Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 281
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 800
Аз пък от няколко дни друго се питам ... и КТ прегледах, ама не намерих отговор ... или аз не мога да открия ...

Как да реагира работодател, ако забележи, че нещо се "случва" с негов служител, но не е констатирал нередност в изпълнението на служебните му задължения? Принципно питам ... Работодател си; виждаш, че твой служител "изпушва"; уморен, изтерзан изглежда ..., но не можеш да направиш ... де да знам ... ...И се питам принципно, а не за конкретния случай ...

Принципно отговарям.
Има възможност работодателят да отстрани такъв свой работник или служител от работа. Точно на основание КТ. Ето как е регламентиран у нас към момента този въпрос:

Временно отстраняване от работа
    Чл. 199. (1) Работодателят или непосредственият ръководител може да отстрани временно от работа работник или служител, който се явява в състояние, което не му позволява да изпълнява трудовите си задължения, употребява през работно време алкохол или друго силно упойващо средство.
(2) Отстраняването продължава, докато работникът или служителят възстанови годността си да изпълнява определената му работа.
(3) През времето, докато трае отстраняването, работникът или служителят не получава трудово възнаграждение.

"Състояние"-то може да е всякакво, вкл. и очевидна неадекватност на човека, която може да се предизвика от преумора, депресивно състояние, физиологично заболяване и др.
Употребата на алкохол или друго силно упойващо вещество е различна хипотеза от тази, на която обръщаме внимание. В текста те са изброени отделно от болдваното.
Временното отстраняване от работа е акт на работодателя, с който временно се преустановява изпълнението на трудовото правоотношение, но без същото да се прекратява. В практиката е наложено едно по-широко разбиране на разпоредбата, което включва в себе си и това състояние, при което отстранения би могъл да престира труд, който ще доведе до некачествена продукция /стока, услуга, резултат/ включително ще влоши с присъствието на работното място общия климат и атмосфера за работа и с това ще попречи на други работници/служители/ да работят нормално.

# 1 801
Да, в интерес на истината акушерките използват подобни методи, не знам колко са медицинско обосновани, но са широкоразпространени. Тази жена явно се е увлякла просто този път. Или са я подкупили с някаква цел.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 01:02 от becky bloomwood

# 1 802
Случаите и със самолета и с Никол щяха да са предотвратими, ако всеки които намери нещо нередно сигнализира. Приятелката на пилота е знаела, че той не е наред, но тя защо не информира работодателя му.
Защото всеки си заравя главата в пясъка и казва не ме интересува, докато не го сполети лично него.
А пък после ревете в бг мама: Благодаря, на медиите, че и днес ме информирахте за всичко негативно.
Да аз искам да знам, кой, къде, как, кого убил, искам да гледам клипа с битото бебе, искам да знам, да съм наясно, а не да си крия глава в пясъка.
Които не иска има фешън канал, но за другите информацията е важна. Искам които заснеме клип с нарушение или престъпление да го качи във фейсбук - ето това е гражданско общество и е вид превенция.  Всички ние , които искаме да сме информирани, за да се опитаме да вземе най-правилното решение за нас.
Защото ако майката на Никол знаеше за тормоз над новородени, ако аз знаех, никога нямаше да си оставим децата вбокса с акушерката. Никога.

# 1 803

Случаят с бебето също е една трагедия, но аз не виждам да се дискутира как би могло да се избегнат такива трагедии в бъдещето, а само се повтарят обидни епитети, клетви и закани и ако може да отидем и да я убием с камъни. Камъните обаче няма да разрешат проблема.

Ти имаш ли предложение за това как да се реши проблемът? Конкретния проблем, а именно такива индивиди да не бъдат допускани до болничната система? Само нали недей да включваш аргументите за дългите смени, изпушването, прегарянето и безпаричието, че взе да става смешно ако не друго.

# 1 804
Които не иска има фешън канал, но за другите информацията е важна. Искам които заснеме клип с нарушение или престъпление да го качи във фейсбук - ето това е гражданско общество и е вид превенция.  Всички ние , които искаме да сме информирани, за да се опитаме да вземе най-правилното решение за нас.

Напълно подкрепям  Peace Не става дума за воаьорство или сеир, а за гражданска позиция.
Прекалено много сме лъгани и баламосвани, за да вярвам на всяка новина пусната по която и медия да е.

# 1 805
Има обаче някои неща, които лично мен не притесняват. 1) как така детето е получило анемия от побоя?? 2) възможно ли е записътда е подправен? 3) защо Токуда сигнализира толкова дни по-късно?

Има си хора, които са компетентни, излишно е да се правим на следователи и лекари. Когато имат отговорите ще ни ги дадат Peace

# 1 806
  • софия
Ако се върнат записите от  камерата съм сигурна, че това не е първия път на този изрод да удря дете. На мен все ми прилича на кукла, но уви Cry.Аз от записа не видях гняв, злоба, изпускане на нервите, напротив съвсем спокойно си действаше. Тази, ако си мисли, че така ще спре да плаче, като му причинява болка ooooh!Това си е опит за убийство
Не виждам кой би се облагодетелствал, ако е подправен записа, а и тя си е казала че я изнервя бебето и затова го е направила
Какви са тези подобни техники който използват акушерките #Crazy
На мен ми е жал за акушерките, който си вършат работата с любов и всеотдайност, а сега всички са поставени сякаш под един знаменател

# 1 807
Нееднократно в темата използвах определението "обладана от дявола".
Емилия е въплъщение на злото в тези часове. Не зная каква е по принцип, мисля си, че е тиха и скромна жена, мила и възпитана, но в минутите, които ни се предоставиха да видим, не е на себе си.
Сериозно ли мислиш за паранормалност в случая.

Не с,ъм гледала видеото, не мога да си го причиня, а и до колкото схванах е монтаж от дълъг запис.

Ако трябва да съм честна и аз си го помислих, това изглежда като злото в чист вид.

Благодаря че отговорихте на въпроса ми... Нека продължим да си пишем, обсъждаме и възмущаваме искрено. Ето затова нищо няма да се промени, всички подобни на тази жена каквито със сигурност има злорадо ще наблюдават как всяко чудо е за три дни, нещастните печалбари от болницата ще се разминат с акт от около 5000 лева  и толкоз. А трагедия като тази би трябвало да може да послужи за промяна към нещо по-добро, към протест на обществото не за да се излее злоба и агресия защото от това полза няма, а за да се покаже нетърпимост към апатията, за да има жестоки наказания и да се приемат нови правила по повод този прецедент. 

# 1 808
Определено са били непремерени-бебето е със счупена глава.
Ти твърдиш, че ударите са непремерени, други твърдят, че са премерени и ни карат да гледаме видеото за да се убедим сами.
Последно премерени или непремерени са тези удари?  Crazy Rolling Eyes

Ти като акушерка ли си работила по 24 часа?

# 1 809
Предполагала съм, че някои от медицинските лица не са особено любезни с пациентите. Чувала съм градски легенди за отношението на персонала на болници, детски градини и пр. към децата. Четох за акушерката и си мислех, че е нещо такова. Изгледах 10 секунди от клипа. Това ако не го бях видяла нямаше да повярвам, че е възможно. Няма оправдание за такова нещо. За никое насилие няма оправдание, а това е садизъм. Всеки си има проблеми, никой не живее в идеални условия - особено в България. Най-страшното е, че от поведението на въпросната изглежда като, че ли е рутина в работата й.

# 1 810
Ти твърдиш, че ударите са непремерени, други твърдят, че са премерени и ни карат да гледаме видеото за да се убедим сами.

А ти Б С работила ли си изобщо?

# 1 811
Ами като й е било тооолкова тежко и е изпушила, що не се хвърли от някъде, ами си изкара всичко на едно беззащитно пелечане?
А де и аз това казвам да беше награбила някой колега по коридорите да го набие или пък всички бебета наред без да подбира или сега едно след две три мин друго, не тя бие точно това бебе периодично, в рамките на два часа с почивки. Сори за мен не е превъртяла, сигурно и другите бебета са ревали.За мен наистина е рутина и мисля , че не е само там, това е по страшното, мисля, че го има на много места и е "метод"за приспиване на бебета, който не се учи в университета, а от колежките..Не мога да ви кажа какъв ужас изпитвам и аз и страх, наскоро родих, първото денонощия нямаше как да се грижа за него наистина и следващите дни ми беше трудно. Вземаха ги така или иначе всички бебета за през нощта никой никого не е питал искаш или не. И аз даже се чувствах спокойна, защото все пак млада майка нищо не знам, не знам как да го държа, да го храня без да му направя нещо. Акушерките все пак са специалисти, аз бях един вид  по-спокойна,че той е на сигурно място, докато не е при мен. Единия път даже имах неблагоразумието да не му дам шише с Ам, а само да го накърмя. Следващия път като ми го донесоха ми казаха само дай му шишето задължително... кой знае колко е плакал гладен.. не ми се мисли.Не ми се вярва да му са направили нещо, но явно човек никога не знае.. откъде ще изскочи заека и за тая са мислили, че е перфектна. Една позната детето и беше в кувьоз не и даваха информация дори, ходила да ги притеснява и да иска информация, откъде накъде ще ги тормози. Не мога да ги съжалявам  никак. И за мен  не е виновна само тя, виновна е системата, но с наказанията трябва да се почне отнякъде, ако болницата затвори врати и фалира , ако тая остане до живот в затвора, другите малко ще се замислят, поне като на първа стъпка. Какво да я е страх от камерите , че като видяха записите какво, да не я осъдят сега, да не да има някаква последица за болницата. Порицание, аз съм сигурна, че нищо няма да и направят нито на нея , нито на болницата. И това майките при бебета, сори ама вменявате вина на майките без да са виновни. Малко ми звучи като сложила къса пола, оправили я  за какво изнасилване говори тая...

# 1 812
А ти Б С работила ли си изобщо?
Да и не бих се съгласила отново да работя по 24 часа.
Но ако на вас ви харесва - продължавайте да работите и по 48 часа ако искате, а ние ще се молим да не превъртите и да не ви обладае и вас дяволът. Crazy

# 1 813

Добре де, нужно ли е някой като каже, че е не е толкова изморително да си буден 24 часа и вие веднага да скачате с "Ама ти като акушер ли си работил".

# 1 814
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Надявам се малката Никол да успее да се възстанови напълно от всичко това.
Питам се защо ние като общество,позволяваме да се случват такива неща?Защо си траем?До кога,ще връзват децата ни в болниците?До кога, ще убиват децата ни по улиците,на тротоарите?До кога,ще ги изнасилват в градинките?И всичко това, остава абсолютно безнаказано или с минимално наказание!Смятам,че ние всички здраво трябва да се потрудим,за да се променят нещата,не с мълчание, а с действия!
Аз съм готвач от 11 години,взимала съм доста смени ,които са от порядъка на 14 часа,всеки ден,физическо и психическо натоварване.Ако аз бях "изтрещяла",щях да съм уморила половин София!Няма да коментирам това нещо,наречено акушерка,защото,ще съм ужасно крайна!

Общи условия

Активация на акаунт