Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 814
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 1 020
Добър ден, момичета. Свърших работа най- сетне, денят ми беше лудница, радвам се, че мина и засега всичко е наред. Вчера овършах къщата, да си намирам работа и да не ми липсва мъжът ми. Изпрах му почти всички дрехи, пролетни и летни и сега ще му ги гладя, това упражнение най- го мразя, ама да види колко го обичам:)
По- късно днес ще съм на импровизирана среща с родители от класа на Мими, с едно момиченце е имало неприятна случка. Не помня дали ви казах, но сега ще пиша може да дадете акъл. Та един ден по време на междучасие идва чистачката и каза на детето, че двама полицаи го тъсрят, слиза тя и полицаите започват да я разпитват дали е била в някава станция предния ден, казва не съм била, те, не била си и си откраднала уредба заедно е едно момче, имаме записи от камерите.
Момичето много се смутява, заплаква, звъни на майка си, докато тя дойде, полицаите са си тръгнали.
Оказва се, че единият е брат на тяхна учителка, в не формален разговор между двамата, той разказва за кражбата и не знайно как и защо решават да търсят момичето в училище. В крайна сметка се оказва, че тя няма нищо общо, но случката много я е разстроила. Обяснимо майката е бясна, подала е жалба в закрила на детето, ходила е при директорката и т.н. Вчера се обади плачейки и казва, че всички се опитват да потулят случая. Иска да се видим и каза, че има нужда от помощ.
Аз обаче не се сещам какво бих могла да направя, а и съчувствам много за преживяното.
Да направим подписка ли, при директорката ли да идем? Плащаме за охрана, децата са под грижите на учители и директор, докато са на училище, недопустимо е да ги разпитват, обвиняват и други, без присъствие на родител.
Майката иска да подаде сигнал в телевизията, но това какво ще помогне в случая? И добре ли е за детето? Неприятна ситуация, ще видим какво ще решат днес. Тя не иска да оставя нещата така, иска полицаите и учителката да понесат някаква отговорност.

# 1 021
Жаки, много неприятно! Полицаите нямат право да правят такова неформално разследване. С детето трябва да има поне един възрастен. Естествено е майката да е бясна.

# 1 022
Жаки, да подаде сигнал в РПУто...а детето ще може да познае разпитвалия го полицай. Евентуално ще го накажат, но едва ли. Сигнал и в РИО...макар че това са били органи на реда...но въпреки всичко нямат право да разпитват деца без присъствието на родител. 

# 1 023
  • София

Онна, да ти пратя моя, пазарува и имаме богат избор в хладилника и даже е пълен в повечето случай, защото това което взема обикновено не го ядем Mr. Green Примера със сирената е много добър, той купува всякакви - топени, пушени, слайсове, аз почти никога не вземам такива, вземам обикновено сирене и кашкавал и толкоз. Ще ми маже на филия химия Naughty
аааа, химии и аз не купувам. Имах предвид - синьо сирене, бри, камембер за паниране, маскарпоне да си имам.... и т.н. глезотии, които  реално не са ми жизнено необходими на секундата и спокойно можем да минем и без тях, но предпочитам да си ги купя от хипермаркет защото около нас са по-малки магазини и на другия ден като ми дотрябват може и да не ги намеря

# 1 024
О, такива и аз купувам с винцето са ни много вървежни  Simple Smile

Жаки, много неприятна ситуация. Все си мисля, че ще започнат да притискат родителите.

# 1 025
но въпреки всичко нямат право да разпитват деца без присъствието на родител.  

Ако е навършило 14 години не е задължително да има родител. По преценка на органа е. За малолетните също може само с педагог или психолог, родителят е само незадължителна опция.

# 1 026
  • София
Жаки, колко е голямо момичето? Колкото Мими ли?
Онна, последните 2 пъти, в които купувах Дюк, цялото ядене замина в кофата. Миришеше гадно и имаше доста странен вкус-един такъв бакелитов. Та вече и тях ги задрасквам. Сега чакам да ни заколят няколко, че ни гледат на на вилата една баба и един дядо. И май така ще карам вече.
А, тя Чек писала вече за възрастта.

# 1 027
  • някъде ... тук ...
Онна и Блеккет, малко преди Околовръстното по посока Симеоново. Не е точно на булеварда, а пред него има сграда (май Porcelanosa беше). Има табела "месарница".

Уф, Жаки  Rolling Eyes

# 1 028
Ще ме извиняват, че в чая имало много кофеин. Може и на грешното място да съм го чела де.  newsm78 Реших днес да пробвам как е без кафе и пих само едно малко сутринта, после цял ден се наливах с черен чай, но кръвното ми е в петите. Все едно изобщо не съм се събуждала.

# 1 029

Моята щерка, ако си запази физиката, може да стане втора Жизел Бюндхен.  Wink Много е космата обаче, така че отсега ще събирам пари за разните му там епилации.  Mr. Green
Ти пък, тя не е ли колкото моето дете ? Не е  ли рано за косъмчета   да им растат newsm78
Дъщеря ми  не съм  и забелязала косъм по тялото още.  Но ние сме руси, де.  Не че се надявам да има въобще. Simple Smile

# 1 030
  • Euskal Herria
Жаки, много неприятно - и за детето, и за родителите. Дано да има полза от тази среща, но не знам законово как са уредени нещата. Пиши после какво е станало.

За пазаруването - дала съм пълен карт бланш на моя мъж. Умее да избира и съм много доволна, когато го пратя той да избира месо. Аз много харесвам тукашните пилета - самото месо е сочно, независимо дали е варено, печено или пържено. А и са доста големи - 2 кг - 2,5 кг - излизат ми максимум до 4,70 евро за пиле. А в магазина, за който писах в предния си пост, там са кажи-речи наполовина като цена. Ей това първата година ме беше докарало до бяс - че храните са много евтини, сравнени с българските. Меко казано, пазаруването, когато се прибрахме за отпуската, се оказа екстремно преживяване. А в статия, поместена в български ежедневник, надълго и нашироко сравняваха и "доказваха", че олиото примерно в България струвало колкото това в Германия и Испания. Изобщо, почнат ли да каканижат за европейски цени и европейски изисквания, направо на лудост ме избива.

# 1 031
Веднъж ми се обаждаха от полицията, че трябва да разпитват сина ми, и е задължително да е в присъствието на родител, а той беше навършил 16. По телефона не ми казаха какво е станало, та се побърках докато разбрах, че само е бил свидетел на дадена случка.
Пилетата Дюк някъде чух, че им слагат боя в храната, за да са жълти.

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 13:05 от Cилвия

# 1 032
Веднъж ми се обаждаха от полицията, че трябва да разпитват сина ми, и е задължително да е в присъствието на родител, а той беше навършил 16.

Може да са казали така, но не е задължително.

# 1 033
Много готино. На момиченцето очите ме плениха Heart Eyes

# 1 034
Добре че нямам щерка, че и двамата с мъжът ми сме космати Simple Smile.
Детето и то, но поне е момче и може и без скубане да мине, особено тук Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт