Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 822
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 480
  • дядовата ръкавичка

Според вас удачно ли е да ѝ обяснявам неща от сорта, че като ме ядосва ми излизат бели косми и ще стана по-бързо стара?

Не бих вменявала вина. По-скоро наблегни на хубавите неща в ДГ - игри, приятелчета. На моите освен това им обяснявах, че е задължение, както аз ходя на работа, така и те - на ДГ. Se la vie.

Щерката беше ужасен образ. Като й се карах, ме сочеше "Мама е много смешна" или питаше "Мамо, нали като ми се караш, пак ме обичаш?" .... е, как да му се караш на такова.  Wink
Синът пък търчеше из двора с викове "Само не бий, само не бий"  Mr. Green .... какво ли са си мислели съседите  Wink

# 481
Естел
Скрит текст:
Споделям желание за сън и студ, много студ.
Съдейки по това обичаш студа - желание за студ си е любов към студа  Joy

# 482

Синът пък търчеше из двора с викове "Само не бий, само не бий"  Mr. Green .... какво ли са си мислели съседите  Wink

Joy

# 483
  • В Космоса

Според вас удачно ли е да ѝ обяснявам неща от сорта, че като ме ядосва ми излизат бели косми и ще стана по-бързо стара?

Не бих вменявала вина. По-скоро наблегни на хубавите неща в ДГ - игри, приятелчета. На моите освен това им обяснявах, че е задължение, както аз ходя на работа, така и те - на ДГ. Se la vie.

Първо винаги наблягам на хубавите неща. Задължително. Като видя, че не действа, точно за работата почнах да ѝ говоря, че и ние през това време трябва да ходим на работа, за да изкарваме пари, за да има какво да ядем. И че на детската градина е задължително да се ходи, както и на работа. И че всички деца ходят и започвам да изброявам разни познати дечица, които обича... Нье! Явно трябва да ѝ отвлека вниманието с нещо интригуващо, както днес с гримирането.
За вменяването на вина и аз съм предпазлива уж, но понякога не издържам и се изкушавам да пробвам дали ще има ефект.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 11:56 от Акаша

# 484
  • тук...при моите момчета
Искам да споделя за поредната трагедия на пътя.....бясно каране,6 годишно момченце и фатален край.....ужасена съм Cry.Страх ме е да шофирам вече,страх ме е за децата ни....нямам думи просто!

# 485
Не знам доколко деца на 3-4г. разбират и схващат вменяването на вина. За мен е безсмислено това "упражнение".
Но и каката ми не е ходила на градина, малкия сигурно също няма да ходи.

Във връзка с поредната трагедия на пътя....
Вчера, карам с колата....покрай мен минава татко с мотопед, пред него дете на 3г., държащо кученце. Толкова мила гледка.....да се разплачеш. От яд...

Да не говоря за ежедневното каране на бебета и деца на предните седалки. Мило държани от майките си. Всеки път ми идва да засека такава кола, да сваля милата майчица и да и плесна 2шамара....

# 486
Жармен, не съм си подредила правилно думите. Сефте! (търкалящ се емотикон)
Ще те помоля да не пренасяш постовете ми от една тема в друга. Това ме дразни. Благодаря!

Какво става с Лина? Някой знае ли? Лели или чичовци ще бъдем този път?

# 487
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Зависи и от детската градина и от отношението към детето. Човешкият фактор никога не е за пренебрегване. На моя приятелка детето сутрин тръгва с напрежение, защото не знае коя учителка е на смяна - тази която обича или тази която мрази. (а това да обича или да мрази се определя от поведението на учителката спрямо детето). Ако е "добрата", се хвърля с отворени обятия към нея и й прегръща краката, ако е "лошата", се скрива зад майка си и не иска да влезе. Нашият Светъл Лъч също обича едната учителка, а от другата се страхува, даже й казал директно: Госпожо, мен ме е страх от теб! "Нелюбимата" учителка се държи студено с децата и родителите също не я харесват, но тъй като си върши работата - няма какво да се направи. А че децата страдат - както каза Айяла - се ла ви, да  свикват. Никъде няма гаранция, че ще ги обичат. Тъжно, нали.
Нашият казал на учителката: може ли да ме гушнеш малко...

Като цяло сякаш момчетата по-трудно свикват с детски градини и ясли, момичетата са по-адаптивни поради женската си природа.
А Госпойца Прекрасна ходеше с удоволствие на детска градина, даже нямаше търпение да отиде - но тръгна на 3 г. и 7 месеца и беше напълно подготвена. А и детската градина беше добра - и двете учителки бяха много мили и сърдечни жени.

Малкият ми син бяга 15 пъти от детската градина. Човек бяга ли от нещо, което му харесва?

# 488
Аз пък на моята понякога и казвах - да, знам, бе, гадно си е, ама ше търпим, а?  
И тя като че се чувстваше една такава силна, търпи гадостите.  Mr. Green
Па си беше и истина, гадно си е да се спи на обяд.

Вънка чувам писъка на сокол, а от снощи чувам и любимата ми жаба да "пее" любовно  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  След малко излизам за разходка, хем ми е ред хем ми се пада, па и ми се излиза.

Снощи гледах "Чия е тази песен" и след това най-различни материали към филма.

Чух еврейско-испанския вариант, който не бях чувала преди това и много ми хареса. Много нежна, страстна, разкошна мелодия и глас!

Поздравявам  ви с него и ви желая хубав ден.

https://www.youtube.com/watch?v=OxAGIj3cTlw

Еврейско-испански (Ладино) (Ladino/Judæo-Spanish/Sefardi)
Fel Shara.

# 489
  • София
На дъщеря ми пъпът й е хвърлен в градината, не буквално де.  Grinning Ако имаше и нощна смяна, щеше да ходи сигурно, което не говори ласкаво за нас, но тя си обича много госпожите и приятелчетата.
Сега е вкъщи заради болното си ухо и вчера следобяд се беше притеснила, защото: "Изпускам учебния материал и после трябва да наваксам".  Crazy

# 490
По-лошо е, когато не майката, а таткото държи в скута си детето и шофира Sad

# 491
На дъщеря ми пъпът й е хвърлен в градината, не буквално де.  Grinning Ако имаше и нощна смяна, щеше да ходи сигурно, което не говори ласкаво за нас, но тя си обича много госпожите и приятелчетата.

И моята беше така в ДГ, същото е и със сегашното училище. Двама от най-добрите ѝ приятели и досега са от ДГ, покрай децата и ние станахме приятели с родителите. Едните даже ще ни идват на гости през есента.

# 492
За мен е не лошо, а безотговорно.
Имаше един период около 2г. на дъщеря ми, която отказваше да седне в столчето. Бяха уникални драми, тръшкане, ревове...просто ужас. Изправяха ми се косите като се качахме в колата.
После отмина и до сега на почти 8г. си стои в столче за кола.
С малкия проблем не съм имала от раждането, той без столче се чувства супер некомфортно и го е страх (2пъти се наложи да се возим в чужда кола без стол).

# 493
Нино благодаря за поздрава   bouquet
  Щом детето не иска да иде на градина,значи има причина.
 Моята дъщеря / на детска градина не е ходила / , която обожаваше да ходи на училище -един ден в 1-ви клас не искаше да отиде - болял я стомаха. После се оказа нейн съученик я тормозел и ритал в стомаха . Заведох я и говорих с класната ,майката и детето / което беше доста нагло и безоглед на това че беше в присъствието на възрастни директно крещеше и обиждаше./
  Доста трудно и с уговорки накарах дъщеря ми да ми каже какво точно се е случило.
 Мисля,че Акаша е добре да поговори с нея и да разбере точната причина.
 А това ,че има детски учителки ,за които професията е досадно задължение съм го преживяла и като дете - имах любими учителки ,които помня и до днес .Но и една лоша и намусена на която не съм забравила фамилията -другарката Фильовска / бях в невръстна възраст 3-4 години ,но ми се запечатила добре тази студенина.

# 494
Редовно ми се случва да пътувам с такси с детето, столче няма, слагам колан и сядам до него да го държа. Там друг вариант нямам.

Общи условия

Активация на акаунт