Помощ за избор на лаптоп

• 148 671
  • 1 528
  •   1
Отговори
# 210
В България тия "буквички" не се предлагат, защото един и същ лаптоп пристига с различна номенклатура в различните региони по света.

Уверявам те, че никоя сериозна фирма няма да сложи SSD втора ръка, както и да продава мострени и върнати лаптопи за нови, без да е изришно упоменато.
Не мисля, че става дума за втора ръка и т.н. По-скоро става дума за стъкмяването на модели, което си е практика в България. Особено, ако моделите нямат сериозни видими разлики. В прав текст - имаш модел с номенклатура GX със SSD и модел G - слагат му каквото ново SSD имат със същият размер и ти го продават с "отстъпка". Не е първият не е и последният случай, а буквите са произволно избрани - да не се познаят случайни хора.

# 211
В България тия "буквички" не се предлагат, защото един и същ лаптоп пристига с различна номенклатура в различните региони по света.

Уверявам те, че никоя сериозна фирма няма да сложи SSD втора ръка, както и да продава мострени и върнати лаптопи за нови, без да е изришно упоменато.

Заинтригувах се. Simple Smile Коя точно фирма, някъде въобще си видял/а, че упоменава такива работи? Simple Smile

Защо според теб е тенденцията "право на връщане до 30 дни" и то само при условието "запазен в добър търговски вид"? Wink

# 212
  • София
Емаг имат цяла секция с разопаковани продукти.

# 213
И не само те. Има дори търговци които правят 2-5% от цената ако вземеш мострения телевизор например. Simple Smile

# 214
Защо според теб е тенденцията "право на връщане до 30 дни" и то само при условието "запазен в добър търговски вид"? Wink
Не се ли сещаш какво би се случило, ако такава "тенденция" липсваше като изискване?
П.П. Не е тенденция, а ЗАКОН.

# 215
Емаг имат цяла секция с разопаковани продукти.

Емаг - сериозна фирма? Grinning

# 216
Не се ли сещаш какво би се случило, ако такава "тенденция" липсваше като изискване?
Законът е 14 дни. Аз говоря за тенденцията, маркетинга. Simple Smile При такава тенденция, един лаптоп може да бъде препродаден колкото си пъти искате, ако веднъж си го получил разпечатан.

# 217
Емаг - сериозна фирма? Grinning
Да! Проблем или четеш купувачите на "примоции"?

# 218
Законът е 14 дни. Аз говоря за тенденцията, маркетинга. Simple Smile При такава тенденция, един лаптоп може да бъде препродаден колкото си пъти искате, ако веднъж си го получил разпечатан.
Може много неща. Разпечатан не означава ползван. Повечето търговци предлагат пратката да бъде прегледана пред куриера, че дори почти задължават. Клиента разпечатва кутията и решава, че се отказва, тогава какво? Amazon може да си го позволи да продава разпечатани продукти на по-ниска цена, но малките търговци не могат. Търговеца предлага гаранция като за нов продукт, а това за мен е по-важно.
SSD-та се прецакват без видима причина и това е главният им проблем. Все тая дали ще си го купиш отделно или търговеца ще ти сложи втора ръка SSD.
Всеки би трябвало да знае, че не трябва да оставя важна информация на SSD без да има резервно копие.

# 219
Ми, всеки с претенциите си, или с не-претенциите си, тогава. Те и от технополис ти дават гаранция на мострите, които бършат със същия парцал, с който бършат пода в магазина. Simple Smile Та, колкото по-малко претенции, по-добре за потребителя. Wink

Nazgul, коментара ти за Емаг няма коментар просто. Има достатъчно дълга тема за Емаг във форума... Емаг може да е всичко друго, но не и сериозна фирма. Аз съм потърпевша от сериозността им също, впрочем. Simple Smile

# 220
Всеки един продукт, който има добавка по БДС (разбирай всяка клавиатура и лаптоп) биват разпечатани за да им сложат буквите. Освен всичко всеки един смартфон се разпечатва за тест. Повечето стоки с висока стойност се тестват предварително - просто хората, които го правят го правят много внимателно. Във всеки случай не мисля, че е сериозно да се очаква при закон от типа "можеш да върнеш до 14 дни" да няма и такива случаи. Търговеца трябва да излезе на печалба. Разбира се коректното отношение е стоката да се предлага с отстъпка и уточнение на етикета, че е върната по съответният закон.

В страни от това - няма нищо лошо да вземеш лаптоп който някой е върнал преди това, ако същият е в добър вид и е точно това, което искаш. Всеки сам си преценя, но аз лично не се интересувам от подробности - за мен е важен резултата. Искам ли съответният лаптоп? Ако да и вида му ме устройва ще го взема.

# 221
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам, кой от тези два лаптопа е по-добър, понеже единия е просто марката, която искам и има характеристиките, които търся, но нещо дизайна... не ми харесва напълно, а другия го харесах, докато търсех първия, в него само това че идва с Линукс ме притеснява и съвсем се зачудих, кой да избера, понеже другата седмица ще си поръчам единия от тях.
Благодаря предварително

# 222
Здравейте, искам да ви попитам, кой от тези два лаптопа е по-добър
Поръчай ейсър-а с 8GB Ram и за остатъка си вземи лиценз за Win10Pro. Така или иначе 16 рам за лаптоп са прекалено много.

# 223
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам, кой от тези два лаптопа е по-добър
Поръчай ейсър-а с 8GB Ram и за остатъка си вземи лиценз за Win10Pro. Така или иначе 16 рам за лаптоп са прекалено много.
Мерси за съвета Innocent а това Linux (bootable) на Ейсъра, не му ли е проблем, че съм чувала /не знам до колко е вярно де/, че понякога правили проблеми, когато им сложиш Уиндоус....
 а и ако си го взема "нелицензиран" за 20-30лв, каква ще е разликата с този от 200

# 224
Няма да ти прави никакъв проблем. И няма да има разлика. Докато не се наложи да го преинсталираш.
Лиценза за W10 е добра инвестиция, поне в близките 10-на години няма да се налага да купуваш нов.

Общи условия

Активация на акаунт