Математически турнири - 32

• 95 770
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Не правите разлика между рейтинг и квоти. При рейтинга се получава обобщена оценка от участията в няколко състезания, а квотите са определени бройки участници. При 400 планирани участници, на ЕК се падат 180 участници в НМС, а на КМС и ВМС по 20 участници (разпределени за класовете от 2 до 12).

Едно дете може да е участвало на ЕК и да няма максимален резултат, но да се класира, а друго да е участвало на КМС или ВМС и да има максимален резултат, но да не се класира. В 10 клас на КМС има 32 максимални резултата, в 8 клас има 19 максимални, в 5 клас - 22 максимални. Е как точно да бъдат избрани тези 20 участници от КМС?

Това е проблема, че за максимален резултат на КМС и ВМС не всички отиват на националното състезание и аршина не е еднакъв за всички класове.
  Най- справедливо ще е комплексно класиране по точки от определени състезания и национална ранклиста. Сега иди гадай кой как е съставено класирането.

# 631
Не, че е важно, но сравнявам две дечица от втори клас от София на прима виста:
НЕкласирано: ЧХ 86; ИС 30; КМС 43; ЕК 105; ВМС 58.
Класирано:     ЧХ 82; ИС -;   КМС 47; ЕК   85;  ВМС 49.

Мисля, че е редно да има прозрачност в тези класирания. Така просто е доста нелепо!

Този случай ми прилича на някаква грешка. Второто дете може да е класирано единствено заради резултата си от ЧХ. Защо не пишете на СМБ или на организаторите на ЧХ?

# 632
  • София

Мисля, че е редно да има прозрачност в тези класирания. Така просто е доста нелепо!

Този случай ми прилича на някаква грешка. Второто дете може да е класирано единствено заради резултата си от ЧХ. Защо не пишете на СМБ или на организаторите на ЧХ?

В София на КМС видях две деца с 43 точки от втори клас. Нито едно от тях обаче няма 86 точки на ЧХ.  Второто дете вероятно е класирано именно заради ЧХ. Със същите точки на ЧХ има класирано друго дете от Варна.

# 633

В София на КМС видях две деца с 43 точки от втори клас. Нито едно от тях обаче няма 86 точки на ЧХ.  Второто дете вероятно е класирано именно заради ЧХ. Със същите точки на ЧХ има класирано друго дете от Варна.

Да две деца са и едното е Виктория Калинова от НУКК, която е с 86 т. на ЧХ и не фигурира в списъка за НМС.

# 634
  • София

Да две деца са и едното е Виктория Калинова от НУКК, която е с 86 т. на ЧХ и не фигурира в списъка за НМС.

Виктория е с 45 точки на КМС. Гледах само децата с 43 точки. Според мен е допусната грешка с невключването й в списъка (имаше подобни случаи с пропуснати деца от шести и втори клас). Виктория би трябвало да се класира с резултата си от ЧХ. Според мен от втори клас са допуснали децата с 80 и повече точки от ЧХ. Родител/учител на Виктория може би е добре да провери защо са я пропуснали. Убедена съм, че е грешка. В първия вариант имаше пропуснато дете от втори клас със 110 точки на ЕК. Мисля, че сега е включено.

# 635
Объркано ми е и не си правя труда да им разгадавам логиката. По- лошото е, че очевидно има допуснати грешки. Случая с Михаела е лесен за доказване. Топ математик извън класацията- на всички им направи впечатление. По- кофти е, че не можем да хванем други грешки при деца с по- ниски резултати. Родителите се чудят, смятат, търсят логика....шантава работа.
 Защо трябва да е сложно, като може да е лесно??????????????????
Бат Сава и Красуната този път се изложиха.

# 636
  • Варна
Хайде и аз да се включа тук за един случай при 5-ти  клас :

ЧХ          ИС         КМС         ЕК         ВМС
Класирано дете              -           42            -           135          -
Некласирано дете          91         54          47.5         130         70

В този случай излиза, че 5 точки играят само в ЕК в полза на класираното дете, което се е явило само на две от състезанията.Логика просто няма, колкото и да се опитваме да я търсим.

# 637

Класирано дете              -           42            -           135          -

В този случай излиза, че 5 точки играят само в ЕК в полза на класираното дете, което се е явило само на две от състезанията.Логика просто няма, колкото и да се опитваме да я търсим.

Нали затова има квоти от всяко състезание, а не се гледа рейтинг. Да се явиш на едно само състезание и да вземеш висок резултат трябва да е достатъчно. Идеята не е да се явяваш навсякъде.
Тези дни четох как Ивет Лалова на еди кой си турнир покрила норматив за да бяга на олимпиадата. Никой не иска от нея да се явява на десет състезания и навсякъде да е на ниво, бягала е добре веднъж и това стига. И тук идеята е такава и няма лошо. Така децата не трябва да лудват да гонят участие навсякъде.

Според мен идеята с квоти си е добра - казва се кое състезание колко квоти дава. Проблем е ако се случат лесни задачи и има 5 квоти, пък 20 деца сан с максимален резултат. Тогава или трябва да се пуснат всичките 20, или да се проведат репешажи и тези 20 да се състезават за петте квоти. Второто е малко трудно за организиране, а първото претоварва финалите. Най-добре да няма лесни състезания.

# 638
  • София

Аз лично се сещам на минутата за Много деца от 5 клас със 135и 140 точки на ЕК, които Не са класирани

# 639
Хайде и аз да се включа тук за един случай при 5-ти  клас :

ЧХ          ИС         КМС         ЕК         ВМС
Класирано дете              -           42            -           135          -
Некласирано дете          91         54          47.5         130         70

Класираното дете случайно да е с high distinction на АМС? Не е лошо да проверявате всички състезания.
Скрит текст:
В тая връзка, мисля че има дублиран петокласник от Враца, който на АМС се е явил в София, но е класиран и от друго състезание.

# 640
  • Варна

Нали затова има квоти от всяко състезание, а не се гледа рейтинг. Да се явиш на едно само състезание и да вземеш висок резултат трябва да е достатъчно. Идеята не е да се явяваш навсякъде.
Тези дни четох как Ивет Лалова на еди кой си турнир покрила норматив за да бяга на олимпиадата. Никой не иска от нея да се явява на десет състезания и навсякъде да е на ниво, бягала е добре веднъж и това стига. И тук идеята е такава и няма лошо. Така децата не трябва да лудват да гонят участие навсякъде.

В такъв случай щом се гледат квоти и най-вече резултата от ЕК, защо пък има дете с 140т. на ЕК, което не е класирано. Можеби с него трябваше да сравня  Thinking

# 641
В такъв случай щом се гледат квоти и най-вече резултата от ЕК, защо пък има дете с 140т. на ЕК, което не е класирано. Можеби с него трябваше да сравня  Thinking

Май не четем внимателно. Детето има ли го тук?
Скрит текст:
MARTIN   KOPCHEV        P       132   Габрово
GEORGI   IGNATOV        H       128   София
RUMEN   KARCHEV        H       122   Варна
DIMITAR   NEDELCHEV   H       122 Варна

# 642
  • Варна
Да, има го . Явно това ми е избягало  Hug

# 643
  • най-шареното място
ПП Примерът за децета с точките по-горе прилича на дете допуснато заради КМС. Съвсем в духа на регламента, защото не следи общо ниво, а се гони максимален или максимум втори резултат /при силно ограничен брой първи резултати и други условия за останалите класове/ на едно състезание.

Добре де, а защо толкова държите на общо ниво? Първо, не всички състезания се провеждат навсякъде, а това е важно ако се гони общо ниво. И второ, помислете и за по-големите ученици, все пак светът не се състои от деца 1-3 клас Twisted Evil Големите, особено най-добрите, имат толкова много състезания, квалификации, подготовки и други неща, че не ходят масово на всички състезания, а си подбират в зависимост от това кое състезание им харесва и за кое имат време и кеф. Ако се въведе исканото от вас "общо ниво" ще видите едно национално състезание без националните състезатели, защото на последните изобщо не им дреме за всички състезанийца.

Ако това е към мен, напълно излишно е и не на място. Дори в малките класове, катое такъв регламента - такъв е.
Даденият пример показваше по-добри резултати на всички състезания, освен едно. Напълно достатъчно за покана за националното и по регламент.

# 644
Ако това е към мен, напълно излишно е и не на място. Дори в малките класове, катое такъв регламента - такъв е.
Даденият пример показваше по-добри резултати на всички състезания, освен едно. Напълно достатъчно за покана за националното и по регламент.

Не е към теб, а по принцип. Не съм се интересувала какъв пример си дала. И не знам какъв е регламентът. Но като чета Дидева май не отчитате всички възможности (конкретно АК) и затова се нервите.

Общи условия

Активация на акаунт