Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 065
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 390
+1 Green Apple

Вече няма кой да отиде да ражда в Софиямед.

# 391
А майките не виждат ли синините по бебетата поне те да се оплачат?
И аз това се чудя.
Съмняваме тази да получи присъда, ще пледират невменяемост и до тук.

# 392
И аз си мисля,че може да и се размине. Просто май вече никой не вярва в правосъдната система в Бг.

То се видя колко е престижна Софиямед, щом нямат нужната апаратура да лекуват там бебето. Пиша по памет, но сутринта лекарката каза, че болниците в СОфия са три, които имат всичката необходима апаратура и СОфиямед не е от тях.

Така е и в провинцията, вече в почти всеки град има по две три частни болници и много момичета отиват да раждат там, заради условията. Но недей си боже стане нещо с бебето, те го пращат в държавната.

# 393
на мен пък ми е чудно как се получава черепно-мозъчна травма без следи от насилие?!

На моя колежка на брат й детето на 1.7 год. го оперират в МА. Лека операция, почти козметична,  поради спина бифида. Детето умира и казват, че не се е събудило от упойката. Точка. Случва се.

Аутопсията, обаче, показва друго - много тежка черепно мозъчна травма. Счупен череп.
Имало е опит за мощно, престъпно замазване на случая. Детето е било изпуснато на земята, вероятно.
Лекарите са осъдени едва миналата година, лятото. След 10 години ходене по мъките.
Много добър адвокат. 5/пет/ експертизи, в чужбина.

Обаче... 10 години  Tired

# 394
Инцидент друг път. Twisted Evil
Шокирана, отвратена и потресена съм от побоя над новороденото бебе. И тази същата е майка.

Тая държава все повече ме отчайва!

Пожелавам бързо възстановяване на малката, без трайни последици за нея! Много сили на майката. Hug

# 395
След секцио майката е в реанимация, Peten. Детето и е сложено на гърда на следващия ден. И в Плевен и в Париж практиката след секцио е една и съща. Нещо не сте се доразбрали с познатата ти.  #Crazy

Не, че е толкова важно да се уточни, но при секцио няма проблем да се сложи бебето да засуче веднага (след зашиването, де). Ако майката е добре и секциото е без усложнения, тя няма работа в реанимация повече от час-два, след което бебето си е на гърдата, където му е мястото. Друг въпрос, че майката не може веднага да става, да го взема, да го оставя, да го вдига. Този проблем също е решим с акушерки и персонал, които да помагат. Ама явно помощ не винаги може да се иска и очаква, че да не получиш кютек вместо това...  Shocked

Самият случай е толкова странен, че не знам как да коментирам. Единствено се присъединявам към мненията, че в страна като нашата, с настоящите нива на професионален морал и психично "здраве", наистина трябва детето да ти е пред очите, докато и след като раждаш, а ти да си пред очите на мъжа си или на някакъв друг близък, както е в цивилизованите страни... Определено това е причината да не се пускат близките на раждане у нас - да не е необходимо съобразяване и отговаряне за действията зад закритите врати на пред/родилна зала.  

Моя близка в САЩ беше потресена, че цялата й мъжова рода искала да цъфне в родилната й зала на раждането... Но явно там това си е в реда на нещата, при желание на пациента. Естествено, тя е забранила.  Mr. Green

# 396
Nino Tino, от теб за пръв път чувам за ефективно осъдени лекари в БГ, за каквото и да било.

# 397
Nino Tino, от теб за пръв път чувам за ефективно осъдени лекари в БГ, за каквото и да било.

Сутринта си говорихме с нея за това, но забравих да в питам какво са правили тези лекари междувременно.
И каква е присъдата.

# 398
Като чета тук все повече се отчайвам в каква държава живеем и какво бъдеще ще имат децата ни ...
Не мога да проумея какво би те накарало да пребиеш новородено на няколко дни.

# 399
Като чета тук все повече се отчайвам в каква държава живеем и какво бъдеще ще имат децата ни ...
Не мога да проумея какво би те накарало да пребиеш новородено на няколко дни.

Писах малко по-нагоре.

Садизъм - това е много по-често срещано явление, отколкото можем да си представим, ние обикновените хора.  Cry

# 400
Първото, което ми хрумна, когато снощи гледах новините, е, че тази акушерка има някакво лично отношение към семейството и си го е изкарала на детето.
Дано детето се възстанови напълно и виновницата бъде наказана справедливо!

п.с. Моят син беше много ревливо и капризно бебе, в родилното  ме будеха през нощта да отида в стаята с бебетата да го кърмя и утешавам, защото будел другите бебета. Като разбрах за този случай вчера през ума ми мина мисълта какво ли е можело или се е случило, а аз не съм разбрала, но успях да прогоня тези мисли  Confused
Наистина ужасяваща история!

# 401
  • Пазете Гор
Търсенето на една причина е капан. Никога не е една.

Познат лекар ми е споделял за "деперсонификацията" - съзнателна или не съвсем практика, с която много лекари (а вероятно и друг персонал) се опитват да се съхранят емоционално. Те не разглеждат в чисто човешко качество пациентите си, инак не биха издържали на страданията и проблемите им, ден след ден. Понякога обаче това отива твърде дълбоко и в темата напред се споделиха много случаи на "отношение като към парче месо". А комай и още по-дълбоко...

Не знам колко време си пазят записите от камерите тези хора, но разследващите бива да изгледат колкото има.

Хванах по радиото интервю на националния консултант по психиатрия. Отказа всякакви диагнози от разстояние, на въпрос на водещия рече, че работещите в интензивни отделения са всред рисковите групи за "бърнаут". Спомена, че това състояние симптоми има - изнервеност, потиснатост - доста банални, според мен, за да им обърне някой внимание предварително. Спомена също, че основната причина за би могла да е не толкова натоварването, колкото неудовлетвореността от работата, дисонансът между завишаващи се изисквания и константно отплащане.

Акушерка насилник=калпава държава е късо съединение, типично впрочем, когато се обсъжда какъвто и да е проблем. Имало нитрати в репичките - калпава държава, учениците неграмотни - пак така; хората с наднормено тегло се увеличават - ами да, държавата е гнила, как инак.

# 402
току що обсъждахме случая с една съседка. Тя е медицински работник и е на антидепресанти. Според нея жената е взимала антидепресанти, заради тежкия си живот - била е вдовица от 15 г. сама с две деца, дъщеря и е наркоманка. Няма как човек да запази самообладание и за това са и изписали лекарствата.
Според приятелката ми обаче не си ги е пила в последните дни. Самата тя ми каза, че понякога когато си и е добре забравя да ги пие. Всичко това в съчетание с 24 часовото дежурство обяснява как е откачила, докато преди винаги е била мила и усмихната.
Няма конспирация, просто бебето е било на неподходящото време в неподходящото място.

# 403
И?!
Това няма значение.

# 404
  • София
След 10 години ходене по мъките.
Много добър адвокат. 5/пет/ експертизи, в чужбина.

Обаче... 10 години  Tired

Била съм в сходна ситуация и след консултация с добър адвокат, прецених, че няма смисъл да троша пари и нерви по съдилища.
Синът ми /Слава Богу!/ се възстанови бързо и напълно след акушерска небрежност, но е с особен характер и фобии, свързани с болка.
В нашият случай акушерката веднага изхвърча, но беше голямо подмазване, докато разберат, че няма да ги съдя и разнасям по медиите.
Най-важното за мен беше да се оправи детето и през ум не ми е минало, да се изтъпаня по ТВ.

Моля се за малката душичка, да се възстанови напълно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт