По- късно днес ще съм на импровизирана среща с родители от класа на Мими, с едно момиченце е имало неприятна случка. Не помня дали ви казах, но сега ще пиша може да дадете акъл. Та един ден по време на междучасие идва чистачката и каза на детето, че двама полицаи го тъсрят, слиза тя и полицаите започват да я разпитват дали е била в някава станция предния ден, казва не съм била, те, не била си и си откраднала уредба заедно е едно момче, имаме записи от камерите.
Момичето много се смутява, заплаква, звъни на майка си, докато тя дойде, полицаите са си тръгнали.
Оказва се, че единият е брат на тяхна учителка, в не формален разговор между двамата, той разказва за кражбата и не знайно как и защо решават да търсят момичето в училище. В крайна сметка се оказва, че тя няма нищо общо, но случката много я е разстроила. Обяснимо майката е бясна, подала е жалба в закрила на детето, ходила е при директорката и т.н. Вчера се обади плачейки и казва, че всички се опитват да потулят случая. Иска да се видим и каза, че има нужда от помощ.
Аз обаче не се сещам какво бих могла да направя, а и съчувствам много за преживяното.
Да направим подписка ли, при директорката ли да идем? Плащаме за охрана, децата са под грижите на учители и директор, докато са на училище, недопустимо е да ги разпитват, обвиняват и други, без присъствие на родител.
Майката иска да подаде сигнал в телевизията, но това какво ще помогне в случая? И добре ли е за детето? Неприятна ситуация, ще видим какво ще решат днес. Тя не иска да оставя нещата така, иска полицаите и учителката да понесат някаква отговорност.