Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 926
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Много харесвах старата зоологическа градина. Мама ме водеше всяка седмица. Помня и аз жирафите. Нино, ти си първият човек, който срещам, който също ги помни. Другите все ме обвиняваха, че си фантазирам, нямало било жирафи никога в нашата градина Crossing Arms
След това, като направиха новата и като ме заведоха там за пръв път ми беше страшен шок. Толкова да не ми хареса - едно пусто, бетонно... ужасно. Сигурно не е било съвсем така, но така ми се виждаше тогава. А и имах големи очаквания. Мама ми беше разказвала, че в новата градина животните щели да тичат на свобода, а хората да минават по някакви затворени клетки.... бог знае и тя къде е била прочела това.
След това дълги години не ходех в зоопарка. Направих го веднъж в края на 90-те и бях още по-шокирана и от детските си спомени. Но от както започнах да водя децата виждам, че има голямо подобрение и животните изглеждат много по-добре. Харесвам зоопарка.

# 811
  • дядовата ръкавичка
Уффф, това със загубени деца е голям кошмар. Още настръхвам като си спомня.  И аз съм губила девойката в зоопарка, точно в терариума.
А веднъж я загубих вкъщи  Rolling Eyes. Мъничка беше, около 3-годишна, скарах й се и тя изчезна. А живеем в къща с двор, външната врата е почти винаги заключена. Ако ви кажа, че обърнах всяко кътче наопаки. След 3 часа търсене бях на път да звъня на полиция. Накрая се оказа, че малкото обидено се омотало в един гардероб сред камара дрехи, плакало, плакало и заспало. Същия гардероб бях претърсила поне 2 пъти.

# 812
Явно жирафите са те впечатлили доста и затова си ги запомнила. И аз си мислех, че са били постоянно, но не са, само за дни или седмици са стояли тук. Интересно тогава как са ги транспортирали, а сега тези жирафи ги чакат от една година.

А новият беше бетонен. Така е. То една гола поляна и хоп - зоопарк. Но за 30 години няма как да не се раззелени и сега паркът е чудесен, хем е млад. Сега на входа са изрязали короните на върбите, но казаха, че било направено от специалисти озеленители, с цел да се разширят короните.

Нашата фамилия е имала имоти на това място, където сега е Зоопаркът. Но не мисля, че са ни обезщетили. Дядо се шегуваше, че ще си търси обезщетението в натура и ще си вземе някоя маймуна.

blackcat6, ужас! Изгубени деца верно си е кошмар.

# 813
  • Пловдив
Доста от животните са добре в зоопарка, прилични клетки. Обаче за слоновете и носорозите смятам, че се мъчат. Хипопотамите ми се виждат по-добре, не знам защо. Но слоновете, ах слоновете очевидно страдат.

# 814
Она, и аз помня жирафите в старата зоологическа. Като бях малка тя ми се струваше огромна, а после като гледам колко е малко мястото...
Но май винаги е така, на децата нещата им изглеждат по-големи  от колкото са в действителност, а може би  те по-истински ги виждат, с отворени умове и сърца.

# 815
Айяла , аз помня така като дете при баба ми и дядо ми и всички нещо работят и само ми викат, не това, не онова. При което аз помня как легнах в детското креватче, от тия тръбните с мрежите отпред, специално го бяха набавили да спя на него като отида у тях, завила съм се с юрганчето отгоре и съм заспала. А те като забелязали, че няма по кой да викат, като организират едно търсене, цялото село обърнали - няма и няма дете. Помня как след събуждане излизам навън и те паникьосани и с отворени усти гледат и не вярват, къде беше, къде беше, очевидно е че съм сънена, ясно е че съм била вътре. Никой не беше ме намерил  Mr. Green

Нино, няма да казвам че си помислих, че са се покатерили да влязат при някое животно.

Даун, синът ми като беше малък и тъкмо беше почнал да говори. Пътуваме и минаваме покрай едно село, обаче точно когато минаваме стадо кози пресича улицата, прибират ги от паша. Седи си синът ми гледа ги през прозореца и казва - "лелее, колко кравички има тука". После когато му показахме крава, беше впечатлен от размера.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 17:26 от blackcat6

# 816
Малко снимки от тук, макар, че от Зоологическата не намерих Sad.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 13:14 от Down Under

# 817
Айяла , аз помня така като дете при баба ми и дядо ми и всички нещо работят и само ми викат, не това, не онова. При което аз помня как легнах в детското креватче, от тия тръбните с мрежите отпред, специално го бяха набавили да спя на него като отида у тях, завила съм се с юрганчето отгоре и съм заспала. А те като забелязали, че няма по кой да викат, като организират едно търсене, цялото село обърнали - няма и няма дете. Помня как след събуждане излизам навън и те паникьосани и с отворени усти гледат и не вярват, къде беше, къде беше, очевидно е че съм сънена, ясно е че съм била вътре. Никой не беше ме намерил  Mr. Green

Аз също съм предизвиквала паника. Живеехме в една къща с баба ми и дядо ми. Баба ми си беше домакиня и ме гледаше. Аз на три години, тръгнала съм след нея, когато е отишла до зеленчуковия магазин, без тя да ме забележи. Оттам съм изчезнала. Търсили са ме с часове, цялата улица участвала в търсенето. Накрая ме открили, заспала в една щайга пред въпросния зеленчуков магазин, покрита с друга щайга. Явно съм си направила "гнезденце" и съм заспала.  Laughing

# 818
Малко снимки от тук, макар, че от Зоологическата не намерих Sad.

http://gugy.snimka.bg/australia-and-oceania-and-antarctica/austr … a.862110.35228680

Скрит текст:
Малко офф, но имам чувството, че те познавам отнякъде. Възможно е да имаме общи ФБ познати.

# 819
Таис я видях. Появи се в темата за работа и СВ-та.
Начи аз пък Нино вече я имам в приятели. Намерих я покрай Шаги и викам я! Нино! Поисках приятелство, тя ми даде и викам аз ще се представя: добър ден, Нино! Аз съм белла  bowuu тя вика: знам. А сега де, откъде знаеше  Thinking Нино, откъде знаеше, я кажи  Laughing
Искам да благодаря за съветите и подкрепата относно кърмата. От днес всичко е в норма  Hug

# 820
  • София
Таис я видях. Появи се в темата за работа и СВ-та.
Начи аз пък Нино вече я имам в приятели. Намерих я покрай Шаги и викам я! Нино! Поисках приятелство, тя ми даде и викам аз ще се представя: добър ден, Нино! Аз съм белла  bowuu тя вика: знам. А сега де, откъде знаеше  Thinking Нино, откъде знаеше, я кажи  Laughing
Искам да благодаря за съветите и подкрепата относно кърмата. От днес всичко е в норма  Hug
Видялата е на дъното на чашата си за кафе и те е познала Stuck Out Tongue  Wink
Ще имаш сигурно и други притеснения покрай кърменето, няма да се плашиш. Ще помагаме Hug

И да спомена, че не съм "виждала" белинда от доста време. Сигурно се радва на хубавото време и не ѝ е до нас, но аз да си кажа.

# 821
  • Ямбол
Минавам да кажа дзак.

Искам да кажа на Тонка, че аз бих казала на детето истината. И на мен ми се е случвало, обещават на килограм в повечето случаи за да се отърват и се надяват детето да забрави, но то не забравя. Когато ме пита какво стана с обещанието - отговарям да си помисли добре дали ще вярва и ще се надява следващия път. Такъв е животът, някои хора лъжат и трябва да се свиква с това. Не смятам, че трябва да щадя децата си от лъжите, пък било то и на близките им. Много мразя да ме лъжат, затова и държа лъжецът да бъде разобличен.

Лина никаква я няма. Бургазлийките нямате ли някаква връзка с нея?

# 822
Жади е достатъчно издайническо Laughing елементарно   Wink

# 823
ooooh! все едно не съм питала  Mr. Green

# 824
  • Euskal Herria
Peace + снимките, които си ни показвала, приятелко  Grinning! И аз имам няколко приятели във фейсбук от тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт