Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 957 922
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 11 355
Не съм наясно с въпросната тема, но "стара мома/ерген" са били винаги обидни думи, казани с цел да уязвят човека, който по някакви причини не се е вписал в шаблона за семейство.
На мен винаги са ми били противни и винаги си правя извод за човека, който ги ползва.
Да не говорим, че отдавна са архаизми и би следвало изобщо да нямат място в съвременната реч.
Но след като все още имат, употребата е единствено с цел обида.

# 11 356
Защо изобщо е необходимо да се споменава семейното положение на врага при описание на някаква случка, която няма никаква връзка с брака или децата?

Изтритите постове на мимозката бяха за някаква тяхна съ\квартирантка, която си пускала парното през лятото и те били на загуба, понеже не можели да си покриват сметките с нейния наем - беше обяснено, че е стара мома, ромка, на 40 г. и не знам още какво. А, да - че те очаквали от нея да има с кого да си кажат добра дума, след като се приберат от работата в много милионния град, а тя явно не оправдала тези им очаквания. Всеки, който й каза нещо напреко, беше обвинен, че е стара мома на 40 години и ромка и останалите неща, които съм забравила...

# 11 357
  • Куциндрел
Забелязала съм, че няй-много реват за изтрити мнения тези, които не се усещат, че прекаляват. После равни, неравни, доностници, а не могат да схванат какви са ги писали.
На мен също са трили уж невинни мнения, ама спам.
Ако дават награда за най-много мнения във форума разбирам, иначе да трият.

# 11 358
Моля модератор да заключи темата, благодаря!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1219956.new#new

# 11 359
Ей, голяма драма с това триене.
И мен ме трият, много важно.
Не мога и не искам да се харесвам на всички.
Написала съм го, все някой е прочел, да трият после.

АбсурТ, за кого е важно дали си женен/неженен, с деца, без деца, и на колко години си решил да го правиш. Да няма закон за женитби и деца? Отдавна и в личните документи не се вписва такова инфо.
Само махленските клюкарки слухтят кой е женен и кой не. Простотия.

# 11 360
  • Агент под прикритие
Не знам какво още нищите. Проблемът не е в термините, а в контекста на постовете, в който се ползват. А именно с цел да уязвят и оскърбят човека, към който е насочен въпросния пост.

# 11 361
Защо в тема за въпроси към модератори / администратори се вихри дискусия и не се ползва на темата по предназначение?

# 11 362
Вероятно, защото въпросът, около който се вихри дискусията, още вчера беше зададен в правилната тема, а именно "Против езика на омразата", но отговор от автора на темата няма. Авторът се бори против езика на омразата и ни призовава да направим същото, но така и не ни предоставя дефиниция какво е език на омразата, та да знаем и ние срещу какво да се борим. И понеже авторът на темата е админ на форума, въпросът се пренесе и тук.

# 11 363
  • Агент под прикритие
Защо, Лане? Тази дискусия не засяга ли модераторите, тоест точно тези, които трябва да следят за тия неща?

# 11 364
Темата е за въпроси.Колкото до езика на омразата, почити всяка дума може да се ползва като нарицателно.Влизането в полемика просто няма смисъл.

# 11 365
Темата е за въпроси.Колкото до езика на омразата, почити всяка дума може да се ползва като нарицателно.
Съвършено вярно. Следователно, почти всяка дума може да бъде изтълкувана като език на омразата със съответните за потребителите последици.

# 11 366
  • Агент под прикритие
Темата е за въпроси.Колкото до езика на омразата, почити всяка дума може да се ползва като нарицателно.Влизането в полемика просто няма смисъл.
Аз не бих нарекъл прилагането на тези нови правила и коментирането им с модераторите "полемика". За някои може и да е.

# 11 367
Всъщност те не са нови. Има ги в основните правила записани.

Незнайно защо, сега просто се "натъртва" доста яко на тях 😉

# 11 368
Щото, Тета,  цял свят търти на тях, няма пък да оставаме назад, я! Хубаво глаголче, натъртя, търтя......Joy Иначе, до сега тоя свят как е оцелял да се обижда, не знам. По-дебелокожи ще да са били, пък сега по-чувствителни явно сме. newsm78

# 11 369
По въпроса за "старите моми" и "старите ергени", ами пак има двоен стандарт. Дочетох сега "селската" тема и попадам на следния коментар, цитирам:

Същото е и с купуването на апартамент. Що застаряващи ергени си изпонакупиха тристайни апартаменти за да има за цялото голямо бъдещо семейство. Е да, ама ако още 10 години са сами има ли смисъл от такъв пасив?!

Възмутени няма, а авторката на коментара за "старата мома" в същата тази тема я изядоха с парцалите.
Защото за съжаление,много дами се припознаха в моя разказ.Защото тук,където се намирам,много хора смятат,че щом си плащат за стая могат безнаказано да рушат и правят каквото си искат ,а тези на които плащат за стаята според тях са винаги отвратителни хора.Та дамите,които ме нападнаха,се хванаха за израза "стара мома" ,но всичко е доста по-дълбоко.А "СТАРАТА МОМА" за която писах я чакаме отново да получи нервна криза ,с викове и трошене,за да повикаме полиция да си я приберат.А ако трябваше да я обиждам,едва ли това щеше да е думата с която да я опиша

Общи условия

Активация на акаунт