За първи път със самолет

• 33 843
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
  • Euskal Herria
Пагане, аз основно пътувам с България Ер и от сайта им си купувам билетите. Досега поне не съм имала почти никакви проблеми. Няколко пъти съм писала на имейла им, даден за контакти с клиенти, и бързо са отговаряли. И по телефона са били любезни. Може и до късмет да е, но за момента нямам забележки.

# 76
Пагане, аз основно пътувам с България Ер и от сайта им си купувам билетите. Досега поне не съм имала почти никакви проблеми. Няколко пъти съм писала на имейла им, даден за контакти с клиенти, и бързо са отговаряли. И по телефона са били любезни. Може и до късмет да е, но за момента нямам забележки.

И аз предполагам, че няма да имам проблеми, но като за първи път се притеснявам.
Реших да им драсна един мейл и ми отговориха бързо и изчерпателно - мога или онлайн чекиране, или направо на летището.
Предполагам, че ще се чекирам направо на летището, защото не ми е ясно след като съм чекирана онлайн как да си чекирам багажа Grinning абе каша ми е...

# 77
По- добре се чекирай онлайн. После на летището отиваш, гледаш на кое гише се обслужва твоя полет и отиваш на него с паспорт в ръка и куфара. Няма какво да сбъркаш.

# 78
  • Euskal Herria
Предполагам, че ще се чекирам направо на летището, защото не ми е ясно след като съм чекирана онлайн как да си чекирам багажа Grinning абе каша ми е...
Точно това - като се чекираш онлайн, само следваш инструкциите. По този начин се регистрираш и ти, и твоя багаж. После само го предаваш на гишето (чекирания), където му слагат лепенка и го пускат по лентата за товарене в самолета, а ръчния го взимаш с теб. Много е лесно и просто, няма какво да объркаш. Докато не завършиш регистрацията си, не ти се издава бордна карта. За всяко поле, което си пропуснала, ще те връща и пита, докато не го попълниш и преминеш към следващата стъпка.
Скрит текст:
Ето от страницата на България Ер:   Какво е онлайн регистрация?
Уеб-чекин е бърз и лесен начин да се чекирате за полет, да запазите вашето място в самолета и отпечатате Бордната си карта, като използвате само компютър и Интернет. Чекирайте се за Вашия полет от офиса или дома, в удобно за Вас време, избягвайки чакане на летището. Разпечатайте бордната си карта и отидете спокойно и навреме за Вашия полет най-късно до 30 минути преди часът на излитане! (Ако пътувате без багаж). За полети, които не са оперирани от авиокомпания България Ер тази онлайн услуга не е достъпна.

Лесно и бързо,следвайте стъпките:

Идентификация.
Избор.
Потвърждаване и избор на място.
Издаване на Бордна карта.
Завършена регистрация.

# 79
Благодаря за съветите, страхотни сте!   bouquet

# 80
...........
Пълна каша ми е с това какво мога да нося в ръчния и какво в чекирания багаж, вече започнах да си записвам...
Ще нося буркани с лютеница на моя приятелка и друга храна - предполагам, че е разрешено нали?

Ще следя темата с интерес  Peace

С храната по принцип няма проблем , нооооооооо внимателно КАКВА храна . Всичко , което е с консистенция на течност, сироп или гел и надвишава опаковка над 100 ml не се допуска в ръчен багаж .Мед, лютеница, течен шокалад и тем подобни САМО като регистриран ....ама като знам как се хвърлят куфари - какво от тези би оцеляло в регистриран не знам  newsm12

# 81
Да се запиша и аз при новобранците в летенето със самолет  Grinning
Юни месец ми предстои летене до Амстердам с Bulgaria Air.
Билетите си ги купих през сайта им, предполагам, че при чекирането трябва само лична карта да покажа или да си разпечатам и потвърждението на резервацията и билета?
И на мен ми е едно такова хем притеснено, хем развълнувано от неизвестното.  Laughing
Пълна каша ми е с това какво мога да нося в ръчния и какво в чекирания багаж, вече започнах да си записвам...
Ще нося буркани с лютеница на моя приятелка и друга храна - предполагам, че е разрешено нали?

Най-добре ще направиш, ако се обадиш по телефона и попиташ за всичко, което те притеснява. Много са любезни и търпеливо обясняват и разясняват Simple Smile За храна и напитки в ръчния багаж не те съветвам, мисля, че не е разрешено.

# 82
Да се запиша и аз при новобранците в летенето със самолет  Grinning
Юни месец ми предстои летене до Амстердам с Bulgaria Air.
Билетите си ги купих през сайта им, предполагам, че при чекирането трябва само лична карта да покажа или да си разпечатам и потвърждението на резервацията и билета?
И на мен ми е едно такова хем притеснено, хем развълнувано от неизвестното.  Laughing

Най-добре ще направиш, ако се обадиш по телефона и попиташ за всичко, което те притеснява. Много са любезни и търпеливо обясняват и разясняват Simple Smile За храна и напитки в ръчния багаж не те съветвам, мисля, че не е разрешено.
Забранено е да се носи в самолета и шкембе чорба . Laughing

# 83
  • Амстердам

И аз предполагам, че няма да имам проблеми, но като за първи път се притеснявам.
Реших да им драсна един мейл и ми отговориха бързо и изчерпателно - мога или онлайн чекиране, или направо на летището.

Когато пътувам с Bulgaria Air, винаги се чекирам онлайн и си избирам мястото предния ден. Изпращат ми бордна карта, която си разпечатвам или си я запазвам на телефона (тя ми е за всеки случай). В деня на полета отивам на гишето с л.к. или паспорт и си оставям багажа, а те ми издават бордната карта и продължавам нататък.

За храната, точно до Амстердам съм си пренасяла мед, лютеница, сирене, суджуци и всякакви билки за чай, даже последния път бях пъхнала бутилка мента. В ЕС можеш да пренасяш всичко стига да спазваш правилата за течностите в ръчния багаж. Има ограничение и за алкохола и цигарите.

Не се шашкайте толкова, не е страшно  Peace

# 84

Когато пътувам с Bulgaria Air, винаги се чекирам онлайн и си избирам мястото предния ден. Изпращат ми бордна карта, която си разпечатвам или си я запазвам на телефона (тя ми е за всеки случай). В деня на полета отивам на гишето с л.к. или паспорт и си оставям багажа, а те ми издават бордната карта и продължавам нататък.

Beija-flor, четох, че има възможност за онлайн чекиране, но не ми стана ясно всичко. Задължително ли регистрираш багаж, ако имаш такъв? А размерите и теглото на багажа описваш ли ги и ако да - какво става при разминаване? И кои места са най-подходящи и удобни при пътуване с дете на 5 г. При предишното ни пътуване бяхме точно на крилото и в двете посоки.
Благодаря!

# 85
  • Euskal Herria
Няколко поста по-напред съм писала подробно за онлайн чекинга - по повод питането на Пагане. Никъде не си описваш теглото и размерите на багажа. Просто когато си ги приготвяш, се съобразяваш с изискванията на авиокомпанията.
Случвало ми се е да нося повече багаж с мен - един допълнителен сак. За него платих 50 евро (до 23 кг) преди полета и го добавиха към вече чекирания онлайн.
Когато се чекираш онлайн, имаш възможност да си промениш мястото, ако посоченото не ти харесва - има схема на салона. След като съм си разпечатала бордната карта и я представя на гишето, просто залепват стикер върху нея. Ако нямаш възможност да си я разпечаташ при чекиране, на гишето ще ти я разпечатат.

# 86
  • Амстердам
Точно така, багажа не го регистрирам онлайн. Оставям го на гишето за чек-ин и там го мерят и му слагат лепенката.

Знам, че според статистиките, най-безопасните места са в задната част на самолета и като цяло аз ги предпочитам. Ако пътувам с дете може би ще ми е по-удобно да сме по-напред, за да излезем по-бързо. Винаги избирам място възможно най-близо до някой от изходите.

# 87
  • Euskal Herria
Точно така, багажа не го регистрирам онлайн. Оставям го на гишето за чек-ин и там го мерят и му слагат лепенката.
Когато се чекирам онлайн, винаги упоменавам, че имам и такъв багаж, не само ръчен. Достатъчно ясно е написано на страницата на България Ер. Стъпките при чекиране са така направени, че докато не се попълнят задължителните полета, не преминаваш на следващата. Когато отидеш на гишето, предаваш си багажа (чекирания), мери се и му слагат лепенка, преди да го пуснат по лентата. Показва се и ръчния, служителите винаги питат и за него. Някой път са ми слагали стикер на ръчния багаж, но не винаги.
Винаги има възможност на свободно гише да се премери самия багаж - да се види дали е в нормите. Досега поне за 1-2 кг отгоре никога не са ми правили проблем. Говоря конкретно за България Ер, предимно с тях пътувам.

# 88

За храната, точно до Амстердам съм си пренасяла мед, лютеница, сирене, суджуци и всякакви билки за чай, даже последния път бях пъхнала бутилка мента. В ЕС можеш да пренасяш всичко стига да спазваш правилата за течностите в ръчния багаж. Има ограничение и за алкохола и цигарите.

Не се шашкайте толкова, не е страшно  Peace

Хайде да пишем за нещо когато твърдо сме убедени ! Добре би било да се прави разлика във ВИДА, ГОЛЕМИНАТА на КОНТЕЙНЕРА / опаковката на пренасяните храни.
Не подвеждайте хората , моля ! Течности, кремове, гелове , спреьове - т.е всичко в течно, полутечно или състояние на гел, крем НЕ може да се пренася в ръчен багаж НАД 100 мл. контейнер.
Оставям на Вас да прецените мед, лютеница и подобни в коя категория на консистенция спадат. За другите летища не знам , но на Летище София нямате шанс да продължите с опаковки над 100 мл. Обикновено медът е в буркани по 600-700 мл, лютениците 200 , сладка от ягоди, боровинки и подобни са над 150 мл.
Изключение правят само напитки , вода и храни за деца- бебета ДО / под 2 годинки !

# 89
  • Амстердам
Не разбирам къде е подвеждането. По-нагоре имаше въпрос дали е разрешено да се пренасят лютеница и др. Аз потвърждавам, че е разрешено и съм го правила. Не съм казала, че тези продукти могат да се пренасят в ръчния багаж. Уточнила съм, че:

В ЕС можеш да пренасяш всичко стига да спазваш правилата за течностите в ръчния багаж. Има ограничение и за алкохола и цигарите.

Общи условия

Активация на акаунт