Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 968 151
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 8 565
# 8 566
Този профил (дамата с бланкремето) има афинитет към определена марка неособено популярна козметика и почти всеки пост му е за нея. Дори и в теми като "Евтините козметични продукти..." при положение, че продуктите от въпросната марка не са евтини:
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=27471

# 8 567
  • Sofia
Да.
Благодаря.

# 8 568
  • Canada
Защо получавам известия за нови отговори в теми, от които съм се отписала отдавна?

Защо получавам известия за нови отговори в теми, от които съм се отписала отдавна?

Най-вероятно защото си влязла в тях да четеш... Влизането те презаписва отново автоматично, няма нужда да си си пуснала ново мнение там.

Не, не съм влизала там да чета. Влязох в една от темите, за които имам известие, за да видя какво става. Последното мнение беше от днес, предишните от март. Става въпрос за камбаната. Оправете си алгоритъма.

Добър ден!

Някой ще ми отговори ли на въпроса?

# 8 569
За да получавате известия за дадена тема има два варианта:
- да имате публикация в темата
- да имате включено известяване за нови отговори

Включването на известяване активира и известията по имейл. Ако изключите известяването от камбаната, то ще получавате известия на място в сайта за нови отговори, в тема, в която сте писали.
Ако премахнете темата от списъка Нови отговори на мои публикации, това ще изключи всички известявания, включително и тези по имейл.

Ако премахнете темата от списъка с нови отговори, отказвайки да получавате известия за нови такива, но сте отворили темата впоследствие, това ще реактивира известяването за нови отговори в темата.

# 8 570
  • Canada
Нито съм включвала известяването,нито съм писала в тези теми. Както съм писала по-горе, получих известия само в камбаната. Става въпрос за две теми, за които съм изключила известяването сигурно повече от година. За едната, за която писах вчера, не съм получавала повече известия, за другата получих и днес и то след като маркирах всички известия в камбаната като прочетени, без да влизам в самата тема. Появяват се само в камбаната, пак да поясня, но не и в списъка с теми, които следвам.

# 8 571
До администраторите на форум bg-mamma.com

ЖАЛБА
от Diorela - потребител на форума

Днес, 01.06.2019г. получих модераторско предупреждение от модератор AnMary, със следния текст:
Цитат
Последователните постове (последователни публикации от един и същ потребител, без между тях да има други отговори) са забранени. Имате възможност да редактирате предишния пост до 24 часа след публикуването му. Моля, възползвайте се от тази възможност тъй като всеки след първия се изтрива, а при системно нарушаване на това правило, се ограничава профила на потребителя.

Макар, че не е уточнено от модератора, предполагам, че става дума за пост # 152 в https://bg-mam.ma/p/945501/38796281.
Повторението се случи не по моя вина, когато редактирах поста, като исках да го допълня. Оказа се, че се получи втори пост с цитат на първия, а не редакция. Забелязах повторението едва след като го видях в темата, но тъй като нямам права, не можех да изтрия единия пост. Форумът, за разлика от други форуми, не съдържа възможност потребител да изтрие изцяло собствен пост, а редактирането е ограничено и сведено до 1 ден.  Не посмях да правя нищо друго, за да не стане по-голяма каша. Възможно е, предвид късния час, да съм допуснала неволна грешка и вместо редакция, да съм го пуснала с цитат без да забележа. Често ми се случва, ползвайки форума, да се активират бутони, различни от тези, които опитвам да активирам.

От друга страна не е налице системно нарушаване от моя страна нито на това правило, нито на други правила.
Въпреки любезният тон и липсата на изричен текст, приемам, че ми е отправено модераторско предупреждение.

Ето защо и на основание чл. 2, раздел политика от ПРАВИЛА  и ПОЛИТИКА на форумите  ( https://www.bg-mamma.com/?topic=23714 ), моля това модераторско предупреждение да бъде отменено от администратор като неуместно.

Особено искане:
Моля правилата на форума да бъдат допълнени с изключение от забраната за публикуване на последователните постове в случаите, когато е изтекъл срокът за редактиране и няма последващ пост от друг потребител.

Вярвам,  че Жалбата ми ще бъде удовлетворена.

С уважение:
Диорела

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 14:06 от Diorela

# 8 572
Повторението се случи не по моя вина, когато редактирах поста, като исках да го допълня. Оказа се, че се получи втори пост с цитат на първия, а не редакция. Забелязах повторението едва след като го видях в темата, но тъй като нямам права, не можех да изтрия единия пост. Форумът, за разлика от други форуми, не съдържа възможност потребител да изтрие изцяло собствен пост, а редактирането е ограничено и сведено до 1 ден.  Не посмях да правя нищо друго, за да не стане по-голяма каша. Възможно е, предвид късния час, да съм допуснала неволна грешка и вместо редакция, да съм го пуснала с цитат без да забележа. Често ми се случва, ползвайки форума, да се активират бутони, различни от тези, които опитвам да активирам.

При случай с последователен пост е редно да сигнализирате на модератор/администратор чрез функция "информирай модератор" или на лично съобщение, за да бъде премахнат излишния. След сигнал от Ваша страна няма да получите предупреждение.

# 8 573
Благодаря, bubanka!
Ще го имам предвид в бъдеще, въпреки, че такова правило не е изрично записано нито в Общите условия, нито в ПРАВИЛА и ПОЛИТИКИ, нито в "Какво е "Информирай модератор"? " .
Тъй като това е някакъв прецедент, нямах представа, че функцията " информирай модератор", може да се ползва и в такива случаи, а при неизползването й, се налага предупреждение като санкция.

1.  Моля първо да се изясни въпросът отправено ли ми е  предупреждение по смисъла на чл. 2, или не, тъй като текстът има по-скоро разяснителен смисъл и характер, а не санкционен такъв.
2 . В случай, че администраторите приемат, че е отправено такова предупреждение, моля същото да бъде отменено на основание чл.2, предложение 3 и 4 от Политиките на форума, по съображение, че е налице неволна грешка , а не виновно неспазване на правилата и липса на системни нарушения .

ПС Повдигам тази дискусия, като считам, че такива дискусии са полезни за изясняване за по-доброто и ефективно ползване форума и спазване на правилата.
Направих го под формата на Жалба, в случай, че се приеме, че е отправено предупреждение като санкция.

Допълнение:
Сега забелязах, че вече има опция за изтриване на пост и я тествах- работи. Извинявам се, че не съм я видяла по-рано, за да я използвам при сгрешения пост.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 15:55 от Diorela

# 8 574
  • Canada
Някой работи ли по въпроса?

# 8 575
Здравейте! Не мога да  разбера защо е изтрито последното ми мнение. Ако може на лична да ми пишете с какво съм нарушила правилата. Искам да знам, за да не се получава следващ път. Темата е важна за мен. Не става въпрос за капризи. Борбата е за живот. Благодаря ви предварително!

П.П.
Благодаря на bubanka! Оказва се, че всичко си е там и нищо не е изтрито. Нещо аз не съм догледала.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 21:09 от jhbd

# 8 576
  • Шотландия
Струва ми се, че имаше една тема за криминални сериали, както има тема за sci-fi - обаче не мога да я открия?

# 8 577
  • София
Бихте ли погледнали тази тема и новорегистрираните в нея – https://www.bg-mamma.com/?topic=1120248

# 8 578
Струва ми се, че имаше една тема за криминални сериали, както има тема за sci-fi - обаче не мога да я открия?

Препоръчайте хубав криминален сериал

Бихте ли погледнали тази тема и новорегистрираните в нея – https://www.bg-mamma.com/?topic=1120248

Благодаря за сигнала!

# 8 579
Според мен става дума за тази тема за сериалите :
https://www.bg-mamma.com/?topic=1093200.new#new

Общи условия

Активация на акаунт