Мама малки дрешки стяга, а ЮНСКО бебе в корема се протяга

• 37 267
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Цветка ти какви работиш???

# 511

За линеа негра много се притеснявам, защото с предната бременност имах много силно изразена, госта дълга... а сега нямам. И не знам защо така, и дали е нормално newsm78 newsm78 .
И баткото се съсипваше да хълца, това бебче не хълца изобщо. Все да има имам за нещо да се тревожа Crazy . Ама сега на 18-и ще питам Blush .

hailie какво е като усещане хълцането,за което спомена? Понякога усещам ритмични движения в продължение на 5-10 минути, но не приличат на ритничета,а някакси по-различно...да не би и нашия бебок да хълца  Wink

# 512
  • София
Точно тези движения- все едно си глътнал часовник са хълцане.

"Мама е нетърпелива вече, да си гушне ЮНСКОТО човече."
Това ми е предложението за заглавие на новата тема.

# 513
  • София
Здравейте, момичета!

Reni_deni
, добре дошла, мами!  Hug

Честито на новата мама!!! Да им е жива и здрава Крисия, много да ги радва!

Hailie, ти се притесняваш, че не хълца толкова, аз се притеснявам, че много хълца…  Thinking май нямаме угодия  Crazy хихихи  Hug  Пък за линеа негра по-скоро се радвай, че кой знае кога се заличава и изчезва…
Я сподели това за вързаната коса – не трябва да е вързана като тръгнеш да раждаш или по време на самото раждане? Ама че интересни неща знаеш, казвай, казвай още като се присетиш  Simple Smile

Deni_doich, доколкото знам препоръчително е да се слушат тонове всяка седмица, след 34та г.с. Аз ги почнах по-късно, но е добре да са ти всяка седмица по веднъж, в 9ти месец. Принципно са 20минутни записи, но и мен не ме държат чак 20, видят ли, че нещата са добре, е твърде вероятно и на 10тата да спрат, и по-рано. Аз си плащам по 15 лв.

I believe I can fly
, piletta, миличките вие....кураж момичета! Още малко, не остана  Hug
Piletta, аз сега за пръв път чух за такова от майка. Доколкото знам от нея се прави в неделя, поне тя искаше тази неделя да го направи (10.05), но се разбрахме да дойдат с татко до София да се видим уикенда, та затова го направи на 06ти (поне беше празник). Ако не се лъжа се казва петохлебие, ще поразпитам за подробности ако искаш и ще ти пиша Simple Smile

Tedi, какво е това ходене по 10км… Shocked Браво на теб! Аз като тръгна да се разхождам, се поклатя около 10-15 мин, пък се изморя, че седна за малко, после пак стана, пак 15 мин… и те така го карам  Laughing

Оффф кекс!!!! Какво беше това????
Joy хахаха, ти намери кой да питаш  Joy

За контракциите – вече започвам да се чудя дали въобще знам кое е контракция, кое –не ….. стягане на корема имам често, както и стягане ниско долу. Болки също имам от време на време. Най-тежко ми е вечер и особено тежко като тр да ставам да пишкам. На първия запис, акушерката ми обясни, че записи на тоновете се правели да се види как се чувства бебе в корема, а също и да се види дали имам контракции. 2 пъти засега съм си правела записи, никой за никакви контракции не ми спомена  newsm78

За срещата виждам, че на повечето не им е удобно уикенда, дайте направо да предложим ден и час, и да видим кой ще може и кой –не. Предлагам: 12.05., 16:00. И нека гласуването започне....сега  Grinning

Тази мама, на която не й беше удобен Южен парк, къде предлага да е?

Хубав следобед, мили мами!

# 514
  • на пясъка при черупките от миди
Пуснах анкета с четири дати и една опция за през седмицата - нека видим дали има много желаещи през седмицата и така по-лесно ще установим датата.
Хайде гласувайтееееее smile3534

# 515
Я сподели това за вързаната коса – не трябва да е вързана като тръгнеш да раждаш или по време на самото раждане?

[/quote]

Аз си бях вързала косата и точно преди влизане в родилна зала акушерката ми издърпа ластика и каза: "Айде сега нека само моята коса е вързана". Това се правело, за да не се роди бебето с увита пъпна връв, доколкото знам.
Казваха ми също преди да тръгна от къщи да раждам да спусна 3 пъти един сапун през блузата и да си кажа :"Както минава сапунът, така лесно да излезе и бебето." Това със сапуна го направих и действително родих сравнително лесно и бързо /по думите на доктора/ - за час и 5 минути, макар че не го отдавам на сапуна Party

# 516
  • София
Аз още от сега си "приспивам" корема с детски песнички.. доста рядко спи малчо и целия ми корем се премята като топка на моменти  Shocked Ама май има ефект де...  Mr. Green

# 517
момичета, благодаря за хубавите пожелания  newsm03

ММ направи всичко възможно, макар и в леглото да почуствам деня като истински празник  hug торти...подаръци...положително настроение...

вече съм малко по-добре...правя по 4-5 крачки придържайки се, но само толкова...от време на време ме избива на сълзи, но се самонавивам, че не трябва да се разстройвам и да съм по-положителна...всичко друго с бебока да е ОК, аз все някога ще стана и проходя  newsm53

честито за новото бебче...да здрава и голяма късметлийка малката принцеса   bouquet

аз за срещата имах голямо желание, но ще пропусна Simple Smile евентуално като ни се родят бебоците може да устроим една среща да им се порадваме взаимно Simple Smile

# 518
svetlu6ka ти къде ходи на алерголог, че и аз трябва да ходя задължително другата седмица с моя списък с алергии?

Ходих в Младост, в 25 поликлиника при Ценка Младенова, беше много внимателна и съм доволна, но предварително се записва час.

# 519
Пандичка, за косата - май като тръгнеш към болницата, но и в предродилна да я махнеш няма да е грешка.
С предната бременност много седях пред компютъра и се начетох на какви ли не глупости, но вече съм ги позабравила.
Иначе на баткото купих бели чорапки като изби първото зъбче, за да растат бели и здрави всичките зъбки. И шапка му купувах, но не помня кога. Разни такива, от които не могат да станат страшни неща съм си правила с него. И червен конец имаше на ръчичката, но и двата пъти като ми го връщаха от оня свят си беше с конец на ръката и повече не съм слагала. Втория път пък всеки ме питаше в болницата дали детето е кръстено Crazy , еми кръстено си беше, ама ей, на!, имало да става.

Господ да ми ги пази и баткото, и бебка Praynig Praynig Praynig .

# 520
svetlu6ka ти къде ходи на алерголог, че и аз трябва да ходя задължително другата седмица с моя списък с алергии?

Ходих в Младост, в 25 поликлиника при Ценка Младенова, беше много внимателна и съм доволна, но предварително се записва час.

Laughing Laughing Laughing И аз към нея съм се насочила точно ама чакам първо да се разбера с моята ЖК дали ще ми даде направление. Знаеш ли случайно дали е затрупана или мога примерно да си запиша час, който да не е след месец? Ти в 25 ДКЦ ли си на ЖК иначе?

# 521

Laughing Laughing Laughing И аз към нея съм се насочила точно ама чакам първо да се разбера с моята ЖК дали ще ми даде направление. Знаеш ли случайно дали е затрупана или мога примерно да си запиша час, който да не е след месец? Ти в 25 ДКЦ ли си на ЖК иначе?
[/quote]

Намират й се часове, но задължително кажи, че си бременна и си за тестване, за да ти предвиди повече време. По ЗК минава само прегледа, самото тестване е 30 лв. и трябва да си го платиш.

Иначе аз на ЖК при Папукчиев там ходя, да в 25 ДКЦ.

# 522
  • на пясъка при черупките от миди

И аз съм при Папукчиев  Crazy, обаче никога не съм засичала други бременни пред кабинета.

# 523

И аз съм при Папукчиев  Crazy, обаче никога не съм засичала други бременни пред кабинета.

Аз съм при Илиева,на етажа на алерголожката,може да сме се разминали някой път по коридорите.
Аз съм дето не ми е удобно Ю.парк,но ако е събота или неделя през деня ще накарам мм да ме докара.

# 524
  • София
И на мен Южен парк ми е далече.

Общи условия

Активация на акаунт