Препоръчайте ми книга като ...

• 155 993
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Предложете нещо разтърсващо, до 400-500 стр.
Относно книгите на Хорхе Букай, кои са свързани с терапията, само "Нека ти разкажа" знам, че е от този тип.
"Което нашите очи не виждат", Дейвид Ешуърт

Мен ме разтърси из основи.
Не е нова. Възможно е да е изчерпана. Аз когато си я взех преди около два месеца,беше останала последната.

# 211
Почти съм на финала на "Харем". Еми не ми хареса особено. Някак доста пошла, недообмислена, вяла ми се видя историята. Представена е странно. Тук е другата крайност-Хюрем е представена като долна кучка, цяло чудовище, отровителка, убийца, отмъстителна, каКва ли не.
Синовете й не са от Сюлейман и прочие. Това не знам да е исторически факт или доказано.
Бестселър ама нещо не ме впечатли особено много.
"Роксолана" ми хареса много повече. Мисля по-нататък да прочета и "Великолепния век" поредицата книги, макар, че не дават много добри отзиви и казват, че са боза. Просто сега гледам сериала и съм малко вманиячена на тема османска тематика.
Сега си взех "Франция по време на управлението на Луи XIV от Фрнасоа Волтер. То си е по-скоро учебник.
В два тома е.

# 212
  • София
Елi - Патрик Ротфус чела ли си, ако не - мисля, че ще ти хареса, един проблем има - последната книга ще излезе догодина в щатите....евентуално. Тук кой знае кога.
Много силни, но далеч не така лигави тийн книги за мен са на Джо Абъркромби.
Малко по-крими фентъзи така да го кажа ми е било приятно да  чета за Анита Блейк и за Хари Дрезден.
Иначе такива лигави любовно тийн фентъзи...може би академия за вампири ще ти допадне.
Много хубаво книжле е и Звезден прах на Нийл Геймън

# 213
  • В един копнеж!
Скрит текст:
Преди два дни загубих дядо си. Оттогава не спирам да си задавам въпроса какво е смъртта, след смъртта...дали има "живот" след това, дали всичко сме направили, как се чувства духа, има ли го, няма ли го между нас...въпроси от този род. Не съм спокойна. Всичко стана много бързо и още не съм възприела факта, че човека го няма.
Препоръчайте ми някаква литература даваща отговори на подобни отговори...може би освен времето, и тя ще ми помогне да се хвана за нещо, което да ме успокой.

# 214
Скрит текст:
Преди два дни загубих дядо си. Оттогава не спирам да си задавам въпроса какво е смъртта, след смъртта...дали има "живот" след това, дали всичко сме направили, как се чувства духа, има ли го, няма ли го между нас...въпроси от този род. Не съм спокойна. Всичко стана много бързо и още не съм възприела факта, че човека го няма.
Препоръчайте ми някаква литература даваща отговори на подобни отговори...може би освен времето, и тя ще ми помогне да се хвана за нещо, което да ме успокой.
http://www.liana-antonova.com/content/sreshchi-s-otvadnoto

Не съм много сигурна дали беше обаче точно тази книга, защото съм ги чела преди много години. Дали ще ти помогне ... не знам.

# 215
  • В един копнеж!
Скрит текст:
http://www.liana-antonova.com/content/sreshchi-s-otvadnoto

Не съм много сигурна дали беше обаче точно тази книга, защото съм ги чела преди много години. Дали ще ти помогне ... не знам.

Ще я прочета! Благодаря ти, насока е!

# 216
  • София
Скрит текст:

# 217
Скрит текст:
Едно от любимите ми книги Heart Eyes
Линда Уилямсън е невероятна.
Книгата я има и в нета в два варианта - в кратка и в преработена и допълнена версия.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 15:47 от krem-karamel

# 218
  • В един копнеж!
Всичките ги намерих. Благодаря много!

# 219
Ai_vi
Скрит текст:
И аз загубих дядо си. Много добре те разбирам.Вчера станаха два месеца. Истината е, че и аз започнах да чета в нета обаче разни неща, теории за отвъдния свят, за живота след смъртта, за смисъла на човешкия живот и т.н. Това помага до известна степен наистина. Някак се стараеш за се успокоиш, че има и друг живот, че има смисъл.
Най-трудно ще преодолеем шока, идеята, че този човек никога повече няма да го видиш.
Времето лукува всичко, аз силно вярвам в това. Трудно се осъзнава и преживява такава загуба.
На мен ми помогна вглъбяване в хобита и работа. Твърде е рано обаче и знам от опит, че още много време ще мине преди да свикна с тази мисъл.
не мога да ти препоръчам нищо конкретно. Вече са ти препоръчали доста неща.
Прочети, виж как ще ти въздействат.

# 220
Всичките ги намерих. Благодаря много!
може ли линк ?

# 221
# 222
# 223
  • София
Скрит текст:

Тази и аз силно я препоръчвам. Ще намериш отговори на много свои въпроси, не само за смъртта и за това след нея. Ще научиш и много неща, за които не си се замисляла, или такива, за които си мислила и не си разбрала.  Peace

# 224
Здравейте!

Препоръчайте ми книги подобни на "Винету", "Оцеола" или "Конникът без глава". Да има индианци, трапери, каубои. Чете ми се нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт