Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 957 447
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 11 385
https://www.bg-mamma.com/?topic=1233544
Препоръките са протички, ясни и не противоречат на досегашните правила.
Дават достатъчна представа за целите и идеята.
Всяка дума от тази публикация (както и от произволна друга), при желание, може да бъде извадена от контекста, да се изкриви и да задълбаем в дефиниционни спорове върху значението и емоционалната тежест на конкретна дума, което е напълно излишно. Дали дадена дума или израз са обидни, смятам всеки може да разбере от емоционалния заряд, който носят и от контекста, в който са казани/написани. За разлика от съвсем ясните нецензурни изрази, които даже могат да се засичат автоматично, то в останалите случаи определени думи могат да са обидни или използвани за вербална агресия, когато са в определен контекст и "разпознаването" им е на база четене с разбиране и усет.
Вече помолих модератор ,а сега моля и вас.Нека видим кой използва езика на агресията..Молбата ми е тук,в тази тема,да изброите всички мои профили,които използвам във вашия сайт и всички профили,които използва Emma T .
Благодаря ви предварително

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 19:24 от Mimoza111

# 11 386
  • София
Какво излезе накрая?
Обяснявахме, апелирахме и молихме да ни се спуснат думите, които са "език на омразата", за да престанат да ни правят на луди калинки .
И ни се изсмяха във физиономиите, като ни обясниха, че всяка дума и всяко изречение могат да се изтълкуват като език на омразата, според кефа на администриращия.
Не само на 111- то място по /липса/ на свобода на словото сме, но и по- големи католици от Папата сме, по стара роболепна традиция.

# 11 387
Нека приключим дискусията по повод “език на омразата” тук! Ясно е, че са ни поограничили малко. Не е много приятно, факт. Но в крайна сметка форумът е с други цели и насоченост. Мнението на модераторите и администраторите няма се промени, без значение колко се лае насреща. Просто ще се надяваме думите ни да се тълкуват правилно и без да се издребнява.

# 11 388
  • Другата България
Къде тук
Всяка дума от тази публикация (както и от произволна друга), при желание, може да бъде извадена от контекста, да се изкриви и да задълбаем в дефиниционни спорове върху значението и емоционалната тежест на конкретна дума, което е напълно излишно. Дали дадена дума или израз са обидни, смятам всеки може да разбере от емоционалния заряд, който носят и от контекста, в който са казани/написани. За разлика от съвсем ясните нецензурни изрази, които даже могат да се засичат автоматично, то в останалите случаи определени думи могат да са обидни или използвани за вербална агресия, когато са в определен контекст и "разпознаването" им е на база четене с разбиране и усет.
пише това
Скрит текст:
Какво излезе накрая?
Обяснявахме, апелирахме и молихме да ни се спуснат думите, които са "език на омразата", за да престанат да ни правят на луди калинки .
И ни се изсмяха във физиономиите,
като ни обясниха, че всяка дума и всяко изречение могат да се изтълкуват като език на омразата, според кефа на администриращия.
Не само на 111- то място по /липса/ на свобода на словото сме, но и по- големи католици от Папата сме, по стара роболепна традиция.
Всъщност твоето тълкувание само доказва правотата на горенаписания текст - всяка дума или израз могат да се тълкуват на база разбиране и усет. Ти така разбираш казаното от админ - и вече го твърдиш категорично, че е така. Аз пък го разбирам по съвсем различен начин, и наистина трябва да си абсолютно "перде", за да не можеш да направиш разлика кога някой говори сериозно, кога това е със сарказъм, кога е с цел да те засегне умишлено и целенасочено, и кога същото нещо е неумишлено и случайно. Говоря само за словесни диалози потребител - потребител.
Коментарите, обсъжданията и изразните средства, използвани при тях относно кралски и "звездни" персони не мога да коментирам, защото за мен все още остава загадка как е възможно да пишеш неща като цитираните тук от вече не помня кой, за който и да е друг човек, и в същото време да протестираш, че са те изтрили, че и да изискваш обяснение защо.

# 11 389
Много държави(България не е от тях) искат от Facebook и Twitter да затегнат контрола на всичко публикувано. Обвиняват ги, че остават свободно да се лее езикът на омразата и дезинформацията. В момента едни от най-големите рекламодатели бойкотират социалните мрежи.
Това е едно лирично отклонение за 111-то място или което и да сме.

# 11 390
  • Street of Dreams
Вече започна да става абсурдно. Готова съм да скоча по всяко време за свободата на словото, но ако наистина става дума за Мегън и Хари, или че Пенка имала два профила - боже мой, кой го интересува?
Ако съм на мястото на модераторите ще махна опцията за доклади от темата и ще ви оставя сами да се изядете коя принцеса е по-хубава. Rolling Eyes

# 11 391
А аз продължавам с молбата си някой от админите на форума да влезе в панелчето си и да провери,колко профила имам аз тук и колко Emma T.
Щом парадирате за спиране на "езика на агресията" то нека поне един си изтърпи наказанието.Тук има потребители ,които се "вихрят" с N-ти профили и тормозят другите. Решават,че някой ги е обидил,докладват,а обидата си стои и те да доволни и щастливи.Що за правила са това.Била съм 10г админ в торент тракер,но такова чудо до сега не съм виждала.
Пиша всичко това с цялото ми уважение ,към всички вас.Ако искате този форум да е място за забавление и отмора,то май има нужда от доста по-твърди мерки

# 11 392
Вече започна да става абсурдно. Готова съм да скоча по всяко време за свободата на словото, но ако наистина става дума за Мегън и Хари, или че Пенка имала два профила - боже мой, кой го интересува?
Ако съм на мястото на модераторите ще махна опцията за доклади от темата и ще ви оставя сами да се изядете коя принцеса е по-хубава. Rolling Eyes

Въпросът не е "коя принцеса е по-хубава", а за двойния стандарт в модерацията на темата - или всички обидни постове за двете принцеси ще се трият, или ще се оставят всички коментари. Това е проблемът с тази тема!

В "Звездните компромати" също има подобни коментари, но там няма заклети и истерични фенове на някоя известна особа и темата си върви в русло без някой да се впряга.

# 11 393
Нека приключим дискусията по повод “език на омразата” тук! Ясно е, че са ни поограничили малко. Не е много приятно, факт. Но в крайна сметка форумът е с други цели и насоченост. Мнението на модераторите и администраторите няма се промени, без значение колко се лае насреща. Просто ще се надяваме думите ни да се тълкуват правилно и без да се издребнява.
Склонна съм да се съглася с теб. Но съвършено сериозно твърдя, че е напълно възможно някой модератор да изтълкува болднатото в поста ти като "език на омразата" и да ти изпрати на лични любовно писмо, т.е. предупреждение за бан. Тогава ще установиш, че надеждите ти нямат много основания. Истината е, че аз самата имам доста пиперлив изказ, но май не съм много трита. Може и да имам изтрити постове, но не съм се интересувала, че да забележа.  Но правя разлика между вулгарен и пиперлив език. И ако намирам за нормално да не допускам вулгарен изказ, считам, че да преценявам всяка своя дума дали ще прозвучи дразнещо за нежното ухо на някой свръхстараещ се да се хареса на админите модератор, е повече от неприемливо.

# 11 394
Хора, спрете се. Увличате се. Няма смисъл .

# 11 395
Вече постигнахме съгласие с EmmaT.Дано този път някой откликне на молбата ни.
EmmaT сърдечно ти благодаря,за жертвата,която правиш Simple Smile

# 11 396
Жертвата не е никак голяма, ако спести драми, обиди и скандали в темите Simple Smile
За тези, които са изпуснали изтритите постове - накратко - пиша само от един профил и нямам нищо против администратори\модератори да дадат инфо от колко профила и ай пи та влизам и пиша, би трябвало да се вижда лесно. Но много държа дадените обещания да се спазват.

# 11 397
  • Sofia
Моля, прекратете персоналните си обяснения.
Докладването не е нито престъпление, нито основание за модераторско действие.
Поддържането на повече от един потребителски профил не е допустимо и при наличие на доказателства за това, се санкционира.
В "Кралски работи и клюки" модераторите са обвинявани непрестанно и за всичко и от двете страни, което е доказателство, че темата се модерира обективно.

# 11 398
  • София
Къде тук
пише това
Скрит текст:
Какво излезе накрая?
И ни се изсмяха във физиономиите,
като ни обясниха, че всяка дума и всяко изречение могат да се изтълкуват като език на омразата, според кефа на администриращия.

Всъщност твоето тълкувание само доказва правотата на горенаписания текст - всяка дума или израз могат да се тълкуват на база разбиране и усет. Ти така разбираш казаното от админ - и вече го твърдиш категорично, че е така. Аз пък го разбирам по съвсем различен начин, и наистина трябва да си абсолютно "перде", за да не можеш да направиш разлика кога някой говори сериозно, кога това е със сарказъм, кога е с цел да те засегне умишлено и целенасочено, и кога същото нещо е неумишлено и случайно. Говоря само за словесни диалози потребител - потребител.

О, моето не е тълкуване, а преповтаряне на горенаписания текст!
И съм напълно съгласна, че точно така може и се прави в настоящия момент.
Някой потребител, според "разбирането си" и"усета си", решава, че или пряко е засегнат, или е засегнат някой негов любимец, поради което сигнализира за реч на омразата.
Модераторът, ако симпатизира " по принцип" на оплакващия се, трие дори без да хвърли поглед на поста- на вяра.
Ако симпатизира на идеята- трие поста, защото така тълкува написаното, такъв му е усета.
И става така, че  сарказмът отива при езика на омразата.
Негативното мнение спрямо нещо и някого- пак при езика на омразата.
Забраняват се, де факто, думи и изрази, определени като обидни и политнекоректни- дебел, стара мома, стар ерген, циганин, негър, обратен. Само защото някой, някъде е решил да ги натовари с обидно значение.

# 11 399
И става така, че  сарказмът отива при езика на омразата.
Определено става точно така. Особено ако тълкуващият не е с особено развито чувство за хумор и/или интелект. Повтарям, категорично против съм използването на вулгарен език или персонални обиди, но идеята да се подбират максимално неутрални изрази, е меко казано малоумна. Да, да, знам, че думата "малоумна" може да се тълкува като език на омразата.

Общи условия

Активация на акаунт