Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са методите и възможните лечения за дискова херния?
Как се извършва балнеолечението при дискова херния?
Какви са консервативните лечения за дискова херния?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са методите и възможните лечения за дискова херния?
Лечението на дискова херния може да бъде консервативно или хирургично. В консервативното лечение се използват нестероидни противовъзпалителни лекарства, аналгетици, физиотерапия, балнеолечение, ЛФК и други методи. Хирургичното лечение се налага в случаи на тежки увреждания или когато консервативните методи не доведат до подобрение. Лечението на дискова херния може да включва прилагане на стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства, физиотерапия, лазерна терапия, скенар терапия, озон терапия, балнеолечение и калолечение. В случаи на липса на подобрение операция може да е необходима за отстраняване на проблема.
-
Как се извършва балнеолечението при дискова херния?
Балнеолечението може да се извърши по клинична пътека или чрез програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ. За балнеолечение по клинична пътека са необходими талон за хоспитализация, изследвания, резервация в подходяща специализирана болница за рехабилитация. По програмата на НОИ са необходими направление от личен лекар, лична амбулаторна карта, медицинска документация за здравното състояние и резервация в балнеохотел или специализирана болница за рехабилитация.
-
Какви са консервативните лечения за дискова херния?
-
Какви са методите за оперативно лечение на дискова херния?
-
Какви са хомеопатичните инжекции Discus Compositum N?
но после се осъзнах, че и да избягам пак сам ще трябва да се върна. В момента лежа. Ще ме карат да ходя утре. Усещам щипане на мястото ня операцията и болка - мисля, че ме болят мусколите ко ито са били временно преместени. Болката в крака я няма засега, но петата ми е още изтръпнала. Благодаря на всички за добрите пожелания и вдъхнатия кораж
Алечка какви действия предприе ти за възстановявяне и колко време след операцията започна да правиш упражнения? И колко време след операцята се почуства напълно възстановена? Другата седмица съм на сватба и се чудя дали ще мога да отида, ако не на сватбата поне на ергенския запой хаха
Ааааааа, не сме те отписали все още, напротив, всички ти стискахме палци за бързо възстановяване. Успех и много се пази!!
И на водна йога бих ходила, но вече изпитвам ужас от басейни...
Сподели как си днес и какви процедури ти правиха, че се влоши толкова ?