14 дена без топла вода в някои квартали?

• 11 730
  • 148
  •   1
Отговори
# 30
Можеш. Откачаш си радиаторите. И продължаваш да плащаш. Sunglasses

# 31
Можеш ли да се откажеш от парното , а да остане само топлата вода?
Някой пробвал ли е ? Благодаря.
Може да остане само топла вода в топлофицирана сграда, но...
Ако други апартаменти в сградата ползват парно ще трябва да се плаща и сградна инсталация.
Единственото условие да се избегне тази такса е всички абонати в сградата да ползват само топла вода.

# 32

Ако се откаже целият вход - не плащат.

# 33

Ако се откаже целият вход - не плащат.

Да, това го знам, но не го отчетох, защото е на късмет-ако всички искат.

# 34
Не трябва да се откаже целия вход, в повечето случаи с една абонатна станция са няколко входа. Всички, които са към тази абонатна трябва да са с демонтирани радиатори, тогава сградна инсталация няма да се плаща, а само БГВ.

# 35
  • Пловдив
Не трябва да се откаже целия вход, в повечето случаи с една абонатна станция са няколко входа. Всички, които са към тази абонатна трябва да са с демонтирани радиатори, тогава сградна инсталация няма да се плаща, а само БГВ.
Не е вярно. В нашия блок има една абонатна за три входа. Двата входа имат парно и си плащаме, третия изцяло няма и не плащат, даже и тръбите са изрязани.

# 36
Трябва да има начин - 6 години съм живяла в блок с централно парно в Будапеща - ежегодно правеха профилактика, но никога не сме оставали без топла вода за повече от няколко часа и то през деня, когато масово хората са на работа. Без топла вода примерно от 10 до 14 часа три дни могат да се преживеят, докато софийската многоседмична профилактика е емблематична още от едно време. Не мога да повярвам, че все още съществува подобна практика. Пишете жалби, не може така.

За протокола - ние сме на газ, имаме топла вода в несметни количества. Ако не ни застигне газова криза, това е най-доброто решение. Simple Smile

# 37
  • I want it all and I want it now.
Аз намирам заявление за отказ на сайта на топлофикация. http://zastitanapotrebitelite.com/wp-content/uploads/2014/10/Zay … eToplofikazia.pdf http://zastitanapotrebitelite.com/wp-content/uploads/2014/11/Pis … Evro-Komissar.pdf
От миналата година могат да се подават такива заявление  Peace за отказ от парното.
Но не знам дали наистина важат и в крайна сметка дали сметките спират.  Mr. Green

# 38
  • София
В моя квартал профилактиката ще бъде повече от месец. От 6.05 до 9.06... Сега трябва се чудя къде да завра бойлер в банята.
Живяла съм в топлофицирана сграда в чужбина, никога не е спирало топлоподаването за дни, какво остава за седмици.

# 39
В моя квартал профилактиката ще бъде повече от месец. От 6.05 до 9.06... Сега трябва се чудя къде да завра бойлер в банята.
Живяла съм в топлофицирана сграда в чужбина, никога не е спирало топлоподаването за дни, какво остава за седмици.
При сегашния избор, не му се чуди, ами си го сложи, защото на мен ми се е случвало да си пускам и без да е имало профилактика, когато има някакъв проблем и нямаме топла вода. Да, рядко е било - веднъж, дваж годишно, но факт е, че се е случвало. Има много прилични на вид и цена за хоризонтално монтиране, както писах по-нагоре има и проточни, доста по-удобно е пред канчето, слагаш го и не мислиш за нищо. На сестра ми банята им е малка и си сложиха хоризонтален, доволни са  Peace

# 40
  • София
Трябва да има начин - 6 години съм живяла в блок с централно парно в Будапеща - ежегодно правеха профилактика, но никога не сме оставали без топла вода за повече от няколко часа и то през деня, когато масово хората са на работа. Без топла вода примерно от 10 до 14 часа три дни могат да се преживеят, докато софийската многоседмична профилактика е емблематична още от едно време. Не мога да повярвам, че все още съществува подобна практика. Пишете жалби, не може така.

Ето за това говоря аз когато създадох темата.ГАДНАТА ЧЕРТА НА БЪЛГАРИТЕ,ДА ПРИЕМАТ МИЗЕРИЯТА И ПРОИЗВОЛА НА МОНОПОЛИСТИТЕ И НА ВСЕКИ ДРУГ И ДА СИ КАЗВАТ,НЕ МОЖЕ БЕЗ ПРОФИЛАКТИКА ЗА 2 СЕДМИЦИ НЯМА ДА ТИ СТАНЕ НИЩО КАТО НЯМАШ ТОПЛА ВОДА.КУПИ СИ БОЙЛЕР.
И НИКОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН С МОЕТО МНЕНИЕ,ЧЕ АЗ СЪМ В 21 ВЕК В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И НЕ МОЖЕ ДА НЯМА ТОПЛА ВОДА И ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА СЕ ИЗВИНЯВА.ТОПЛОФИКАЦИЯ ТРЯБВА ДА ТЪРПИ ГЛОБИ И ДА НИ ДАДЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ.НО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СИ ПОИСКА,А НЕ ДА СЕДНЕ ПРЕД ПЕЙКАТА ПРЕД БЛОКА И ДА РЕВЕ НА СЪСЕДИТЕ,КАК НЕ ПОЛЗВА РАДИАТОРА АМА СИ ПЛАЩА 40 ЛЕВА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ЗАЩОТО НЕ СИ ТЪРСИ ПРАВАТА.ПРЕЗИРАМ ТАЗИ НАША НАРОДНА ЧЕРТА И ИСКАМ ДА СЕ МАХНЕ ОТ НАШЕТО МИСЛЕНЕ.!

# 41
  • Ямбол
Извинете, но топлофикация не е монополист. Щеше да е, ако само от там можеш да се снабдиш с топла вода. След като имаш и ток, можеш сам да си стоплиш водата.
Другия път като си купуваш жилище, гледай да е без топлофикация, ако минусите са повече от плюсовете.

# 42
Другия път като си купуваш жилище, гледай да е без топлофикация, ако минусите са повече от плюсовете.

Понеже човек си купува жилище веднъж годишно и не му е проблем да сменя жилище заради липса на топла вода...
Забавно е като почнете да ги пишете такива.

# 43
  • Ямбол
При всичките негативи изписани за топлофицираните жилища, човек и за това трябва да мисли.При положение, че "проблемът" може да се реши с един бойлер, то даже и не си струва енергията и главните букви.

# 44
Жилище не се купува всяка година, но се купува с мисъл. Сега, че половината са наследили на баба си апартамента и не смеят да мръднат, също е фактор. Също така, днес има пазар на имоти, не е като едно време, да не можеш да мръднеш. Когато търсихме да закупим имот, един от критериите бе-без ТЕЦ. При все, че сме родени и отгледани с таз благинка, чичко Снегов. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт