Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 137 005
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм поръчвала чрез gabco, не помня да съм имала проблем с доставката. Изпратиха ми и код за отстъпка за следваща покупка, като не съм поръчвала за голяма сума- само 2 пеленки.

Да, всяка една от тези подложки е по 2 лв. Те са различни от другите поларени- тези са едни пухкави и мекички.

# 271
  • София
Баткото като беше бебе целия се изпъпчи от такъв полар... Може би зависи от кожата на бебето, де, но сега използвам памучни подложки. Тогава реших проблема с еднократни подложки между кожата на бебето и полара.

# 272
Здравейте, мами! Очаквам 2рото си детенце и този път съм се насочила към многократни пелени, но за съжаление съм "нова в бранша" и затова пиша тук с молба за съвет, Четох всички въпроси и отговори на първата страничка, но все пак ще съм благодарна да ми дадете съвет към кой модел пелени да се насоча. Благодаря Ви!  bouquet

# 273
  • София
За мен - кавъри на бамбино мио + вложки на фъзи бънц - така не тече, не се мокри бебето, не му ограничават движението, не е много тантуресто и кожата на дупето е във върхова форма. Обаче нощес спи с еднократен памперс...

# 274
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Моят съвет,извинявам се, че пак ще се повторя, е да си купиш няколко различни и да видиш кое ще ви допадне. Има и опция да си наемеш пробен комплект, който съдържа повечето известни модели пелени.  Peace

# 275
  • София
Моят съвет,извинявам се, че пак ще се повторя, е да си купиш няколко различни и да видиш кое ще ви допадне. Има и опция да си наемеш пробен комплект, който съдържа повечето известни модели пелени.  Peace

Абсолютно, то всеки си има предпочитания и ще те посъветва различно.

# 276
Има толкова много марки и всеки е доволен от различна. За съжаление в българските сайтове има малък избор от марки, и то само универсален размер, няма за новородени. Но тук във форума се споменават няколко сайта, от които съфорумките поръчват и които са надеждни. Трябва да решиш какъв вид пелени да вземеш в зависимост от това дали имаш простор и сушилня. Аз нямам нито едното (нямаме тераса), затова пелени 3 в 1 не бих взела, защото съхнат бавно.
N_S_O, какви са тези вложки на Фъзи Бънц?

# 277
  • София
http://www.enfantstyle.ca/fuzzibunz-cloth-diaper-micro-terry-insert.html

Ето тези са вложките, от български сайтове обаче не знам дали се продават отделно.
Аз си бях купила 14 бр фъзита - гащички с по две вложки всеки чифт, обаче нещо много пропускаха на крачетата, та оставих вложките и взех 4 бр външни гащи на бамбино мио. Супер се получи комбинацията, имам и бамбукови вложки, обаче те бавно съхнат. А тези на фъзи са супер в това отношение и някак си не държат мокро.

# 278
Благодаря за съветите, момичета

# 279
Благодаря ви за включването, и аз нямам търпение да ги пробвам, терминът ми е след 3 седмици и се надявам да изкараме с тях доволно поне няколко месеца, пак ще оправдаят инвестицията дори и при 3-4 месечно ползване, а и смятам да се пробвам с ЕБХ в комбинация, така че да не се проточва ползването на пелени твърде дълго. Ще ги почвам без каквато и да е база за сравнение, надявам се да са правилните за нас, защото доста се рових по форумите преди да пусна въпроса тук и не намерих почти никаква информация за тях  Praynig

А за вълнените гащички през лятото и мен ме притеснява, че ще му е твърде горещо, но до тогава има няколко месеца, а ако се наложи ще се огледам за алтернативни варианти за непромокаеми гащички. Първите 3-4 месеца поне мисля, че ще е ок с тях, а това не е малко време, което да му спестя от всякакви изкуствени материи Simple Smile

Аурора, с теб сме в една тема Януарска. Аз също търся вариант за многократни пелени и вече практикувам ЕБХ. Ще се радвам да си
споделяме !!!

# 280
Здравейте,
ориентировъчно на каква цена излиза този комплект и през какво време трябва да се обнови(купят нови):

“Естествен”
- 24 бр. органични пелени от памук или коноп
- 4 чифта вълнени защитни гащички

С какво перете? Прала съм с различни органик или био препарати и прането смърди на мръсотия  Crossing Arms

# 281
Moмичета, има ли някаква разлика между 'inserts' и 'diapers'?

# 282
Здравейте Simple Smile
Тъй като нещо не мога да разбера, ще ми обясни ли някой каква е разликата между прифолдите и органичните/тензухени и бархетните пелени. Не са ли всички парче (гледам размери на пелените 90х90), които се сгъват като гащички и се закопчават със "снапи" и отгоре се слагат защитни гащички? Благодаря ви за обяснението предварително! Simple Smile  bouquet

# 283
vili_t0, разликата е, че прифолдите са предварително нагънати и зашити, така че да можеш да ги сложиш с минимално допълнително сгъване. При т.нар. flats или класическите пелени като от времето на бабите ни имаш доста повече нагъване докато от размер напр. 90х90 го докараш до нещо, което да се събира в защитните гащички.

# 284
Джинджи, много ти благодаря! Simple Smile Да, но пък прифолдите гледам имат 5 размера, според големината на бебето, то така излиза, че ще излезе двойно по-евтино да си вземеш дори пелени всичко в едно, отколкото 5 х 24 броя прифолда? А с различно нагъване, възможно ли е пелените с размер 90х90 да ги докараш като гащички и за новородено и за 6 месечно бебе?

Общи условия

Активация на акаунт