Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 346
  • 985
  •   1
Отговори
# 465
Амарантът ми е много вкусен, веднъж си правих някакво кремче с него. На дъщеря ми вадиха такъв мъдрец /който расте навътре/ и излезе около 450лв - 90лв платихме на анестезиолог, отделно за упойка, отделно антибиотик, и за хирурга..... Това във Варна.

# 466
На мен мъдрец ми е ваден веднъж чрез операция с пълна упойка - 500лв, като осигуровките покриха всичко на 100%.

То като е покрито от осигуровките как се знае цената? Не е застраховка, че да платиш, а после застрахователят да ти възстанови парите.

# 467
  • Варна
Аз да кажа, че на мен за пробил мъдрец ми искаха съответната цена. Не за ретиниран. Показал се е и почти е стигнал до нивото на останалите зъби, прав, здрав.
Като почетох тук във форума официално било така - за нормален мъдрец Здравната каса плаща, а за ретиниран - плащаш сам цялата сума. Само не разбрах защо при мен така се получи. Май се правят на ударени, ако мине.

# 468
  • Sofia
Брех,урочасахте ме с тез мъдреци,значи  Crossing Arms Тамън мислех да се поФаля,че имам 4 броя,читави и взе,че ми се отчупи нещо от единия  Rolling Eyes-пломба ли, част от зъба ли,що ли  newsm78. Та записах час в ЕО Дент и аз. Всяка седмица сме там, комай. Досега все за младежа-сега за сефте и аз. Ама аз на преглед не съм ходила от няколко години  Embarassed Голяма хвалба Whistling
Та,тъй,повлякохте крак...

Да взема си изровя и здравната книжка, освен....

# 469
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами щом тъй се прихваща от темата (имам предвид Гена и мъдреца), дайте да си говорим за нещо хубаво - за сандалки примерно. Или други летни обущетки, та белким всички прихванем по някой чифт...

# 470
Имам 2лекувани мъдреца, един наполовина излязъл и един проби преди 2месеца някъде. Simple Smile

Сандали, харесах си едни на БГ производител, ама 90лв. не ми се дават. (все още).
Аз търся определени модели и това малко затруднява нещата с намирането. Simple Smile

# 471
На мен мъдрец ми е ваден веднъж чрез операция с пълна упойка - 500лв, като осигуровките покриха всичко на 100%.

То като е покрито от осигуровките как се знае цената? Не е застраховка, че да платиш, а после застрахователят да ти възстанови парите.

Защото хирургът не си направи труда да ме попита работя ли, студентка ли съм, имам ли осигуровки и директно ми каза "Цената за ваденето ще е 500лв.", понеже е сметнал, че ще му ги дам на ръка.
Е, после като разбра, че няма да стане не беше много очарован.

# 472
Уморена съм физически, психически също, недоспала ... Да минава и утре, че тази кратка седмица ми се стори много дълга.

Съни, слепва и се влагалището. Докато се усетя първият път, се бе затворило почти до горе.

Сега ми се струва, че е една трета само и травмата за нея ще е по-малка. Ще го израсте. Но до тогава - под ножа  Tired
Има такава тема във форума. Ако ти е от полза - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512816.0

# 473

Защото хирургът не си направи труда да ме попита работя ли, студентка ли съм, имам ли осигуровки и директно ми каза "Цената за ваденето ще е 500лв.", понеже е сметнал, че ще му ги дам на ръка.

Ясно. Той обаче няма как да е дръпнал 500 лв от ЗК за вадене на зъб. Сумата е сигурно повече от десет пъти по-малка. Поне така ми е казвал моят зъболекар. Аз никога не съм ползвала дентални услуги по ЗК, страх ме е, че или ще си оставят ръцете, или ще сложат лоши/евтини материали. То няма и как да е различно последното. Само за снимка на детето и вадене на млечен зъб на детето съм ползвала ЗК.

# 474
  • София
Естел ти започна ли работа?

# 475
Поредното възмущение за буболечка в храна от детска кухня. Simple Smile
Върви обсъждане дали е истинска, и че не е възможно да е толкова "чистичка", както са я снимали. Simple Smile
И обичайните за и против....както и "аууу, ама аз нямам цял ден да стоя на печката". Simple Smile
Все ми е било чудно, тези жени като не готвят...какво ли ядат у тях? Само сандвичи, само готова храна...или карат на фотосинтеза.
Щото за детето хубаво, вземеш там нещо от кухнята...ами възрастните?

Check Please, по ЗК ти се полага Х-сума за дадена манипулация. Зъболекаря какви материали ще използва това е без никакво значение. Той ти приспада сумата от тези пари, които му плаща здравната каса. Т.е. ти си казваш какво искаш, и си доплащаш разликата.

# 476
  • Пловдив
Ама как ще плащате такива суми за зъболекар бе! Не мога да повярвам. Я се разходете до прованса, там е по-евтино.

# 477

Check Please, по ЗК ти се полага Х-сума за дадена манипулация. Зъболекаря какви материали ще използва това е без никакво значение. Той ти приспада сумата от тези пари, които му плаща здравната каса. Т.е. ти си казваш какво искаш, и си доплащаш разликата.

Да, определена сума е, но е много малка. Затова няма как да се покрие цена от 500 лв за вадене на зъб.
За другото знам, че е така, но просто никога не съм искала услуга по ЗК.

# 478

Ясно. Той обаче няма как да е дръпнал 500 лв от ЗК за вадене на зъб. Сумата е сигурно повече от десет пъти по-малка. Поне така ми е казвал моят зъболекар. Аз никога не съм ползвала дентални услуги по ЗК, страх ме е, че или ще си оставят ръцете, или ще сложат лоши/евтини материали. То няма и как да е различно последното. Само за снимка на детето и вадене на млечен зъб на детето съм ползвала ЗК.

Възможно е да си права, нямам представа колко е дръпнал по ЗК. Все пак докато си мислеше, че ще му се плати на ръка беше много галантен, загрижен, подробен. После разбра, че съм осигурена и стана супер небрежен - три пъти ми отложи операцията, два пъти,  защото щял да ходи на банкет.
После се покри когато стана време да ми се махат конците, а докато го чакам така се бяха стегнали вече, че не можех да спя от болка. Да не говорим, че минаваха и през бузата ми и едва говорех и ядях.
Така или иначе, не е някакъв прецедент парите да ти гарантират определено отношение от лекарите.

# 479
  • София
Благодаря ви за пожеланията, момичета  Hug Много мило ми стана!

Преди малко се прибрахме с голямото момче от логопед. Камък ми падна от сърцето. Нали си го бях "диагностицирала" с дисграфия... отхвърлиха ми диагнозата. Има си трески за дялана, свързани най-вече с концентрация и съсредоточаване, но са неща, които се корегират с възрастта и работа по фината моторика. Много, много, ама много облекчена се почувствах.

Общи условия

Активация на акаунт