Чувствам се като собственост

• 13 207
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
Аз в началото на връзките си съм била много ревнива, дори обсебваща. Държа да знам всичко, къде е, с кой е, ако имам възможност разбира се държа и аз да присъствам, проверявала съм телефони, мейли и т.н.
Вървели са ми по акъла.
С времето се упокоявам, че имам пълен контрол и отпускам леко каиша. Леко. Mr. Green
На мен сметка не съм позволявала да ми се държи къде и с кой да ходя. Е, имах една голяма любов с турчин - с него уж проформа се съобразявах повечко. Сега със съпруга ми - не искам разрешение за каквото и да било, но винаги уведомявам много подробно. За протокола - излизам супер често по женски, на коктейл, на партита.
Та..може твоя човек да е като мен. С времето може да изгради доверие, да поохлади ревността.
Но винаги има шанс и да е от онази част психопати, които съсипват живота ти. Но то това си личи и по други неща.

# 61
Не разбирам как се чувстваш защитена, след като непрекъснато си нападана от него.

Не им обръщай внимание на тия, дето обясняват че нещата са нормални. Не са. Вторачват се само в обсебването и ревността, което само по себе си е проблем. Обаче като прибавиш и другите неща, вече става ясно, че трябва да сложиш край докато сте още в началото.
И тия дето обичат да бъдат ревнувани, няма да търпят да им мрънка някой нонстоп и да ги обвинява за всичко, да обича само да командва и цялото внимание да е само върху него, да ги контролира нонстоп, да се муси на приятелките им.
Те само обичат да си четат не това, което пишеш.

# 62
Уф, много е тегаво с ревнивците, имала съм такъв партньор, така че знам колко осакатяващо действат, взимат ти щастието, защото те самите са нещастници. Това е единственият бивш, на когото бих обърсала два шамара ако го срещна, защото ме е яд на него как ми повлия в отношението с бъдещите мъже в живота ми - да се чувствам виновна, когато няма за какво, да обяснявам, без да ме питат, да съм предпазлива в думите си, за да не би да последва великото сърдене... Това не са хора, а гнусни плевели. Всеки, който рови в чужд телефон, поща или лични вещи, за мен е боклук. Сега темата пак ми е близка, защото много скъпа на сърцето ми жена се влюби в страшен ревнивец, виждам промяна в нея, но не знам какво да направя. Нали знаете, че акъл насила не може да се даде.

# 63
  • Tам през Атлантическия океан
Ако милото предпочита приятелите си пред мен , смейството .... свободен е  Mr. Green Ако съм еснафКа  Laughing
Трябва да има баланс , явно при авторката го няма.

Не те разбирам, честно! С очите си съм виждала как пребито и изнасилено момиче непознати жени нападат, че сама си го е заслужила. Сега виждам същата реакция. Защо е толкова важно да нападнеш авторката? Защо?

Shocked Ъ
егатИ  Crazy къде видя да нападам авторката , па и каква съпоставка даде  Rolling Eyes

Аз в началото на връзките си съм била много ревнива, дори обсебваща. Държа да знам всичко, къде е, с кой е, ако имам възможност разбира се държа и аз да присъствам, проверявала съм телефони, мейли и т.н.

Crazy

А , повод имала ли си да се държиш така ?

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 00:29 от Desss

# 64

Crazy

А , повод имала ли си да се държиш така ?

[/quote]
Не, никога. Peace
Смея да твърдя, че всички мъже, с които съм имала връзка, са били едни от най-добрите и качествени хора, с които съдбата е могла да ме срещне. Не съм разбирала никога да ми е било изневерявано. Не съм ги уличавала в лъжи. В известен смисъл, не са заслужавали изобщо моето ревниво поведение. Но пък съм прекрасна във всички други аспекти. Crazy
Като се замисля, и до ден днешен съм такава, но поне съм достатъчно разумна, за да го показвам по ненатрапчив начин. Резил не резил, ако щете вярвайте, но държа да знам всяка секунда от графика на мъжа ми, включително посещенията по физиологични нужди.То даже не е от ревност. Просто ми е любопитно. Не му пречи. Обича си ме. Peace

# 65
  • Tам през Атлантическия океан
 Peace мерси , откровена си  Grinning

# 66
Уф, много е тегаво с ревнивците, имала съм такъв партньор, така че знам колко осакатяващо действат, взимат ти щастието, защото те самите са нещастници. Това е единственият бивш, на когото бих обърсала два шамара ако го срещна, защото ме е яд на него как ми повлия в отношението с бъдещите мъже в живота ми - да се чувствам виновна, когато няма за какво, да обяснявам, без да ме питат, да съм предпазлива в думите си, за да не би да последва великото сърдене... Това не са хора, а гнусни плевели. Всеки, който рови в чужд телефон, поща или лични вещи, за мен е боклук. Сега темата пак ми е близка, защото много скъпа на сърцето ми жена се влюби в страшен ревнивец, виждам промяна в нея, но не знам какво да направя. Нали знаете, че акъл насила не може да се даде.
PeaceВсе едно аз съм го писала,същия случай с мъжа преди и сега с приятелка,само дето нейния "Любим" я ревнува и от приятелките и твърди,че ние и пречим и настойваме против него  Joy

# 67
  • Бургас
Винаги съм се чудила на такива мазохисти като авторката. Не разбирам защо търпи прищявките на някакъв комплексар, с който има отношения от вчера. Имам позната, която ходеше с един такъв невероятен ревнивец. Даже от родителите й я ревнуваше /иначе самия той преспа с най-добрата й приятелка, но омаловажи този "дребен" факт/. Сега не е с него вече, но продължава да се мъкне само с майка си и баща си по разходки и заведения, защото няма приятелки. Всички си плюха на петите. Явно и авторката иска и с нея да стане така.
Съветвам авторката да поработи малко над самочувствието си, защото така като чета, май няма такова. И да си зададе въпроса дали гаджето не я ревнува, защото той самия й изневерява и не иска и на него да му изневерят. Нещо горе-долу като "Като знам аз какво правя, как да не я следя".

# 68
O да, ревнивците изневерят с превантивна цел - за да може, когато открият най-накрая, че партньорът им е изневерил, да кажат "ама и аз на тебе!". Големи тъпаци.

# 69
  • Бургас
O да, ревнивците изневерят с превантивна цел - за да може, когато открият най-накрая, че партньорът им е изневерил, да кажат "ама и аз на тебе!". Големи тъпаци.

Превантивна, колко да е превантивна. Просто те самите изневеряват и смятат, че и другите го правят. Явно си мислят, че на тях им е разрешено, но половинките им не могат дори да си помислят за друг. Безочливи простаци. Обаче те са си такива и никой не може да ги промени. Мен ми е по-чудно какво го дирят при такива идиоти нормалните, уважаващи себе си жени. Жените са повече за бой в тази ситуация.

# 70
Липсата на опит е основна причина според мен, после - залъгването, че се държи така, защото те обича и накрая - докато още си влюбен, си склонен да си затваряш очите за очевидното. Веднъж събереш ли сили да се отърсиш от гадта, запомняш много добре за какви сигнали да следиш и повече никога не се натрисаш на ревнивец.

# 71
Такива ревнивци са много изкусни манипулатори,лека полека промиват мозъците на половинките си.Най-важно в такъв момент е да има кой да "удари едно рамо" в психологически план на жената и да и помогне да продължи сама пътя си.

# 72

Ако милото предпочита приятелите си пред мен , смейството .... свободен е  Mr. Green Ако съм еснафКа  Laughing
Трябва да има баланс , явно при авторката го няма.

Стига де, Дорис, не нападай Дес така. Според мен тя няма предвид, че милото трябва да общува само с нея и да забрави роднини, приятели, познати, колеги. Просто трябва да има някаква граница. Не мисля, че човек би изпитвал удоволствие, ако гаджето му зареже всичките си други близки хора и остане без приятели. Пък и е много готино, когато неговите приятели станат твои и обратното.

# 73
Здравейте на всички благодаря ви за изкренните думи и съвети много от казаното което прочетох до тук е успоко искам да поясня за някои неща които прочетох до тук.Момчето е зодия овен ако това е важно на 25г.и това е учудващо,че на тези години се държи като хлапак и за тези които си мислят,че аз му давам поводи да ме ревнува напротив не излизам само и само да не си мисли глупости за тези които си мислят,че не искам да излизам погрешно мислят нали все пак моите приятели са и негови както и обратно защо трябва да му е конфузно и както се изрази една жена от коментарите наистина хората спряха да ме търсят защото не е един случай да ме злепоставя пред тях дори в чатове е забранявал на хора да си пишат с мен нито веднаж не съм му се бъркала къде с кой и защо излиза или си пише защото мисля,че всеки има право на лично пространство но той или неможе или не иска да го разбере това но както се казали хората любовта е сляпа.Да ще кажете това момиче е глупаво да търпи тези неща и именно потърсих съвет точно тук защото знам,че има хора които ще ми дадат добър савет и обе веднаж ви благодаря аз се надявам нещата да се променят поговорих сериозно с него пък ще видим.

# 74
И да отбележа вчерашната му реакция чуваме се с майка му по телефона и след това той и викал защо ми е звъняла,та нали това е хубаво когато момичето се разбира с родителите и немога да си обясня неговите постъпки но ще изчакам резултат от снощния разговор ако няма ще се разделя с него

Общи условия

Активация на акаунт