Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 680
Цвети, последно от полицията са казали, че сигнал от Софиямед няма    Thinking

Е нали те самите казали, че сигнализирали? Или аз не съм разбрала? Или са излъгали безсрамно?

# 1 681
  • София
Аз пък мисля точно обратното, че са се опитали да потулят случая.
И на мен всичко на това ми прилича.
Джени, не е така. Лекарите от Токуда казват, че детето е пристигнало в критично състояние с очевидни наранявания, причинени насилствено. От Софиямед правят вътрешно разследване 2 дни! С този видеозапис 2 дни?!?
Просто не бих пуснала такова прессъобщение, тъй като за мен, моля подчертавам за мен, ако клипа не беше излезнал наяве, всичко щеше наистина да се потули доста успешно!
Жаве, Нино  Peace

# 1 682
Всъщност, Жаве, даже говорителката на главния прокурор, Румяна Арнаудова казва, че изобщо няма подаден сигнал от Софиямед, както те твърдят.

Омазали са се те до ушите, докато са се чудили какво да измислят.

# 1 683
Цялата история става просто все по-ужасна. Тази болница трябва да затвори врати, така или иначе  т.н. и реноме е сринато със земята. По медиите от болницата нсатъртиха, че са реагирали своевременно и сами са си направили  вътрешна проверка и са сигнализирали в полицията...

# 1 684
Всъщност, Жаве, даже говорителката на главния прокурор, Румяна Арнаудова казва, че изобщо няма подаден сигнал от Софиямед, както те твърдят.

Омазали са се те до ушите, докато са се чудили какво да измислят.
Абсолютно и още повече ще се омажат.
И нагли бе! Безцеремонно лъжат.

# 1 685
Аз смятам, че тази болница трябва да се затвори  и министърът на здравеопазването трябва да си подаде оставката.
А от тук нататък поне по 2 акушерки на смяна и никакви 24 часови дежурства.
+1
Напълно съм съгласна, идеята за камерите, на които майките да наблюдават децата, докато не са при тях също много ми допада, тъй като наистина има определени състояния в майката или бебето, които  не позволяват да са заедно поне не от самото начало.В наши дни никак няма да излезе кой знае колко скъпо. И е напълно възможно да се реализира. И аз не съм агресивен човек, напротив винаги отстъпвам , но това ми изправи косите и ми дойде вече свръх. Изпушила била, ами като е изпушила що не пробва да се нахвърли върху бащата на бебето, върху колежка, санитар или който и да е ами намери някакво беззащитно бебенце. Като не можеш да издържаш повече напусни, никой не те кара насила, така много хубава я нареди сигурно,...И знам, че ще и се размине точно това е влудяващото, колежките и също знаят, че ще и се размине, което е още по влудяващо. Раждането е опасно и без да дебнеш дали някой няма да те набие и тебе и бебето.

# 1 686
http://m.mediapool.bg/r_233354

В този материал, който е сравнително нов и самият министър на вътр. работи Румяна Бъчварова казва, че сигналът е дошъл от Токуда. Така казано, за мен е недвусмислено, че има сигнал само от едната болница.

# 1 687
  • София
Нино, ами да, тя абсолютно казва, че "...сигналът е дошъл от Токуда...". Вече съвсем не е ясно какво се случва. Интересното е, че дори Инспекция по труда не е в Софиямед. А 24-часовото дежурство е в тяхната компетентност.

# 1 688
Дано Господ помогне на малката душица да преодолее този кошмар без никакви трайни последствия, дано даде сили на родителите и семейството й да преживеят този ужас. Вярвам, че всички нормални хора които са чули за това зверство са се помолили за чудо, дано помогне Praynig

Потресена съм и не мога да разбера как е възможно това да се случи, за мен единственото обяснение би било че тази жена страда от някакво психично заболяване - но всички коментари на близки около нея хора сочат че не е имало никакви данни за такъв проблем. Ето тук става страшно, не мога да проумея как може човек да такава степен да отгледа злото в себе си че да стигне до това. Най-ужасното е че рутинния подход на тази жена навежда на мисълта че може би това не е първи случай, просто кошмарно...

Факт е че коментари и обществени реакции не могат да  поправят случилото се, но не трябва да се гледа на тях като сеир. Трябва да има обществен натиск и да се разследва болницата защо не е сигнализирала веднага - съжалявам да го кажа но ми се струва че накрая са пуснали сигнал защото вече е нямало как да покрият случая. В случая се касае за частна болница - защо никой не е упражнявал контрол и е не преглеждал записите, това надали е първи такъв случай? Защо се допуска единствена акушерка да е сама цяла смяна с бебетата, къде е бил дежурният лекар да упражни контрол по време на смяната, не мисля че му се плаща за да спи спокойно цяла нощ!. Що за безобразие и безхаберие е това и как ще се попречи такава или подобна гадост да се случи отново ако няма брутална обществена реакция.

АГ отделението на тази болница трябва да бъде затворено до изясняване на случая и наказване на отговорните лица за липса на контрол. И този случай трябва да послужи като прецедент за приемане на нови правила за контрол  - заснемане, проверка на записи в отделенията, присъствие на минимум две акушерки на смяна и контрол от дежурни лекари. Ако това не се случи трябва да има огромен обществен натиск за да има промяна, в противен случай че е поредния ужас в тази държава който ще отмине без последствия...

# 1 689
Аз пък мисля точно обратното, че са се опитали да потулят случая.
И на мен всичко на това ми прилича.
Джени, не е така. Лекарите от Токуда казват, че детето е пристигнало в критично състояние с очевидни наранявания, причинени насилствено.

Аз гледах лекарката от Токуда в 120 минути. Водещият я пита: По какво познахте, че върху детето е упражнено насилие? Тя отговори: Детето имаше много сериозни отклонения в своя неврологичен статус, плачеше, пищеше и не можеше да се успокои от нищо. Нямаше вече рефлекси (но кога е това вече не става ясно), имаше изразен оток на главата без видими белези по тялото.
Дали така е пристигнало или тези симптоми са се развили по време на престоя в Токуда

# 1 690
Два дни мълчание от София мед,автоматично значи за мен опит за прикриване на нещо.Е разбира се, може ли са да направят така, че да изкарат родилката виновна за състоянието на бебето или усложнения при раждането ,или неумишлено изпускане на бебето и др...-хиляди възможни варианти.Вместо това те го изпращат в Токуда ,защо?Последен опит да спасят ,неспасяемото.Защото тук е имало човешки фактор.Някой не е искал просто така всичко да отмине.Объркал им е сметките.Нали са като навързани черва.Защо този някой е решил така да бъде?-Тук не мога да гадая-мотиви много. .Същият този някой според мен се е погрижил записа да стане обществено достояние.
Дано малката Никол се възтанови ,напълно .

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 01:45 от Сладуна

# 1 691
Последният ми работен ден в България - две смени, една след друга, общо 24 часа.
През нощта ми беше доста трудно, бях много изморена.
Дойде време да си хода, но аз вместо да си тръгна, седнах да рева  Laughing
Дойде шефът и ме попита: "Какво става? Защо ревеш?" Аз му отговорих, че не знам защо рева. Той ме попита какво се е случила, а аз му отговорих, че нищо не се е случило, но защо рева нямам никаква представа  Laughing Просто ми се ревеше без причина. Бях тотално изкукала и изтрещяла  Rolling Eyes При мен изтрещяването се изрази с безпричинен рев, но при друг може да се изрази чрез агресия.
Не, не искам да оправдавам акушерката и не искам да се измъкне ненаказана, но отказвам да повярвам, че един нормален и психично здрав човек би удрял по толкова жесток начин едно бебе.
Акушерката трябва да си понесе наказанието, но определено не смятам, че е единственият виновен.
Ръководството на болницата също има вина. Министерство на здравеопазването също.
Акушерката дори утре да я пуснат, тя няма да може повече да си намери работа като акушерка, но болницата продължава да приема пациенти и ние продължаваме да не знаем какво се случва зад красивата и фасада.

# 1 692
  • София
Намерих сили да изгледам клипа. Настръхнах, дъха ми спря. После го изгледах още веднъж.  Не заради друго, а защото забелязах нещо. Неадекватните действия на акушерката - извън побоя. Тя първо удря и вдига бебето, после завива бебето, дава му шише, връща се,  върти се около него, пак го удря, посяга към друго бебе, после пак се връща към Никол. Много е странно това поведение. В един момент застава с гръб към камерата и не се вижда какво прави.

Извън целия ужас, който потресе всички смятам, че има и нещо друго. Не вярвам да не е знаела за камерата. Когато застава с гръб и закрива кошарката на бебето тя може всичко да прави - не се вижда нищо. Не знам и не мога да си го обясня защо не се е крила от камерата през цялото време?

____
Не можах да изчета всичко, но мернах някъде да се коментира обвинението в тежка телесна и намесата на съдията.
Първо, съдията, който гледа мярката за неотклонение не гледа после самото дело - друг е съдебния състав. Второ, ние гадаем само от това, което изтича по медиите. Самопризнанието не е достатъчно, а и тя после е отрекла. Видеото адвоката й може да откаже да се приобщи по делото, защото ме е събрано по реда на НПК доказателство И в един момент съда се оказва без годни доказателства. По-добре е да излезе обвинение в тежка телесна повреда, отколкото да не може да докаже прокуратурата опита за убийство. Въпреки, че според мен е налице евентуален умисъл, за пряк е трудно да се докаже.
Моля се за здравто на бебето.  baby_neutral Бог да го пази.

# 1 693
Днес казаха, че МВР  ще разследва защо се е забавил сигнала. Много ми хареса какво каза Виктор Николаев - че не осъзнава как може директора на болницата да се крие в миша дупка и да праща момиче на 25-26 години, т.е. ПР-ката, която пък да казва само и единствено "Няма да коментирам".

А иначе тя е карала 24 часа, заради двата си договора - по трудовия договор се е била на смяна през деня, а по граданския договор е била нощна смяна.

# 1 694

Общи условия

Активация на акаунт