Професионални серии за коса - тема 79

• 55 344
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • На точното място
Здравейте момичета.
В предната тема доста се коментира каква точно е серията на ЛП Аблсолют рипеар http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/absolut-repair-l … o-iztoshtena-kosa
Взех си малките дози за проба на шампоана и маската след като бях чела мнения , че серията е балансирано-протеинава - исках с нещо да редувам Редкен екстрийм. Ами какво да ви кажа - на моята коса е балансирано-хидратираща на първо измиване, на второ последователно измиване - чисто хидратираща  #Crazy

Серията на Милк шейк за боядисана коса леко ми пресуши косата. Ще я пробвам   сега след като съм се хидратирала сега добре, да видя как ще е  Rolling Eyes

Абе общо взето съм в търсене на нещо балансирано+леко протеиново  newsm78

# 76
На мен Липидиума ми подейства по абсолютно същия начин и си я ползвам като хидратираща. Peace

# 77
Кейт, благодаря за отговора! Чудя се дали да си взема продукти на тази марка или да заложа на "Лореал"  Thinking

# 78
  • Belgium
1. Каква грижа полагахте за косата миналото лято в градски условия и на плажа?
Обикновено лятото наблягам на хидратиращи продукти, защото косъмът ми се изсушава от слънцето и морската вода. През лятото намалявам употребата на продуктите за обем, защото нямам такава нужда от тях. Понякога ползвам и спрейове за коса с UV защита, но като цяло не съм редовна с тях.

2. Кои са любимите ви продукти през лятото?
Ползвала съм слънцезащитните серии на Лореал Проф. и Керастас и не съм очарована. Тежки ми идват и омазняват косъма прекалено бързо. Така че специални любими летни продукти нямам. Ползвам си наличните серии, така мисля да процедирам и тази година.

3. Кой е най-лошия продукт за коса, който сте пробвали и защо не ви хареса?

По различно време, различни продукти не са ми допадали в зависимост от състоянието на косъма. На прима виста не харесвам шампоана Митик Ойл с блестящи частици, шампоана за обем на Керастас, както и муса за уплътняване на косъма на Лореал Проф.

А сега се чудя на Бъбъл и Бъбъл - има ги в бутиците на Есте ЛАудер и в Сефора, Бюти зоун и т.н. Имате ли отзиви за тях?
P-r-o-l-e-t на Бъмбъл§Бъмбъл съм ползвала сърф спрея и сухия шампоан и бях доста доволна и от двата продукта. Чувам добри отзиви от мои познати и за други техни продукти. Не са особено често обсъждана марка в темата  Peace

# 79
  • София
Лу, благодаря! Няма да издържа дълго и ще взема да купя някакви неща на Бъбъл и бъбъл... И ще разкажа после за тях...

# 80
  • София
Момичета,преди малко в Ензо видях че има маска от червената серия на Тидви,някой пробвал ли е?
http://www.enzo.bg/tigi/bed-head-urban-antidotes-resurrection-sz … a-i-krekhka-kosa/

# 81
  • София
Лу, благодаря! Няма да издържа дълго и ще взема да купя някакви неща на Бъбъл и бъбъл... И ще разкажа после за тях...
Аз съм ползвала няколко продукта- surf spray, някакъв овалжняващ шампоан и балсам и от всичко съм мноого доволна. Сега ползвам от сравнително новата серия invisible oil primer и също ми харесва, особено ако си изправям косата. Дава блясък, има защита и подхранва. Според мен са много добри продукти, цените им при намаленията в бутиците стават доста приемливи. Peace

# 82
Не мога да не се похваля, момичета (като само вие ще ме разберете Hug) че след месец упорито хидратиране, заради пусто обезцветяване с вит.Ц най-после постигнах балансирано състояние на косата. Теста с косъма в банята, впрочем е супер точен при мен и ми е прекрасен ориентир. Единствено последните 4-5 см. от краищата са си все така сухи, но пък за тях олиото Наши и Макадамия са ми вече незаменими. Heart Eyes Отдавна не бях усещала прекрасното чувство на обем и плътност без заплитане и пресушаване в корените след протеинов шампоан (кератин Наши), и дори скалпа ми се чувства по-добре след него.
Това много ме радва, защото аз и по принцип предпочитам протеинов шампоан или поне балансиран, дори и след това да ми трябва силно хидратираща маска. В тази връзка някой правил ли е комбинация от шампоан Pure Keratin Nashi + Арганова маска NAshi ? Обмислям такава покупка, марката напоследък след няколко проби много ме впечатлява. Crazy

# 83
  • Стара Загора
Линде , много се радвам за състоянието на косата ти  Simple Smile.Присъединявам се към въпроса ти, защото и аз оглеждам Нашито ,откакто пробвах ш-на Пюр Кератин(  Hug).Очарована съм от него -дава невероятен обем и е единствения протеинов ш-н,от тези които съм ползвала, който не ми пресушава скалпа.

# 84
Да се включа в поредната ни сбирка  Grinning  Hug

1.Каква грижа полагахте за косата миналото лято в градски условия и на плажа?
Както повечето момичета и аз не залагам на специално предназначени продукти за слънцезащита. Главната причина е, че не вярвам в тях, повече реклама, по-малко смисъл.
Лятото залагам на повече хидратация, огромна грижа за връхчетата, която включва нанасяне на олио финиш всеки ден или през ден. Това поддържа постоянна влага, гладкост и филм около косъма, който защитава от изсъхване и заплитане.
Голямото ми "оръжие" са маслата. Тъй като почти всеки ден съм на плажа, поне веднъж седмично омазвам целите си дължини с комбинация от различни масла, увивам на кок и след морето измивам. Това засега е най-добрата защита за косата ми от слънце и сухота.
Трябва да отбележа, че съм израснала буквално на плажа и малко или много косата ми е имала време да се приспособи към ежегодния тормоз през лятото.
Тази година също не смятам да включвам специално предназначена грижа.

2.Кои са любимите ви продукти през лятото?
Колкото се може по-хидратиращи маски, по малко протеин и много масла.

3.Кой е най-лошия продукт за коса, който сте пробвали и защо не ви хареса?
Въпроса може би не е правилно зададен, защото всеки един продукт може да се отразява по различен начин в определен момент. И все пак най-отвратителното нещо, което не знам защо си взех беше един спрей на Афоджи с масла за блясък...
Имам разочаровали ме продукти, като маската Иноа, която изобщо не можах да усетя, толкова слаба ми дойде.

ina-mina, така е. Някои видове протеини могат да действат и хидратиращо, като копринените и млечните например.  Peace

Letsgo, прекрасна коса  Heart Eyes Аз също добавям понякога желатин към домашните си бъркочи за коса, но наскоро се замислих дали и колко точно от този протеин се усвоява от косъма?  Thinking

Благодарение на мила съфорумка  Hug bouquet пробвах протеиновата терапия на Милкшейк и съм очарована  Crazy Heart Eyes Въпреки, че сякаш не успях да нанеса съвсем равномерно, заради гъстата консистенция на сместа, а и нямам терапевтична преса, загрях със сешоар, стоях може би 40мин с найлон и шапка. Ефектът накрая беше осезаем. Като за първо ползване мога да кажа, че това си е точно терапия, не просто пордукт за поддръжка. Косата стана много жилава и уплътнена, леко твърда дори, на другия ден се огъвкави и изглади.
Определено си струва. И определено не трябва да се прилага често. Най-добре е в салон, където ще се обърне внимание на всяка част от косата и проникването на продукта ще бъде по-равномерно и по-добро заради пресата.

# 85
  • Добрич
Кейт, благодаря за отговора! Чудя се дали да си взема продукти на тази марка или да заложа на "Лореал"  Thinking

Според мен няма да сбъркаш ако дадеш шанс на Кюн особено серията So pure. Не съм много веща в съставките но Лореал не може да се "похвали " със използването само на растителни екстракти и етерични масла като натурално действащи съставки. SO PURE ORGANIC•    са:
Без изкуствени аромати, цвят или животински субстанции.
•    Ароматите са от 100% органични етерични масла.
•    Предпазват боядисаната коса.
•    Всички шампоани са без сулфати.
•    Всички продукти са без парабени.
•    Всички продукти съдържат сертифицирано Арганово масло.

Огромни благодарности на Магнолия   bouquet

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 22:36 от kate_p

# 86
Като споменахте Липидиума на Лореал - на мен много ми хареса крема за изсушаване Липидиум  Crazy Косата стои подредена, подхранена някак с блясък. За съжаление серума за краища обаче ми е малко слаб, бях го ползвала в стария му вид преди да променят серията и много ми беше любим, но сега - не  Rolling Eyes. Дали, защото свикнах да ползвам по-тежки маслени, супер омекотяващи финиши за накрая, не знам!! Доста слагам, но не ми дава ефекта, който целя - хубав е, изобщо не е лошо, напротив, но не ми е така любим, както някога беше.

*Biskvitka*, за уплътняване на дължините и придобиване на дължина много зависи и от уменията на фризьора. За твоето искане - филирането да не е много, етажите - не безброй, да се реже малко и не повече от необходимото, което е цъфнало (и според мен да не я изсветляваш към по-светло). Тогава стои по-тежко. Което не значи отдолу да е черта  Mr. Green Забелязвам откакто намерих моя фризьор косата ми стана дълга. Просто разбира колко да резне и като му кажа как искам да стои, той знае какво да прави и наистина му се получава. Друг е въпроса, че по мое вдъхновение  Crazy си изсветлявах доста косата и това значително намали дължината и. Пресушава се косата, малко или много - та на мнение съм, че поне за моята коса ще се придържам към естествените за мен тонове, ако искам голяма дължина  Crazy Crazy Количеството олио/ масло за коса, което слагам на изсветлена и боядисана коса спрямо само боядисана без изсветлена е толкова различно  Shocked Косата ми е обгрижвана, изглежда добре, но определено е по-добре, когато не е изсветлявана  Peace

А Бълбъл и Бъмбъл ми бяха направили впечатление с високата си цена в Сефора  ooooh! при това секцията с продукти за коса изглеждаше под всякаква критика и едва ли би те накарала да купиш нещо - това ми беше направило впечатление преди месеци. Стари тестери, почти без бройки, неподредено и неподдържано изглеждаше стелажа с продукти за коса (в противоречие с реда в магазина), а продукта, който заглеждах беше толкооова нависоко.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 00:30 от avianda

# 87
Скрит текст:
В смисъла, в който използваш думата се пише стоИ, не с й.
Съжалявам за спама и дребнавостта си, но на третия път, в който я прочетох, не се стърпях. Peace

# 88
разбира се Линда  Laughing
ако не беше отбелязала щеше да има и четвърто  Peace Confused Laughing

# 89
Хайде и аз да се включа в любимата ни тема Simple Smile
Нищо по-специално не ползвам лятото. Нямам любими летни продукти. Тази година мисля да заложа повече на олиата. До скоро не се разбирахме, но от 10 дни сме голяма любов с Лис олиото. Нещо уникално е .. мисля, че с всички на Лореал бих се разбрала. Използвала съм само универсалното митично и стария серум абсолют. Радвам се, че прочетох мнение за новия и за сега няма да му се мятам. Мисля лека полека Simple Smile да пробвам всички серуми и олиа на Лореал. Та лятото на тях ще заложа. Не оставям и кремчетата. Термото абсолют и на мен много ми харесва. Прави точно това, което пише за него. Чудя се кое термо абсолют или митик ми харесва повече  Thinking не мога да преценя, но митика една идея ми е по-хидртиращ. Това са ми двете любими кремчета в момента. И до тях на тоалетката ми стои крема кератин рефил, от който ви се оплаквх. Дадох му още един шанс, значи станаха четири..е колко още. Все едно и също, като последния път внимателно го изследвах Simple Smile мъката ми е само по време на изсушаване, а след това много ми харесва. Косата е изгладена, пада тежко и е плътна. Какво да го правя още му се чудя. С такова желание си взимам всеки продукт, а тук голямо разочарование и то от Лореал. Всичко тяхно ми е харесвало до сега, без стария шампоан Лис. Клепнала и гадна ми правеше косата.
Та това са ми двете най-несполучливи покупки. И някой друг хидратиращ шампоан, но аз това си го знам, че не се разбирам с тях.

Искам да ви питам нещо - олиото Макадамия слагате ли го в други бои?

Общи условия

Активация на акаунт