14 дена без топла вода в някои квартали?

• 11 724
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
Аз живея в Стокхолм и днес в нашия квартал също има профилактика от 08.00 до 16.00 часа. Преди месец пак имаше за един ден в същия часови пояс. Виждам, че и в други европейски държави процедират по този начин, само в БГ по две, три седмици до месец и то в жегите Sick.

# 46
При положение, че "проблемът" може да се реши с един бойлер, то даже и не си струва енергията и главните букви.
Един бойлер не е толкова лесно да се сложи. Аз например, за да си сложа бойлер, трябва да ми къртят банята. Дори нямам контакт в банята с нужната мощност, за да го включа този бойлер.
Виках майстор и той ми обясни, че може да се направи, но не ми го препоръчва от гледна точка на безопасност (идеята да висят кабели в мокро помещение и мен не ме радва особено).
В крайна сметка се отказах от бойлера. Идеите колко е лесно да си монтираш бойлер от днес за утре, виждам, че ги дават само хора, които никога през живота си не са слагали сами бойлер, но пък акъл по нета лесно се дава.

# 47
А аз какво да кажа - заради някакъв ремонт няма да имаме топла вода месец и 20 дни!!!!!  #2gunfire #Cussing out #Crazy

Гледах бележката на входа и през цялото време си мислех как не може да е истина и трябва да има някаква грешка, но уви не е.
В момента търся варианти да сложа временно проточен бойлер, защото това не мога да го понеса.

# 48
  • София
Сама не бих посмяла да си слагам бойлер - то си има майстори за това. Кабели също не се мотаят из помещението, включва се от коридора.
Преди години имах хубав тристаен апарт.  в Лозенец. Но без парно, студен, нямаше начин да се отопли целия. Писна ми да студувам по половин година и го продадох. Купи го човек, който държеше сградата да е без ТЕЦ. Сега често виждам купувача и все мърмори колко е студено и усойно. Нещо и  скъпите климатици не се справяли.
А аз си купих в блок с ТЕЦ и  само ми  монтираха бойлер за  да не оставаме без вода. .

# 49
2 седмици ще оцелеем, жилаво племе сме.
Като ще правят ремонт, да го направят като хората, с предвиден повече капацитет и високо качество. Да, бих почакала, ако си заслужава и впоследствие не ни занимават. Все си мисля, че посоченото време е в повече, може и по-рано да свършат.  Peace

# 50
  • Ямбол
... Аз например, за да си сложа бойлер, трябва да ми къртят банята. Дори нямам контакт в банята с нужната мощност, за да го включа този бойлер.
Виках майстор и той ми обясни, че може да се направи, но не ми го препоръчва от гледна точка на безопасност (идеята да висят кабели в мокро помещение и мен не ме радва особено).
...
Не ти вярвам. Няма как да си викала майстор и той да ти е казал, че висят кабели. Или лъжеш или нищо не разбираш.
Не е нужно да си гений, че да си свържеш един бойлер. Ние сами си го отваряме и затваряме. Има защити, кабели отвън няма.
Тези приказки може да ги разправяш на някой друг софиянец, който също като теб нищо не разбира и може и да ти повярва.

# 51
  • София
Ние ще ходим в квартала дето няма да я спират.Купуваш си няколко апартамента в различните краища и готово.Бойлери дрън,дрън. Grinning

# 52
Лилянa, майсторът може просто да не е бил компетентен. Има и такива хора. Имаме познато семейство, което само си монтира бойлер.
midnightStar и аз това си мислех! Grinning Другия вариант, за тези които нямаме бойлери : ми ще ходим да се къпем по съседи/приятели и така. Знам, че няма да откажат Grinning
Ясно е, че младостчани ще понамирисваме тия дни в автобусите Simple Smile

# 53
Добре, ясно, собствениците да си турят бойлер (и газов, и на дърва, за по-сигурно), а какво да правят примерно живеещите в Студентски град? Или тези под наем?

Да тичат бързо и да си купуват апартаменти, нали  Mr. Green

Въпреки че съм фен на Топлофикация - само от общите части ни стига топлото в 90% от времето, а в топли зими въобще не пускаме радиатор, е, ако приемат да е без пари това няма да плащам насила, но все пак бих се чувствала доста неудобно - но за водата няма 2 мнения, че това не е правилно. Дадох пример със сградата, в която ни е офиса - връзват ни към друг ТЕЦ, значи може, но не им се занимава. Не знам как може да се промени нещо - протести, дела?

# 54
Не ти вярвам. Няма как да си викала майстор и той да ти е казал, че висят кабели. Или лъжеш или нищо не разбираш.
Не е нужно да си гений, че да си свържеш един бойлер. Ние сами си го отваряме и затваряме. Има защити, кабели отвън няма.
Тези приказки може да ги разправяш на някой друг софиянец, който също като теб нищо не разбира и може и да ти повярва.

Лиляна, аз нямам контакт в банята. Ти лично ли си върза бойлера или просто знаеш как лично сама да го включиш (понеже има малка разлика).
Пак се изказваш неподготвена. А иначе колко разбирам аз, ти няма как да знаеш. Нека като другите и аз пък да кажа, израснала съм на бойлер и видях какво значи да нямаш топла вода едва след като се преместих в сграда свързана с ТЕЦ. И хем съм топлофицирана, хем имам печки за всяка стая понеже есента докато пуснат парното си е студ, а сега хем имам топла вода, хем и бойлер ще си имам. Тя сградата не е предвидена за такива екстри (имам леки съмнения и че инсталацията ще издържи на всички обикновени и поточни бойлери във входа), но пък явно човек като живее в София трябва да има резервни варианти за всичко. Здраве да е. Пък ако изгори инсталацията, ще се замисля и за варианти на газ или дърва  Rolling Eyes И така до безкрай... Важното е да не ни доскучава.

# 55
  • Ямбол
Добре, ясно, собствениците да си турят бойлер (и газов, и на дърва, за по-сигурно), а какво да правят примерно живеещите в Студентски град? Или тези под наем?

Да тичат бързо и да си купуват апартаменти, нали  Mr. Green

....
Може и така:
Скрит текст:
Mr. Green

# 56
До колкото съм запозната бойлерите са по 2.5 kW, плотове за вграждане започват от 3,5 kW, така че няма какво да му издържа инсталацията. За проточните трябваше над 6 kW

Лили, идеите са яки, веднага си представих от темата за спестовниците как се плацика цяло домакинство един след друг във тая вана  Mr. Green

Човече, и в Студентски може да се сложи бойлер, стига да имат желание Peace
Инсталациите издържат, нали във всяка стая се включваше печка, не падат релета. Между другото днешните студенти са доста находчиви. Чувала съм, че първокурсници събирали по 40-50 лева за пералня и браво, поне не ползват обществени перални, та един бойлер няма да сложат... Просто отдавна не е имало продължителни профилактики.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 18:20 от blackcat6

# 57
Не мисля, че някой би инвестирал в бойлер в Студентски град, когато не се знае след няколко месеца в тази стая ли ще си, даже не съм убедена, че ще разрешат, печките са забранени, въпреки че нелегално се ползват тук там...

Може и така:
Скрит текст:
Mr. Green

Точно такова, ама в кофи, че нямахме вана, беше направил мъжът ми, ех, върна ме в студентските години  Simple Smile после станахме модерни, с бързовар  Flutter Joy
М/у другото поливането с канче си е напълно достатъчно за поддържане на нормална хигиена, така че оправданията, че ще миришат от тези квартали не върви  Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 19:12 от Не се сърди, човече

# 58
Ами, че то канчето си е класика, бе!  Laughing
Казах го по повод мои познати, които пощуряха и изпаднаха в някаква едва ли не паника  newsm78

# 59

И хем съм топлофицирана, хем имам печки за всяка стая понеже есента докато пуснат парното си е студ, а сега хем имам топла вода, хем и бойлер ще си имам. Тя сградата не е предвидена за такива екстри (имам леки съмнения и че инсталацията ще издържи на всички обикновени и поточни бойлери във входа), но пък явно човек като живее в София трябва да има резервни варианти за всичко. Здраве да е. Пък ако изгори инсталацията, ще се замисля и за варианти на газ или дърва  Rolling Eyes И така до безкрай... Важното е да не ни доскучава.

И в провинцията сме така - с много резервни варианти. Преди 12 години дадохме над 5000лв. за да се газифицираме, в последствие цената на газта скочи двойно, сметките достигнаха до 450 лв за поддържане на 22 градуса на апартамент с изолация. Тогава пък дадохме още 4000 лв. за климатици. И ние хем така, хем иначе - и не ни доскучава.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт