Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 315
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
djako81  Спокойно ако са ти казали само конизация минаваш метър Simple SmileДори и при пълно изчистване както сме повечето тук ако нямаш разсейки пак е ок. Нали сме живи и здрави(надявам се) Party Най важното не се шашкай спокойно и карай едно по едно .Може би ще си кажеш , че е лесно отстрани но в много от случаите нещата са много по добре от колкото изглеждат Peace Аз бях 3 стадий     минах лъчетерапия и сега съм си екстра Sunglasses  Е страх ме е и пътят изобщо не е лесен напротив, но  щом е на време е поправимо Hug  Отчаянието е гибелно Simple Smile Сили и късмет ти пожелавам и питай отговор винаги ще получиш   bouquet

# 46
Здравей Gena.Изпаднала съм в някаква дупка и колкото и да си повтарям,че съм силен човек и това ще мине и замине не успявам.Само като гушна малкото си детенце и сълзите сами тръгват,а не трябва защото усеща че нещо се случва и ми задава въпроси.Мен не ме е страх толкова от самата операция,колкото от неизвестното и това...ами после какво следва.Имам вече едно секцио и се чудя дали ще боли повече сега.Няма да се размина само с конизация,защото доктора каза,че имам само една тънка ивичка здрава част от шийката,т.е. трябва да се изреже,а оттам и матката.Цялата работа с конизацията ще е да се разбере дали имам рак (въпреки 5 група можело да е и предраково състояние,на което силно се надявам) или е рак и в коя степен е.При теб беше ли засегнал вече пикочен мехур и лимфните възли?Побърква ме това чакане на цикъла.Трябвало да мине за да се действа.На всичкото отгоре съм с много изразен предменструален синдром.Гърдите ми ще се пръснат,наболява ме корема както винаги досега,но нямах такъв резултат и си бях ок.А сега тази 5-ца не излиза от съзнанието ми и си вкарвам разни филми,които и Спилбърг не може да измисли.Имала ли си проблем с уринирането преди диагнозата или нещо,което да ти подскаже че нещо се случва?Извинявам се предварително,сигурно задавам глупави въпроси,но просто досега не срещам някой с 5 група и ми настръхва косата.И този катетър,никога не ми е слаган и това ме притеснява,после как ще се справям с пишкането,да не хвана цистит,но това да е.Тепърва ще изникват още въпроси.Надявам се мили момичета да се включвате със съвети.Мен ще ме оперират в Пловдив.Ще се радвам да пише някой ако има мнение и как е минало.Благодаря ви че помагате със съвети,пак ще се включа.

# 47
djako81,най-важното нещо сега е да се успокоиш.....Щом е хванато навреме и се взимат мерки-няма страшно.Докторите ще преценят и  се надявам да ти се размине хистеректомията,но и да се наложи-не се плаши....тук всички сме минали през нея и сме оцелели.....Не боли повече от секцио/на мен ми се видя даже лека операцията....щото предните ми бяха с повече болки и с по-трудно възстановяване/.....А,иначе,самата конизация е много лека.....Но,първо трябва да ти направят биопсията,за да разберат какво е положението....
Пиши при кой доктор и къде в Пловдив ходиш-ако мога да помагам/минала съм през повечето доктори,правили са ми и биопсия и конизация и хестеректомия/

# 48
  • София
Здравей Gena.Изпаднала съм в някаква дупка и колкото и да си повтарям,че съм силен човек и това ще мине и замине не успявам.Само като гушна малкото си детенце и сълзите сами тръгват,а не трябва защото усеща че нещо се случва и ми задава въпроси.Мен не ме е страх толкова от самата операция,колкото от неизвестното и това...ами после какво следва.Имам вече едно секцио и се чудя дали ще боли повече сега.Няма да се размина само с конизация,защото доктора каза,че имам само една тънка ивичка здрава част от шийката,т.е. трябва да се изреже,а оттам и матката.Цялата работа с конизацията ще е да се разбере дали имам рак (въпреки 5 група можело да е и предраково състояние,на което силно се надявам) или е рак и в коя степен е.При теб беше ли засегнал вече пикочен мехур и лимфните възли?Побърква ме това чакане на цикъла.Трябвало да мине за да се действа.На всичкото отгоре съм с много изразен предменструален синдром.Гърдите ми ще се пръснат,наболява ме корема както винаги досега,но нямах такъв резултат и си бях ок.А сега тази 5-ца не излиза от съзнанието ми и си вкарвам разни филми,които и Спилбърг не може да измисли.Имала ли си проблем с уринирането преди диагнозата или нещо,което да ти подскаже че нещо се случва?Извинявам се предварително,сигурно задавам глупави въпроси,но просто досега не срещам някой с 5 група и ми настръхва косата.И този катетър,никога не ми е слаган и това ме притеснява,после как ще се справям с пишкането,да не хвана цистит,но това да е.Тепърва ще изникват още въпроси.Надявам се мили момичета да се включвате със съвети.Мен ще ме оперират в Пловдив.Ще се радвам да пише някой ако има мнение и как е минало.Благодаря ви че помагате със съвети,пак ще се включа.

Трябва да се увладееш заради детето. Всички сме го преживяли и знаем как се чувстваш. Подкрепям горните мнения на момичетата и само ще допълня, че ако имаш нужда от подкрепа макар и виртуална тук, ще я получиш.
Пожелавам ти успех и да не е рак, но и да е смятам, че е хванат навреме и ще се възстановиш.

# 49
  • Пловдив
Моя телк изтича ноември....та се чудя дали до края на годината ще получа писмо за ново явяване? С 90% съм.
♥ Димяни ♥, ще получиш писмо от ТЕЛК. Моят беше до 31 януари и получих писмо да се явя на 7 януари. После оставаш 2 месеца без пенсия, но след това ги превеждат на куп  Peace И аз бях 90 % и сега ми дадоха 60%.
[b] djako81[/b], не се отчайвай. Давай си кураж и питай и споделяй тук. По-леко е! Аз също съм оперирана в Пловдив и ако имаш питане - давай  Hug
Да сме живи и здрави   Heart Eyes

# 50
djako81, спокойно! Ако се налага операция, знам по себе си, че най- притеснително е времето преди това, но тя ще мине и ще замине. Не се притеснявай нито за самата операция, нито за катетъра, нищо няма да усетиш. Всичко минава сравнително леко. Това е изпитание, което всеки от нас тук е преминал, само не губи кураж! Ще се възстановиш и ще се кефиш на живота. Вярвай!
Питай, каквото искаш, тук всеки споделя.  Flowers Sunflower

# 51
Здравейте момичета.В Пловдив в Онкологичния център на "Васил Априлов" ще ме оперират.В ръцете съм на един прекрасен доктор-Христамян.Ако някой има мнение за него,моля да сподели.Моя близка се оперира там и е много доволна.Мислех си и за Плевен,но там трябва чакане,а всеки ден е ценен.Много ми е напрегнато.След конизацията или биопсията ще съм на някакви тампонади.Имали ли сте такива.Най-вероятно 2 дни няма да ставам.Не знам,какво ще е но се побърквам от всякакви мисли.Да идва и да минава вече,че не издържам.До после,момичета.

# 52
  • Под гъбата
Момичета, може да поискате поставянето на катетъра да се случи след като сте под упойка! Така ще си спестите едно леко неприятно усещане. После при махането пак на е приятно, но свършва за секунди. Ако лекарят ви не е подробен и разговорлив, питайте каквото ви интересува! Повече информация на никого не е излишна! Желая на всички добри резултати!

# 53
djako81, д-р Христамян е един от добрите онкогинеколози, даже най-добрият в Пловдив, поне така казват. Мен обаче не ме оперира той а д-р Ангел Ангелов в Селена. Той ме спаси!
Важното е да му се довериш и не се колебай дали си избрала най-правилния доктор- д-р Христамян и той е! Ще стискаме палци!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 22:45 от nina.g.nin

# 54
  • Пловдив
djako81, щом си при д-р Христамян, трябва да си абсолютно спокойна. И аз ти стискам палци. Всичко ще е наред!  Hug
Наистина е най-добрият! Аз съм раждала при него. Прекрасен човек и специалист  Heart Eyes

# 55
Здравейте отново.Аз нямам съмнения за доктора и вярвам,че се е появил навреме в живота ми,за да ме спаси."Любезна" преглеждана ли си от д-р Христамян?На мен той ми върна спокойствието от гинекологичен преглед.Много е внимателен,да не казвам на какви съм попадала.Само се моля резултата от хистологията да е ок и да се действа бързо.Момичета вие по колко време стояхте с дренажите в разреза?Знам,че ги махат като се избистри течността в тях,а това е различно за всеки.Вие замисляли ли сте за лапароскопска операция?Тя е по-щадяща,но дали всичко може да се огледа хубаво по този начин.Благодаря ви за подкрепата и стискам палци всички да сме добре още дълги години.

# 56
djako81  и аз съм от пациентките на д-р Ангелов,но за д-р Христамян съм чувала само суперлативи.....А,за лапароскопска-ако си раждала секцио или имаш предишни коремни операции,надали ще се съгласат/заради срастванията/...Иначе,на мен дрена ми го махнаха на втория ден......и не боля....и поставянето на катетъра е по-скоро неприятно,като усещане,отколкото да е болезнено/и наистина по-добре е да помолите да Ви го сложат след упойката/

# 57
djako81 аз съм оперирана в Плевен при професор Горчев ,но да ти кажа за 5 тата група аз бях 4а ,ама имаше една жена която беше с 5 група и на биопсията и показа карцинома инситу така че горе главата трябва да си силна за да се перебориш с всичко  пожелавам ти успех  Peace

# 58
  • София
Моя телк изтича ноември....та се чудя дали до края на годината ще получа писмо за ново явяване? С 90% съм.
♥ Димяни ♥, ще получиш писмо от ТЕЛК. Моят беше до 31 януари и получих писмо да се явя на 7 януари. После оставаш 2 месеца без пенсия, но след това ги превеждат на куп  Peace И аз бях 90 % и сега ми дадоха 60%.
[b] djako81[/b], не се отчайвай. Давай си кураж и питай и споделяй тук. По-леко е! Аз също съм оперирана в Пловдив и ако имаш питане - давай  Hug
Да сме живи и здрави   Heart Eyes
Искаш да кажеш, че си се явила на 7 януари преди изтичането? Разбрах, че минавали месеци докато изпратят ново писмо...

Джако, стискам палци всичко да мине леко! Аз съм оперирана в Плевен от проф.Горчев с робота Да Винчи и се възстанових много бързо Simple Smile Изписаха ме на 3 де. Катетър имах само 15 часа и никави дренажи.Отидох най- вече за това там , че да се възстановя бързо.Моя приятелка е оперирана от твоя доктор и е много доволна!
Успех!

# 59
Благодаря ви много за подкрепата.Да имам секцио и по-добре отворена операция,за да се огледа всичко.Опитвам се да се успокоя,но през деня сълзите сами си тръгват.Това чакане ме довършва.Момичета преди операцията взимали ли сте нещо за усилване на имунитета и организма?Ох,многото въпроси ще дойдат след резултата,а дотогава се моля да съм спокойна,доколкото мога,за да бъде всичко наред.Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт