Аблация на сърцето - 6

• 86 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • в джунглата
Deva, Tania мерси за пожеланията  Hug

Ако не се разболея защото нещо се разсополивих, ако ми свърши цикъла навреме, ако успея да спра бетаблокера  /което ми е много съмнително / - общо взето много АКО, но при мен няма нищо лесно  Mr. Green  в края на седмицата ще е моята аблация. 

Единствено не ми харесва това че аблацията премахвала само пристъпите, а тези прескачания, екстрасистолчета,  и по учестения пулс, а оттам и нуждата за пиене на лекарства може да си остане и след аблацията. А аз много се надявах да спра тези бетаблокери и живот и здраве и корема да "надуя" hahaha  Но времето ще си покаже да не коментирам предварително.

# 646
Здравей, Иван!

Не съм чувала за криоаблация. Може да питаш в Токуда, те нямат, но може би знаят в коя държава.
А каква ти е диагнозата?

Здравей DeVa ,
Диагнозата която е поставена е предсърдно мъждене и трептене , тъй като на 10.05.2015 получих аритмия за около 1 час , закараха ме в Пирогов и там ме вкараха в ритъм и ми поставиха тази диагноза. До момента не съм имал проблеми и това беше за първи път , сърцето е напълно здраво по думите на многото лекари които съм посетил. Екстрасистолите започнаха след този първи пристъп. Бях на Беталок за няколко месеца, от който файда нямаше никаква и в послеследствие включихме и Ритмонорм , но явно тялото ми даде на късо от тия хапчета и започнах да получавам главозамайване (все едно съм на 2 големи ) и ги спрях. В момента се лекувам с билки. От НКБ ми предписаха Изоптин , но още не съм го пил, че вече бера страх с тия лекарства.Оставям го като последна мярка , ако билките не помогнат.
Благодаря много за отговора , ако някой има повече информация за Криоаблацията нека да пише.Запазил съм си час при д-р Трайков да го разпитам за какво става въпрос. Ще посетя и НКБ за повече информация.
Минал съм и през аблация (неуспешна при мен )и на тези които предстои мога да кажа че няма нищо страшно. Няма от какво да се притеснявате , кураж и напред Simple Smile

# 647
Deva, Tania мерси за пожеланията  Hug

Ако не се разболея защото нещо се разсополивих, ако ми свърши цикъла навреме, ако успея да спра бетаблокера  /което ми е много съмнително / - общо взето много АКО, но при мен няма нищо лесно  Mr. Green  в края на седмицата ще е моята аблация.  

Единствено не ми харесва това че аблацията премахвала само пристъпите, а тези прескачания, екстрасистолчета,  и по учестения пулс, а оттам и нуждата за пиене на лекарства може да си остане и след аблацията. А аз много се надявах да спра тези бетаблокери и живот и здраве и корема да "надуя" hahaha  Но времето ще си покаже да не коментирам предварително.

Дънди , всички те може да се пораждат от едно огнище , в крайна сметка ще стане ясно по време на изследването на колко места трябва да се гори. Всичко ще мине наред , ще видиш Simple Smile  не мисли за процедурата като нещо страшно , а като нещо с което ще се реши проблема ти.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 14:09 от IvanChanov

# 648
Дънди, подозирам, че си търсиш оправдания да се откажеш . Един съвет от мен- днес кажи на себе си и на обкръжението-няма да ходя . Но като дойде денят хикс ,ставаш сутринта и решаваш .

# 649
Дънди, в НКБ значи?
Не се притеснявай, всичко ще мине, само трябва да отидеш! Grinning
Не е вярно обаче, че след аблацията пак ще пиеш ББ.
Аз нищо не пия.
И не само аз.

За случая на Иван не знам дали е разумно само с билки.
Иване, а разреждащи лекарства имаш ли?
От рода на синтром?
Или поне аспирин?

# 650
Дънди, честит рожден ден, на патерици! Много здраве и щастие ти желая! Аз спрях бетаблокерите след аблацията,, но да ви кажа и според мен времето оказва влияние на сърцето, бяха ми казали, че много се влияе и от промяната на атмосверното налягане. Тези дни и аз имам учестрн пулс и доста прескачания, не постоянно,  но в някои дни са доста чести и дразнещи. Кардиограмата ми е добра, личната каза нормално е, сличва се и на здрави хора доста често да имат сърцебиене. И аж се успокоявам Simple Smile Дънди не се колебай, всичко ще е наред  Hug

# 651
Иване, а разреждащи лекарства имаш ли?
От рода на синтром?
Или поне аспирин?

Дева , Всички , здравейте Simple Smile

Никога не са ми били предписвани лекарстваа за разреждане на кръвта , дори не е било споменавано.
Като цяло хубаво ли е да пийвам по един аспирин или е редно да се консултирам с лекар преди да предприема такава стъпка , пия доста сокове и течности , особено грейфрут , който знам че разрежда кръвта също.
Искам да попитам , защо има такава огромна разлика в чакането на час в Токуда при д-р Трайков и в НКБ ? До колкото чета всички са много доволни от д-р Трайков но има ли други причини (не че е малко)? В Токуда колко време се чака за час за ЕФИ и аблация , на мен в НКБ доцент Балабански ми се обади на 3 тия ден. Благодаря много

# 652
Ваньо, (ако позволяваш така  Grinning) при диагноза ПМ има опастност от образуване на тробми и риск от исхемичен инсулт. Tired
Питай Танчето, тя е наясно, мисля че и Стоян също. Peace
Затова се изписват разреждащи медикаменти.

По въпроса за часовете - ами това е причината, д-р Трайков е страхотен във всяко отношение Heart Eyes  bouquet, затова се чака.
Но ако искаш платен прием, става по-бързо.
Условията в Токуда също са чудесни и това е фактор в избора на лекар и болница.
За назначаване на ЕФИ лично аз чаках 3 седмици, но той не беше в БГ и не можеше по-бързо.

Успех ти желая! Дано намериш скоро решение! Hug

Жорко, къде се губиш?
Реактивен?
Много работят и учат тези момчета. Wink

# 653
  • в джунглата
Дънди, подозирам, че си търсиш оправдания да се откажеш . Един съвет от мен- днес кажи на себе си и на обкръжението-няма да ходя . Но като дойде денят хикс ,ставаш сутринта и решаваш .

Танче напротив, твърдо съм решила. Даже нямам търпение да идва и да минава.  Благодаря на всички за подкрепата и окуражителните думи   bouquet за да се реша и аз най накрая.  Незнам защо толкова се стряскам от спирането на бетаблокера, засега всичко е наред, но от утре съм без него и се надявам да не вдигна пулса. Някой случайно да знае до колко е възможно да го оставя без допълнително хапче , около 100 например  newsm78 ?  При вас как мина спирането на лекарствата, все пак толкова години пиене на ББ и сега хоп за 2-3 дена без тях?

DeVa  реших да е в Стара Загора, болницата по нищо не отстъпва на условията  в Токуда, даже е по нова. При мен факторите за избор бяха други.

IvanChanov назад в темите имаше двама човека правили аблации в Германия, може те да са запознати с криоаблацията или поне да вземеш кординати на клиниките.

# 654
  • София - Бургас
Танче, Heart Eyes
Основното заболяване е добре към момента. Скоро пусках хормони и  бяха перфектни. Добри се чудя дали въобще имам Хашимото  Laughing защото от март, когато ми казаха, че имам, всяко следващо изследване е все по - добро и хорманите спадат като стойностти. Само през март ТСХ беше малко над нормата, но то се влияе и от стрес, а точно тогава ми беше аблацията, тичане по болници и т.н...След което 3 пъти изследвам ТСХ и всеки път пада все по - надолу и нодолу, за радост Hug
Аз все пак се информирам постоянно, започнах да се храня здравословно, изключих глутена - вече започвам 3 - ти месец без него и продължавам на здравословен режим...Пия и хранителни добавки - желязо с В комплекс, селен и магнезии...
Обаче не се чувствам сърдечно добре Sad не е излизане от ритъм но имам претупвания или зачестяване на пулса, и то ежедневно...Дори сутринта за около 2-3 минути и не мога да си обясня вече на какво се дължи този факт Sad Лятото сякаш се чувствам по - добре, откакто застудя започна и дискомфорта и усета на сърчицето... Sad (само това улавям към момента), нямам друго обяснение...
Давам всичко от себе си да си обръщам внимание и да взимам мерки в здравослевен аспект, обаче  Crazy ами вярвам, че е за добро, надявам се... Heart Eyes

Дънди, успех:))) Години пишем с теб... Радвам се, че вече си взела категорично решение:) Поздравления, всичко ще е наред и е за добро  bouquet

# 655
ДеВа благодаря ти много за информацията  Hug
Дънди , благодаря и на теб , ще разгледам да видя какво са писали хората.

Бъдете здрави и лек ден ви желая

# 656
Дънди, успех! Hug
Много добре си решила, Пепчето е много доволна от Стара Загора!  bouquet

# 657
Дънди, до аблацията аз си пиех ритмонорм и бетаблокер. Спряха ми само ксарелто-разреждащото кръвта ( спира се и за манипулация дори и при зъболекар) . Щом са ти казали-спирай смело . Ще изтраеш няколко дни. Стискам палци!
Калейче, диетите правят чудеса. Ако си се хванала навреме , може и да се завърнеш от Япония благополучно . Съдя по себе си . Спрях сладкото газирано и захарта отиде в норма . Ендокринолога ме уволни от групата с диабет 2 и ме назначи в категорията нарушен глюкозен толеранс .
Относно разреждащите кръвта . На приятелчето с ПМ ще кажа -непременно ги започни. Гадни са, предупреждаваш всеки, който реши да бърника в телцето ти, но заплахата от инсулт си е по-страшна . Имат показатели, по които преценяват какъв точно препарат да ти изпишат . Пристъпите при мен започваха с ударно покачване на кръвното . Ако при теб не е така, може и друго да те посъветват .
Мъж ми ме зарази с някакъв грипоподобно вирус . Очаквах сърцето да реагира , но четвърти ден си трае. Нямам прескачания и претупвания. Гузно е калпазанчето, че ме стресна наскоро.
Девичка, ти как си?

# 658
Танче, благодаря, добре съм! Hug
Радвам се за теб, че сърчицето е стабилно!
Кога ще бъдеш ток и жици? Sunglasses

Калейче, ще се оправиш, сигурна съм ти си младо момиче! Hug

Дънди, кой ден да стискаме палци?

# 659
  • в джунглата
 Хора не ми стигаха и сополите, ами днес и кашлям. Сигурно някои вирус съм хванала. Направо не знам какво да правя. При мен всичко минава много бавно няма да ми мине до петък. Утре ще звънна на доктора да питам дали не мога да се натъпча с антибиотици  само и само да не ме отлагат. Толкова се бях настроила и почти спрях лекарствата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт