Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 956 725
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 1 410
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Филтърът, който изтрива линкове към сайтове с филми и субтитри във форума, е пуснат в действие и за ЛС, или бъркам?

# 1 411
  • Sofia
Не е "пуснат в действие". Така функционира поначало.

# 1 412
Миналата седмица си разменяхме информация със съфорумка, без проблем. Тази не става. Аз как да знам, че е поначало?
И друго ме човърка. Когато получаваме обиди и заплахи на ЛС, вие не можете да направите нищо, понеже ЛС е лична и неприкосновена територия. Когато си помагаме взаимно в издирването на нещо, изведнъж личната и неприкосновена територия не е вече лична и неприкосновена. Предполагам осъзнавате, че с тези рестрикции обезсмисляте тотално поне 3 теми в КиТ?

# 1 413
  • Sofia
Филтрите действат върху цялото форумно съдържание, вкл. и ЛС.
Няма отделни активатори и това винаги е било така.
ЛС е лична и неприкосновена територия, а трактовката Ви е некоректна.

# 1 414
  • Другата България
Т.е. при рефреш на страницата оправя ли се?
От преди малко - при рефреш се оправи.

# 1 415
Лимонадената Джо, нужно е да уточня две неща:

1. Филтрирането на определени думи не е ръчно, а е автоматична глобална функция. Никой не чете и не редактира ръчно личните Ви съобщения, а функцията автоматично блокира визуализирането на определени думи. В тази връзка обвиненията в нарушаване неприкосновеността на личната кореспонденция са напълно безпочвени.

2. Напълно наясно сме, че тези ограничения засягат доста теми. Решението за филтриране на линкове към торент сайтове не е самоволно и с цел създаване неудобства на потребителите, а е наложено след изпращане на официални предписания до нас, изискващи премахване на линкове към тези сайтове, разпространяващи съдържание без уредени авторски права. Несъобразяването с тези предписания би довело до блокиране на достъпа до сайта ни от страна на Гугъл и търсене на юридическа отговорност от нас, както и подвеждане под отговорност на потребителите, споделящи линкове към нелегално съдържание.

Merri_An, това по-скоро говори за проблем с външен код (фейсбук, гугъл, реклама) или недозареждане на страницата, тъй като нашият код е един и същ и не се променя при презареждане на страницата.
Моля, обърнете внимание, дали когато се случва това, страницата е заредила напълно или продължава да изчаква и да дозарежда. Благодаря! Ще продължим да следим за проблема.

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 13:55 от Mamma

# 1 416
Не съм наясно как точно функционират филтрите, Мамма. Не съм програмист, не съм писала код никога. От своята лична кореспонденция досега бях останала с впечатлението, че въпросните филтри не обхващат и ЛС, затова днес бях неприятно изненадана, че не мога да пратя линк със субтитри на съфорумка, след като досега не е било проблем.
Не съм ви обвинявала, че ми четете съобщенията, едно по едно- направих си извод (явно погрешен) след случилото се днес, че сте разширили обхвата на филтъра, при което ЛС вече не са независима функция за лично удобство на потребителя, а също така контролирана територия, както и темите. Стана ми неприятно, при положение, че друг тип контрол не се упражнява.

Благодаря за разяснението, вече съм наясно. Това не променя факта, че с тези рестрикции способността ни да си оказваме взаимно помощ е драстично намалена, но разбирам какво налага подобни мерки. Жалко, че няма начин поне на ЛС да си даваме насоки какво къде да търсим.

# 1 417
  • Другата България

Merri_An, това по-скоро говори за проблем с външен код (фейсбук, гугъл, реклама) или недозареждане на страницата, тъй като нашият код е един и същ и не се променя при презареждане на страницата.
Моля, обърнете внимание, дали когато се случва това, страницата е заредила напълно или продължава да изчаква и да дозарежда. Благодаря! Ще продължим да следим за проблема.
Ще го направя.
Ето нагледно при напълно заредена страница http://prikachi.com/images.php?images/71/8412071J.jpg.
Тоест, страницата е напълно заредена, но не е скролната до долу - от дясно се вижда, че е до средата.
При стигане до край и изчитане и на последното мнение, и рефреш или връщане нагоре, проблемът изчезва. Рекламата е различна от снощната.
Съжалявам, ако досаждам, на мен не ми пречи, но е досадно, когато зачести. А и ако е при мен проблема, да знам да търся начин за корекция.

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 14:51 от Merri_An

# 1 418
  • Испания
...А и ако е при мен проблема, да знам да търся начин за корекция.

Не, не е само при теб. Но при мен това, което при теб е вдясно отдолу, се появява вдясно или вляво върху страницата.

Да отбележа, че вече не ми се самоизключват следените теми, за което благодаря, Мамма.  bouquet

# 1 419
Рекламните клипове пак започнаха да се включват със звук. Crazy

# 1 420
Merri_An, smileys, не можем да предизвикаме този проблем на нито един от компютрите - тестваме с Хром на компютри са Mac OS, Windows и Linux.

Направи ми впечатление обаче, че има потребители, които се оплакват от същия проблем в други сайтове (пак от 2-3 дни насам), което потвърждава подозрението ми, че става въпрос за външен на БГ-Мамма проблем - или проблем с версията на браузера, или външен код (но той би се проявил и при нас), или евентуално някакъв зловреден код на компютъра.

Ето пример от потребител с подобен проблем и скрийншот от съвсем друг сайт.

Дали разполагате с друг браузер освен с Хром, с който да може да тествате дали има такъв проблем?

DeVa®, както писах по-горе, изпратено е второ официално писмо към агенциите, в което дефинираме точните технически параметри и изискването ни видеото да стартира с изключен звук.
Напълно разбираме и сме съгласни, че е задължително звукът да се стартира само и единствено, ако потребителят пожелае това, а не при неволно преминаване с мишката върху банера.

# 1 421
  • Испания

Дали разполагате с друг браузер освен с Хром, с който да може да тествате дали има такъв проблем?

Аз имам само Хром. Имах и други, но съм ги деинсталирала.

Благодаря, че се опитвате да помогнете.  bouquet

# 1 422
Мамма,сложете звук на третото официално писмо,активиращ се при отваряне. Crazy
Извинете,не се сдържах.Радвам се и благодаря,че сте предприели мерки. bouquet

# 1 423
  • Русе/София
От известно време ми се появява допълнително прозорче,върху линковете,или при отговорите но новите теми,без дори да съм натискала мишката.Много е дразнещо.Когато трябва да видя пост с линкове един след друг ми пречи да видя следващия.Не знам дали ме разбрахте,затова ще покажа.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 1 424
Това са т.нар. подсказки.
При посочване на линкове винаги е имало. Добавени са към иконите и бутоните.

Влезте в Профил - Настройки на изгледа и изключете Показване на подсказки.

Общи условия

Активация на акаунт