Мъжът ми е в чужбина...

• 39 699
  • 645
  •   1
Отговори
# 435
  • ВАРНА
Да - мъжете под чехъл - образец за най-романтичен и любвеобилен мъж на всички времена  Joy Твърде крайно е да се правят такива обобщения - има хора,които се женят по любов,други за пари,трети щото мама и тати са казали,четвърти - било им вече време ... Свят шарен  Peace За мен мъж дето се съобразява изцяло с капризите на жена си... мерси  Naughty

# 436
Какво сте седнали да се оплаквате. Мъжът е отишъл да работи, а не кефа да си гледа, да ни би да му е лесно.  Ако седи вкъщи без работа, защо седи, като работи, защо работи. На жена не можеш да угодиш.

# 437
  • София - Рим и обратно
Ако седи вкъщи без работа, защо седи, като работи, защо работи. На жена не можеш да угодиш.
ВЕрно си е Laughing.

# 438
Проблемът не е, че е отишъл да работи.
Четете между редовете малко де.

# 439
Проблемът не е, че е отишъл да работи.
Четете между редовете малко де.

Между редовете, че работи в чужбина и то от два месеца, а и се е върнал за празниците.
Ясно, самотна е, но човек трябва да гледа в перспектива.

# 440
Аз не виждам тя да не гледа. Помрънкала е тук-голяма грешка просто.

# 441
  • в сърцето на един мъж...
Е и между редовете четохме - виновен, щото не е кукнал до полата на жена си и не се е съгласил да си остане, тя като се е тръшнала...
Цялата тема е пример как не се прави със семейството. Отделно, че нито знаем гледната точна на мъжа, нито какво е мнението му, нито дали реално от днес за утре е тръгнал.
Ясно е, че семейството не се къпе в пари, човека работи в строителството. Претърпял е злополука, уволнили са го и той е почнал да търси варианти да закрепи положението в семейството. Колкото и да е добро едно майчинство, не вярвам да е идеалния вариант за издръжка на семейство. Като знам само колко струва един пакет памперси, то да е само това...
Отделно - бил се отдръпнал, резервиран, не споделя - ами като гледа цирковете на жена си, гладуване, тръшкане - какво да сподели. Със сигурност не му е лесно на човека, не е отишъл от хубаво да работи навън. И да се обади, тя ще му реве и ще му натяква, че е заминал въпреки че тя не е искала, ами за какво да й се обажда??? Стоял е там два месеца само, за тия два месеца само яснота за жилището не може да получи, камо ли за работа. Нито е ясно какво ще бъде бъдещето му, нито нищо, как да каже - ще ви взема при мен...
Ние живяхме разделени цяла година, защото му даваха по-висока заплата заради това. Ми нито сме си развалили семейството, нито нищо. Имам две деца, по-силно се обичаме, по-силни сме станали след тая раздяла. И нито за секунда не съм си помислила да му рева и да му правя гладни стачки, най-малкото, за да не го карам да се притеснява за мен, а да се съсредоточи върху това, за което е отишъл.
Авторката вместо да се тръшка, да седне да учи немски, да се ориентира кое как, в нашата тема всичко пише, да си направи план за действие и да се стегне.

# 442
То ако беше само тук, добре. На него гладна стачка му обявила, на мен ако ми се случи, директно на психиатър я пращам.

# 443

Ние живяхме разделени цяла година, защото му даваха по-висока заплата заради това. Ми нито сме си развалили семейството, нито нищо. Имам две деца, по-силно се обичаме, по-силни сме станали след тая раздяла. И нито за секунда не съм си помислила да му рева и да му правя гладни стачки, най-малкото, за да не го карам да се притеснява за мен, а да се съсредоточи върху това, за което е отишъл.

Е ти пък..Него го няма от два месеца,тя вече пише,как си знае,че не е за нея този модел(разделени)и как нямало да устиска дълго(чудя се без кво ли,толкоз не може.. Whistling)..
Което е всичко друго,но не и любов към въпросният човек.
Жената просто си иска фемили некво,заради идеята..Ама с кого,защо..Подробности.
Важното е да е до полата и.
С такива впечатления останах от всичките и изказвания до сега.  Peace

# 444

Е ти пък..Него го няма от два месеца,тя вече пише,как си знае,че не е за нея този модел(разделени)и как нямало да устиска дълго(чудя се без кво ли,толкоз не може.. Whistling)..
Което е всичко друго,но не и любов към въпросният човек.
Жената просто си иска фемили некво,заради идеята..Ама с кого,защо..Подробности.
Важното е да е до полата и.
С такива впечатления останах от всичките и изказвания до сега.  Peace
Е, хайде сега, чак пък заради идеята, чак пък все едно с кого...
Докривяло й, направила грешката да си споделя мъката в бгмама. На човек понякога му се иска да си излее душата, решила е, че най-добре е пред непознати да го направи, не си е направила сметката, че непознатите съдят повече и от познатите.
Авторке, мъжът ти е заминал с едни очаквания, сблъскал се е с друга реалност. За да не се сблъскваш и ти с такава реалност - учи! Английският е чудесно допълнение, но в Германия е нужен немски. Преди много години дойдох с перфектен английски и почти никакъв немски, не мога да ти опиша колко смачква това, някой ти говори отсреща, ти не разбираш, ако успееш да разбереш, не можеш да отговориш, чувстваш се като най-малоумният човек на тая планета. Остави самосъжаленията настрана и ползвай всяка свободна минута за да се развиваш, намери си учебници, гледай немска телевизия, чети приказки и статии на немски, има ли желание и труд, няма невъзможни неща.  Истината е, че за два месеца не може да се устрои, поискай от него да ти даде яснота, да ти покаже реалното състояние на нещата, така ще се успокоиш може би.

# 445
  • Сф
Да, много съвети , много нещо, аз също и казах да не се тръшка на жената , а да изчака;
Разбирам , че в бг мама всички са с прекрасни семейства обаче!
И искам да попитам решенията в семействата ви от единия ли се взимат само? Защото, ако си живееш що -годе добре със съпруга и изведнъж той реши , че ще заминава и естествено, каже че е "заради семейството"- клише като "заради детето", жената каже "не съм съгласна" и сега се справяме. Е , очевидно имаме проблем , нали? Така , че не нападайте много , много,  жената, че е ревла. Аз съм свидетелка на много разпаднали се брака имено заради такива едностранни заминавания, просто както казах по- напред- "Чужбина разделя или събира", това е положението, не може да се  направи нищо уви- изпитание си е и за 2те страни, но авторката е в по- неизгодна позиция, поне според мен  Peace може да чака само...

# 446
За мен мъж дето се съобразява изцяло с капризите на жена си... мерси  Naughty
Ако за теб е О.К. мъжът ти да не те зачита, да не се съобразява с теб и да си прави каквото на него му е кеф, защо очакваш всички да са като теб?
Хората са различни.На мен пък ми е добре, когато ме възприема като равностойна личност, когато се вслушва в моето мнение и взимаме решенията заедно.
Тиранин над душата и живота си не бих търпяла.

# 447
Ей верно станах най черната овца, най мрънкащата жена, най голям позор за един мъж.  Боже опази от жена като мен а? Едно мнение съм споделила, един път не съм се съгласила с мъжа си, един път не съм го подкрепила и айде аз само капризнича и искам мъжа ми да е съгласенс моите желания. Хора как може да ми давате такива характеристики при положение че съм дала за пример само една ситуация от моя живот. То тогава излиза че аз трябва да клекна пред мъжа си и да му изпълнявам желанията като на господар. Леле, направо нямам думи.
Въпросът е не, че не се е съгласил с т.нар. ми каприз да си остане в България, а че и той понякога трябва дасе съгласява с мен, или ако не поне да го обсъдим обстойно и да вземем компромисно решение. Все пак мисля че всеки ще се съгласи, че един брак се крепи на компромиси от двете страни, а нена компромиси винаги от единия само. Така че ако обичате не ме хулете преди да сте ми изживели живота. Казвам го с най приятелски тон. Явно наистина цеше грешка тази тема.  Всеки си има убеждения, принципи  и максими. Тук иисках някои съвети просто и мнения малко, а не какво не трябвало да правя и какво да правя,ама то.....нняма значение, приключена е темата , благодаря на всички. В крайна сметка това което съм направила вече е в миналото нали и да ме хулите какво ще променим? Ок, научих си урока така да  го кажем, знам че може да съм била егоистка, но не приемам мненията, че искам едва ли не да ми се изпълняват всички желания и че държа на семейството само като  институция, а не с въпросния човек, защото ако бе така, досега дасъм си намерила хиляди пъти друг съпруг.

# 448
  • Linz
И аз сьм в сьщата ситуация, но от страната на мьжа ти. От години исках да заминем, моя пьк не, и накрая сама се вдигнах. От година и половина сьм тук, миналото лято взех едното дете, другото е още с мьжа ми в Бьлгария.
Е, те това е за мен абсолютно антисемейство и никога не бих го причинила на децата си.
Не разбрах какво е антисемейство. И какво съм причинила на децата си... Виждаме се през 3-4 месеца и поддържаме връзка ежедневно. Ако това това е антисемейство, то голям процент от хората в България имат такова (и без да става въпрос за емиграция).
Съжалявам само за едно- че не предприех тази крачка по-рано.

Да, много съвети , много нещо, аз също и казах да не се тръшка на жената , а да изчака;
Разбирам , че в бг мама всички са с прекрасни семейства обаче!
И искам да попитам решенията в семействата ви от единия ли се взимат само? Защото, ако си живееш що -годе добре със съпруга и изведнъж той реши , че ще заминава и естествено, каже че е "заради семейството"- клише като "заради детето", жената каже "не съм съгласна" и сега се справяме. Е , очевидно имаме проблем , нали? Така , че не нападайте много , много,  жената, че е ревла. Аз съм свидетелка на много разпаднали се брака имено заради такива едностранни заминавания, просто както казах по- напред- "Чужбина разделя или събира", това е положението, не може да се  направи нищо уви- изпитание си е и за 2те страни, но авторката е в по- неизгодна позиция, поне според мен  Peace може да чака само...
Сяда се и се обсъжда кое е най-доброто решение, претегляйки всички плюсове и минуси. Изпитания за брака има много, зависи колко е силна връзката. За мен изпитание е бездействието в името на присъствието.
Децата имат едни нужди на 2 и други на 12 г. С възрастта ролята на родителите в изграждането на личността е все по-малка и все по-силно е влиянието на средата навън. Това ми беше един от основните мотиви да се преместим.

# 449
  • Linz
p_paneva, не ти е от вчера регистрацията, това е бегемама, какво се връзваш на всичко Wink

Общи условия

Активация на акаунт