Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 977 276
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 17 565
Бутонът "Полезно" бе въведен преди почти 7 години с точно определена функция.
Факт е, че не можем да принудим никого да го използва по предназначение, но имате възможност за това.
Обсъжда се въвеждането и на други реакции.
Ограничението е наложено поради доста потребители, успели да използват бутона над 200 пъти за изключително кратко време по повод една или повече публикации. Има и едно силно открояващо се постижение в рамките на една минута, но ще спестя точното число, за да не изкуша някого да го подобри.
Когато натиснеш бутона, за да означиш публикацията като полезна, след това го натиснеш, за да я отмаркираш като полезна и повториш двойката кликания сто пъти.

И какъв е смисълът на това действие?
Малко откачено ми се вижда Grinning
      Функцията на бутон ПОЛЕЗНО е наистина много полезна за запазване на важна за мен от потребителската ми гледна точка нужна информация. Смятам, обаче, че би било добре да "рекламирате" и разясните по-подробно за истинската функция на този бутон (въпреки почти 7-те години, а може би и точно заради това). Не е нужно да "принуждавате" да се ползва по предназначение. Разяснете и дайте ОТДЕЛНА възможност да има И ХАРЕСВАМ.
ПОЛЕЗНО и ХАРЕСВАМ.
Понеже пишете, че се обсъжда въвеждането И на други реакции - мисля, че ХАРЕСВАМ е достатъчно за форумното общуване. Simple Smile

Понастоящем съм убедена, че именно поради липсата на бутон ХАРЕСВАМ, аналогията с вдигнатия палец и незнанието за истинската функция на ПОЛЕЗНО, много от добросъвестните потребители го ползвамЕ като "събирателен образ". Не ви казвам нещо ново, нали?

Въведеното ограничение към всички заради тези много??? потребители-нарушители, които споменавате, ми се струва нередно.

Освен това бутон СПОДЕЛИ е с дублирана функция и през трите точки.

И последно....емотиконите са ужасно скучни. Наистина е крайно време за обновяване.

# 17 566
  • Fairbanks, Alaska
Аз бутонът "Полезно" винаги съм го ползвал в качеството на "Харесвам". Най-малкото, вдигнатият палец загатва, че може да се ползва и като "Харесвам".

# 17 567
Аз пък се чудя какво толкова обсъждат вече 7 години за бутон "харесва ми". И във връзка това имам въпрос към модераторите. Има ли друг проблем, ако въведете и бутон "харесва ми"? Има ли възможност да се чуе и мнението на потребителите с една анкета? Поне докато обсъждате, ще чуете и друга гледна точка, която да вземете под внимание.

# 17 568
Тоя бутон много трудно ще се възприеме по друг начин, освен като "Харесва ми", тъй като иконката му е палче нагоре, т.е. много неподходяща за истинското му предназначение Grinning измислете друга. А за реален бутон "харесва ми", няма нужда от бутон, сложете само иконка - палче.

# 17 569
Тоя бутон много трудно ще се възприеме по друг начин, освен като "Харесва ми", тъй като иконката му е палче нагоре, т.е. много неподходяща за истинското му предназначение Grinning измислете друга. А за реален бутон "харесва ми", няма нужда от бутон, сложете само иконка - палче.
Бутонът, който да маркира полезните мнения, според мен, би трябвало да съдържа някакъв подобен символ, свързан с образоваността-  Books   Wear Mortar Board   , а не палче.

# 17 570
tetka_the_best, под безсмисленост и откаченост визирах да натиснеш двеста пъти тоя бутон Grinning

# 17 571
Да, трябва да има бутон "харесва" ми. Ако искат да оставят "полезно" ама се съмнявам, че ще се съберат и 20 души да натискат този бутон, ама за "харесва ми" има друг бутон. Масово хората дават оценки на постове, а "полезно" е доста субективно възприятие. Това което за един е полезно, за друг може да не е полезно.
За мен е странно защо след като толкова потребители искат да има бутон "харесва ми" не се уважава тяхното мнение.

И кое му е субективното на запазването на пост с информация например за майстор за ремонт на пералня, бойлер и пр. ел. уреди, на фирма за дограма, на препоръчан лекар с координати и още куп друга подобна информация за препоръчани книги, филми, споделен опит с телекоми, банки, общини....., която няма да търся с гугъл, а я получавам наготово.
Като гледам броя "лайкове" на цитирания пост, а и от коментарите, и без анкета ми става ясно, че болшинство потребители от незнание, най-вероятно, не се възползват пълноценно от функцията на бутон ПОЛЕЗНО.

Моля LU4IQ , и/или администратори/модератори -
Напишете тук стъпките как след като си отбележиш конкретен пост като ПОЛЕЗЕН (напр. координати на лекар), след това си достъпваш тази запазена информация.
Разяснете, моля! Heart

Подкрепям да бъде сменен облика на този бутон от палче на символ на образоваността, както предлага petiaivanov, а бъдещият бутон (дано най-сетне има такъв!) ХАРЕСВАМ да остане с палеца.

# 17 572
tetka_the_best, влизаш в профила си "общ преглед", на лентата под името  -> моят избор -> вляво колонка със списък, избираш "Полезно". Запазени са и всички постове от старата версия, които сме харесали.
Когато кликаш само на постове, които са полезни, имаш запазени няколко страници и лесно ще намериш информацията за лекар или водопроводчик. Ако имаш 100 страници със запазени, идеята за полезност се обезсмисля.

# 17 573
# 17 574
Снощи публикувах коментар в темата за бебета и деца 0+ и сега виждам,че е п.емахнат. моге ли да знам защо като не казах нищо лошо ,обяснявах как помня ,че са ми давали кисело мляко със захаар ,кое ви накара да премахнете коментара ?

# 17 575
  • София
Снощи публикувах коментар в темата за бебета и деца 0+ и сега виждам,че е п.емахнат. моге ли да знам защо като не казах нищо лошо ,обяснявах как помня ,че са ми давали кисело мляко със захаар ,кое ви накара да премахнете коментара ?
Премахнати са няколко поста от темата.

# 17 576
И каква е причината с какво моя пост наруши правилата ?

# 17 577
Участвала сте в коментарите на пост, който е премахнат. Не може да оставят само отговори.
Защо постоянно се питат едни и същи неща?!

# 17 578
Моля за ключ
https://www.bg-mamma.com/?topic=1624296

Има желаещи следващата тема да е нещо, като седмична - да се пуска преди началото на епизода. Може ли?

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 21:47 от #RAngelova

# 17 579
някои си го използваме точно като 'полезено', не сме малко, но и не сме толкова гръмогласни

Общи условия

Активация на акаунт