WIZZ AIR 17

• 69 535
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Не знам дали няма някакво общовалидно изискване теглото да не надвишава 32 кг - свързано е с условията на труд на хората в багажното. Нас са ни карали за 1 кг. разлика да разместваме неща /беше с друга авиокомпания/, но мисля, че и съм го чела някъде с обясненията защо.

# 211
...

Ако идвате с автобус от Южна България, можете да помолите шофьора (не е длъжен да се съгласи, за съжаление) да ви спре на метростанция "Интер Експо Център" на бул. "Цариградско шосе". Оттам са 9 мин. до летището.

Въообще, ако идвате от Южна България с обществен транспорт, няма нужда да ходите до Централна жп и автогара. Губите МНОГО време.

Съвсем скоро пътувах от Бургас, но и отпреди зная, че автобусите, влизащи в София (не от градския транспорт), имат точно определени спирки. Всяко спиране, извън регламентираните места, подлежи на глоба. В случая спирките бяха Окръжна болница и Централна автогара.

ПП. Възможно е, разбира се. Но това означава, че трябва предварително да се знае дали автобусите на дадена фирма спират там или не. Всичко това го пиша не да се заяждам, а просто да не се пренебрегва и да се предвиди повече време за придвижване до летището, ако все пак ви откажат да спрат на подходящата спирка.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 00:13 от Im So Excited

# 212
Автобусите от Бургас на Етап-Груп спират на Експо център. Peace

# 213
  • Sofia
Пътник с редовен превозен документ има право да превозва в превозните средства на обществения градски транспорт безплатно до 2 броя ръчен багаж, вкл. музикални инструменти,като сбора от трите измерения  за всеки от тях не надвишава 140 см. Багажът на пътника не трябва да представлява опасност за другите пътници, да не пречи на видимоста на водача на превозното средство и да не представлявазаплаха за сигурността и безопасността на движение.
И аз съм от редовните пътници, но си давам сметка, че ми се е случвало да се движа с повече от две чанти, а контрольорите са ме пропуснали  Laughing Това е сигурен признак, че са ме взели за ромка  Laughing

# 214
Някой ползва ли уиз кредита от 5% при резервация на хотели от сайта им?
Какъв е механизма, трябва ли да имам уиз сметка?
Нещо не мога да открия повече информация.

# 215
  • София
Бихте ли ми казали какво количество цигари, закупени от Free shop-a на летището може да се пренася в салонния багаж? Питам за колежка, която ще пътува до Валенсия, тъй като аз не пуша,  не съм се интересувала и не мога да й дам информация.

# 216
  • София
Бихте ли ми казали какво количество цигари, закупени от Free shop-a на летището може да се пренася в салонния багаж? Питам за колежка, която ще пътува до Валенсия, тъй като аз не пуша,  не съм се интересувала и не мога да й дам информация.
Някъде четох, че са разрешени 2 стека на човек.

# 217
  • София
Благодаря, Спокойна!   bouquet И аз имам някакви такива спомени.
Междувременно намерих информация за максималните размери на чекирания багаж, някой по-назад питаше:

Чекиран багаж

Максималните размери на отделна бройка багаж, която да може да премине през вратата на багажното отделение, са:

Ширина: 1,499 м
Височина: 1,194 м
Дължина: 1,715 м

От съображения за сигурност и безопасност теглото на всяка отделна бройка чекиран багаж не бива да надвишава 32 килограма.

# 218
Когато летите за страна-членка на ЕС:

Няма законово ограничение за пренасянето на цигари между страни-членки на ЕС. На сайтовете на повечето митнически администрации е записано, че количеството трябва да е за лична употреба. За някои митници това значи 10 стека. За други е 8 стека. На някои дори не е посочена гранична бройка. Просто е посочено, че количеството трябва да изглежда като за лична употреба.

Оттам насетне личен проблем е колко стека можете да съберете в салонен багаж.

Важно е да носите фактура или касова бележка, за да се види, че е платен ДДС. Важно е и цигарите да има бандерол за платен акциз.

Когато летите за страна, която НЕ е член на ЕС:

Проверете на сайта на митническата администрация на съответната страна. Винаги има ограничения. Различни са при различните страни.

# 219
  • София
Mного благодаря за подробната информация, nofelet.

# 220
  • София
Разрешените цигари са 1 стек или 200 къса на човек. Peace

Объркала съм се. Това е количество при внос от страна, която не е член на ЕС.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 13:20 от bibi_2

# 221
  • София
Aууу, вече съвсем ме объркахте с тея цигари... newsm78 Има ли някъде документ, където е публикувано нещо по въпроса?

# 222
Разрешените цигари са 1 стек или 200 къса на човек. Peace
Глупости.

# 223
Aууу, вече съвсем ме объркахте с тея цигари... newsm78 Има ли някъде документ, където е публикувано нещо по въпроса?
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacc … cash/index_en.htm

Ето, чети.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт