14 дена без топла вода в някои квартали?

• 11 725
  • 148
  •   1
Отговори
# 15
Аз не мога да разбера какъв е проблема в случая, при положение, че това с профилактиките е практика от страшно много години назад, а и не е за повече от десетина дена. В много от случаите, дори, пускат топлата вода отново няколко дена преди предварително обявената дата. В крайна сметка живеем във времена, в които определено не се налага да се поливаме с канчетата и да греем вода на котлоните (разбира се, това се отнася за хората, които имат бойлери).
Освен това, преди някой да почне да мрънка на тая тема, нека се замисли, че в провинцията има градове, в които няма ТЕЦ и хората си подгряват водата по други начини и живеят така години наред и не са седнали да се оплакват (лично имам такива познати). Така че няма смисъл да се недоволства и да се плюе излишно.  Wink

# 16
  • София
Градската баня не бачи ли?  Laughing

От 25 год. е затворена за ремонт.  Embarassed
Иначе е с минерална вода, има и басейни. Би станала хубав спа-център. Но явно не могат да се разберат нещо. Сградата и е много красива, но не се поддържа.

# 17
  • Ямбол
Толкова сте смешни с тези дребни проблеми с топлофикация, че направо не се усещате вече.
Как ли живеят хората с бойлери....
Сума пари плащате да ви се подгрява водата, за един бойлер се циганеете.

# 18
  • SF
В София има квартали "Макдоналдс" и „Газтрейд”?? Shocked

# 19
  • София
Толкова сте смешни с тези дребни проблеми с топлофикация, че направо не се усещате вече.
Ние сме женени за топлофикация и да си купим бойлер,пак трябва да им плащаме за ш*баните общи части.

# 20
  • out of space

Ъххх! Топлата вода изобщо не трябва да се плаща.  Тя е фира. Не ми се обяснява надълго, но като цяло е отпадък, но вместо да се излива някъде- идва по тръбите на софианците, които чинно си плащат за нея.

ЗА ремонтите съм, а и имам бойлер от 14 години. По-добре няколко дни без топла вода, от колкото спукани тръби.

# 21
  • Ямбол
...
Ние сме женени за топлофикация и да си купим бойлер,пак трябва да им плащаме за ш*баните общи части.
Това не ви е първа профилактика. Как се оправяхте, когато няма топла вода досега?

А иначе - има апартамент с топлофикация - има проблем, сещаш ли се, кога няма проблем?

# 22
A ние се разведохме с топлофикация. Да, удобство е да врътнеш кранчето и да имаш топло, чичко Снегов. Laughing Обаче. Има случаи на лошо налягане и топлата вода не стига до етажа, случвало се е и на 1 етаж. Има случаи на крадене на топло и плащане на суми за парно, които не си изразходил. Има случаи на некоректно отчитане и начисляване на суми, дето свят ти се извива. А сега, без топлофикация пак си имам топло, само че си плащам това, което чинно съм си изразходила. Като ме няма и не ползвам-не плащам разни общи части и какво ли още не. Профилактики не ме ловят. Само да не ми спре и тока, хахаха.

# 23

Лиляна, не знам какво ти е толкова смешно. за мен лично не е драма липсата на топла вода няколко дни, въпреки че съм с малко дете, това се преодолява лесно.  newsm78 защо да се циганея, за какво ми е този бойлер за 10 дни!? после какво да го правя? да го ползвам - не, благодаря. аз пък от такова чудо бягам,  ooooh! още имам "хубави" спомени от морето, когато бойлер ми гръмна почти на главата.  Crazy така сме в софия, искам да врътна кранчето и готово, и затова си плащам  Crazy

# 24
Сега пак профилактиката е две седмици, а обикновено и по-бързо се справят. Освен това не всяко лято има профилактика във всички квартали. Преди години беше по месец всяко лято. Новософиянци обикновено са неприятно изненадани.

# 25

Лиляна, не знам какво ти е толкова смешно. за мен лично не е драма липсата на топла вода няколко дни, въпреки че съм с малко дете, това се преодолява лесно.  newsm78 защо да се циганея, за какво ми е този бойлер за 10 дни!? после какво да го правя? да го ползвам - не, благодаря. аз пък от такова чудо бягам,  ooooh! още имам "хубави" спомени от морето, когато бойлер ми гръмна почти на главата.  Crazy така сме в софия, искам да врътна кранчето и готово, и затова си плащам  Crazy

Хайде де, наистина ли?
Аз съм родена на топлофикация, отгледана съм на парно, но с 200 избягах. Качествен бойлер, поставен правилно няма как да ти гръмне. Топлофикация си я платила и с лихвите и си изплатила минимум десет бойлера до тук-по един всяка година да си сменяш.
Има и софиянци, които си правят и сметката, а и услугата на топлофикация е заменима, няма смисъл от навиване колко е добре да те цакат, да си в профилактики и т.н.

# 26

Хайде де, наистина ли?
Аз съм родена на топлофикация, отгледана съм на парно, но с 200 избягах. Качествен бойлер, поставен правилно няма как да ти гръмне. Топлофикация си я платила и с лихвите и си изплатила минимум десет бойлера до тук-по един всяка година да си сменяш.
Има и софиянци, които си правят и сметката, а и услугата на топлофикация е заменима, няма смисъл от навиване колко е добре да те цакат, да си в профилактики и т.н.

врътвам си кранчето като отгледана на парно  Whistling Crazy  Joy

# 27
У нас , например, топла вода има винаги, бойлера не се спира. Само тока ако ми спре, ще ми спре и топлото, но то така е и с топлофикация, като няма ток в абонатната-няма и топла вода после. Laughing Профилактики не ме ловят в тази връзка. С тази разлика, че когато ме няма и пътуваме изключваме бушона и ток не плащаме. Докато при топлофикация-заминаваме, няма ни месец-но сградната инсталация си я плащаш, сметките си текат.

# 28

Не е точно така. Това е все едно да ти кажат, че 2 седмици ще имате профилактика на електроснабдяването, а аз да ти напиша - ами трябва да си вкарате газ, бойлер на дърва или слънчева енергия?
Човек не може да се подсигури с всички възможни алтернативи.
От доста години няма профилактика, затова хората не са подготвени. Сега пак е само на места, не навсякъде.

# 29
  • I want it all and I want it now.
Можеш ли да се откажеш от парното , а да остане само топлата вода?
Някой пробвал ли е ? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт