За първи път със самолет

• 33 834
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Със сигурност ще ползваме новите линии на  Wizz Air newsm10
Иначе по темата аз летя почти всеки месец по работа или лично и винаги се чувствам много по-спокойна в самолета, отколкото по пътищата на България с автомобил.

# 106
Някой има ли представа как стои въпроса за лекарства в ръчния багаж с България Еър? Имам предписана медикаментозна терапия, а ще пътувам само с ръчен багаж, та дали ще е проблем да нося три блистера таблетки?  newsm78

# 107
  • Euskal Herria
Досега не съм имала проблеми. Винаги имам в чантата по някой и друг блистер. Но може и да зависи от типа лекарства. За всеки случай си носи и рецептата, ако възникнат въпроси. Мисля, че в сайта им има информация.

# 108
Много благодаря, Яна   bouquet

# 109
  • SF
Само за спринцовки и игли има ограничения. Също и сиропи, ако са в големи бутилки. Течността трябва да се побира в еднолитров плик с цип.
Таблетки можете да си взимате.

# 110
  • Варна
Да се запиша и аз в тази тема. Пътувала съм само Варна-София-Варна и не помня кой знае какво. Само, че се качих и кацнах супер бързо.  Joy
Сега ще пътувам с Австрийските авиолинии и като чета по-напред за БГ еър, как има онлайн чекиране, се чудя с тях дали има такова или отивам направо на летището и там само с лична карта се чекирам?

За БГ еър имам също въпрос, относно полетите им. Има ли вероятност да се "появи" полет в последните две седмици до датата за която ми трябва? За Варна-София ми трябва сутришен, а има само един вечерта. Също така "изчезна" един, който трябваше да резервирам за съпруга ми за след повече от месец. Ще отида до офиса им тази седмица все пак да питам.

# 111
  • Euskal Herria
Австрийските авиолинии също имат онлайн чекиране. Влез им в сайта и следвай стъпките. Ще избереш дали с паспорт или с лична карта ще се идентифицираш.
За България Ер - на сайта дават сезонните разписания, там можеш да провериш дали има нови или допълнителни полети. Понякога има и промяна в часовете на излитане.

# 112
  • Варна
Благодаря, YanaDG!

Това онлайн чекиране задължително ли е? И колко време преди полета се прави?

Проверих на сайта, нямат сутришен полет в неделя за края на май. Sad Или трябва да нощувам в София или да пътувам цяла нощ с автобус, което не ми се нрави.

# 113
  • Euskal Herria
Онлайн чекирането не е задължително, просто ти спестява време. Имаш възможност и сам да си избереш мястото в самолета. След като завърши процедурата, в бордната карта дават в колко часа най-късно трябва да се предаде багажа на гишето. Иначе 2 часа предварително трябва да си на летището. Мисля, че 24 часа преди полета се отваря чек-ин онлайн.
За съжаление транспортът в България понякога е такъв, че при ранен полет опциите са такива. За точно такъв полет бях проверявала на летището - дали може цяла нощ да чакаме там, след като пристигахме в София доста късно. Нямало проблеми.

# 114
  • Варна

За съжаление транспортът в България понякога е такъв, че при ранен полет опциите са такива.

Там е работата, че не е ранен, а е 13-14 ч. и супер ми е неадекватно да няма полет от Варна през деня, а чак след 21ч. За стоене на летището през нощта, изобщо не може да става въпрос.  Grinning Но ми е интересно защо имаше полет в 6ч. за 26.06., а сега го няма?

Чекингът го видях, че е 36 часа преди полет.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 21:03 от Pepsilight

# 115
  • Euskal Herria
Ами обикновено ангажирахме някой да ни закара до летището, когато полетът е в 7 сутринта. Това означава, че в 5,30 - 6,00 трябва да сме там. Но ние сме по-близо до София, а Варна е ...  Но тогава просто плановете се промениха внезапно и затова съм питала.

Друг вариант е да се провери в транспортните фирми - тези, които извършват автобусни международни превози. Някои от тях предлагат и такава услуга - обикновено ако мястото на тръгване е София, а има пътници от други градове, осигуряват им транспорт до столицата, за да хванат съответния автобус. Но прочетох, че и това не е вариант при вас.

# 116

За съжаление транспортът в България понякога е такъв, че при ранен полет опциите са такива.

Там е работата, че не е ранен, а е 13-14 ч. и супер ми е неадекватно да няма полет от Варна през деня, а чак след 21ч. За стоене на летището през нощта, изобщо не може да става въпрос.  Grinning Но ми е интересно защо имаше полет в 6ч. за 26.06., а сега го няма?

Чекингът го видях, че е 36 часа преди полет.

Има два варианта, или са свършили местата, или са откаьзали полета, защото нямат печалба или им трябва самолета другаде. Вижте в сайта на летището дали се изпълнява полета или дали продават зс този полет друга седмица.

# 117
Pepsilight, не знам за къде ще летиш с Австрийските, но ако е дълъг полет и искаш хубаво място по- добре се чекирай онлайн, защото почти всички го правят и накрая остават само кофти места. Ако е кратък полет е все тая, за час-два може всякак да се изкара. Моето впечатление е, че са ужасно тесни техните седалки.

# 118
  • Варна
Pepsilight, не знам за къде ще летиш с Австрийските, но ако е дълъг полет и искаш хубаво място по- добре се чекирай онлайн, защото почти всички го правят и накрая остават само кофти места. Ако е кратък полет е все тая, за час-два може всякак да се изкара. Моето впечатление е, че са ужасно тесни техните седалки.

Не е дълъг, до Виена, но ми се иска до прозореца, че съвсем ще се побъркам до пътеката ако съм. И без това ми е сдухано. А при чекинга, как се отбелязва, че ще си с ЛК, а не с Паспорт, че не смятам да го нося?

# 119
  • Русе
Здравейте, търсих из нета, но ненамерих информация за придружителите (изпращащите) до къде имат достъп на Терминал 1. Изпращам дъщеря си сама - няма 18 и пътува за първи път и ми се ще да съм с нея до последно, за да съм сигурна, че е излетяла и токава да се качвам на кората и обратно в другия край на страната. Та, моля за информация до къде пускат придружителите. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт