14 дена без топла вода в някои квартали?

• 11 716
  • 148
  •   1
Отговори
  • София
Топлофикация-София” ЕАД уведомява своите клиенти в ж.к. „Младост 2, 3, 4, 1A”, ж.к. „Младост 1” бл. 1А, 1Б, 1В, 1Г, 1Д, 1И, „Макдоналдс”, „Газтрейд”, х-л „Метрополитен” ж.к."Дървеница", ж.к."Студентски град", кв."Витоша", посолства на бул. „Симеоновско шосе” и ВЕЦ „Симеоново”, че поради извършване на планов ремонт, ще бъдат без топлоснабдяване от 07.5.2015 г. до 20.5.2015 г. „Топлофикация-София” ЕАД поднася своите извинения на засегнатите клиенти.

Аз съм един от засегнатите клиенти,и не приемам извинението,искам финансово обещетение или солена глоба за монополиста,за да му е за урок друг път да внимава кога ще прави ремонтните дейности.Какво мога да предприема-жалба в Комисия за защита на потребителя,подписка на съседите или дайте идеи?

# 1
чудно, върнаха ме години назад - годишна профилактика  Rolling Eyes

# 2
  • София
Почти всяка година има профилактика и дни без топла вода.
Ако не е в този период кога предлагаш монополиста да си прави поддръжката?
Вместо да се жаля по форумите съм си купила бойлер и си го включвам.

# 3
Всяка година по един месец нямаме топла вода. Обикновено правят профилактиката края на август. Слагаш си бойлер и проточно бойлерче в кухнята и няма ядове. Все пак живеем в България, където и да се жалвам няма да получа желания резултат.

# 4
  • София
Това е проблема,докато си мислим,че няма нищо да стане,ще правят каквото си искат.Аз не искам да съм им абонат,задължен съм да съм им абонат,да си правят профилактиката и да компенсират клиентите си по някакъв начин.Искам да им бъде наложена глоба,има ли начин това да стане?

# 5
  • София
Пробвай се - пиши по всички инстанции. Но едва ли монополиста не се е обезпечил законово.
Все пак ако зимата тръба избие и остави горните квартали без отопление и вода - последиците ще са по-сериозни.
А като не искаш да си абонат - продаваш имота и си купуваш друг, без централен ТЕЦ.

# 6
  • София
Това е проблема,докато си мислим,че няма нищо да стане,ще правят каквото си искат.Аз не искам да съм им абонат,задължен съм да съм им абонат,да си правят профилактиката и да компенсират клиентите си по някакъв начин.Искам да им бъде наложена глоба,има ли начин това да стане?
Не, няма начин. Всички ремонти са планови и те влизат в правилата им. Един път годишно са. След като не искаш техните услуги ти ги напускаш и се преместваш другаде, където няма  централно отопление, а ако не желаеш да се преместиш си купуваш бойлер.

# 7
Глупости на търкалета. Това са планови ремонти за поддръжка и профилактика. Системата е толкова претоварена спрямо първоначалните изчисления за капацитет и потребление, че трябва да се вика "Ура", че изобщо още функционира.
За да се направят всички необходими разширения, смени и т.н. наведнъж, са необходими чисто технологично над 24 месеца. Това, което правят, е наистина минимума.

# 8
Всяка година по един месец нямаме топла вода. Обикновено правят профилактиката края на август. Слагаш си бойлер и проточно бойлерче в кухнята и няма ядове. Все пак живеем в България, където и да се жалвам няма да получа желания резултат.

ooooh! това за 10-20 дни в годината, и не всяка година не бих го направила като разход

друго "интересно" да споделя от опит, по повод "няма ядове". живея в нов блок, с централен тец. имахме проблеми с топлата вода, защото един убавец от бързане да се нанесе си беше сложил бойлер, който се оказа неправилно свързан и създаваше проблем на целия щранг

# 9
  • София
Ако бойлера се монтира от специалист няма как да стават проблеми с топлата вода.
Всеки си решава дали да  прави разход или да се полива с канчето.

# 10
Ако бойлера се монтира от специалист няма как да стават проблеми с топлата вода.
Всеки си решава дали да  прави разход или да се полива с канчето.

Laughing комшито може и сам да го е свързал, няма да се учудя

# 11
  • София
В "Младост 1" само за изброените блокове ли се отнася наистина? Или да си търся бойлер?

# 12
Монтирахме си бойлер още като ремонтирахме апартамента. Преди, като бяхме под наем също си бяхме сложили. Не мога да си представя без топла вода даже и 1 ден, особено пък за семейство. Има и по-малки бойлери - по 30, 50 литра и бяха под 200 лева, а разрешава проблема с топлата вода. Случвало ми се е да го включвам и инцидентно. Общо взето смятам, че е необходимост. Ако не бойлер то поне от тези проточните също вършат работа.

# 13
Това си е дългогодишна практика и абонатите се води, че са се съгласили, щом ползват услугите. Не вярвам да може да се направи нещо...

Иначе според мен могат да прехвърлят засегнатите сгради към друг ТЕЦ. Поне в офиса сме така, защото сме до болница и нея никога не я оставят в профилактика. Като започне профилактиката в единия ТЕЦ ни мятат към другия и готово.

# 14
Градската баня не бачи ли?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт