Защо някои родители се месят в живота на своите женени деца?

• 24 046
  • 261
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Напълно съм съгласна с мненията на miss july Peace
Привързан е към дъщеря ти, разбира я, но когато е най-нужно, не застава зад нея да я защити. Гонят я от масата му, а той мълчи като пукел. Човек на място с непознато дете няма да постъпи така..
А това с 10-те процента е толкова обидно, че направо нямам думи. И го е казал ей така, като нещо нормално.

+1
Toва е малко като "Приятел не е този, който ти бърше сълзите, а който не те кара да плачеш". Сама си направи изводите

# 106
     Деси, пожелавам ти да видиш отново онова, което си харесала у съпруга си преди шест години. Ще си позволя един практичен съвет, а ти прецени дали въздействието ще е в твоя полза. Познаваш му характера, би трябвало да можеш да предвидиш и реакцията.
     Щом работиш от дома си, предполагам, че не е проблем да погостуваш на баща си за седмица-две.  Идва лятна ваканция и за детето също няма да е проблем. На съпруга си кажи, че ти имаш нужда от смяна на обстановката и от родителско присъствие. И гледай да не е с тон да обидено дете. Докато гостуваш, остави го той да търси контакт с теб, не му се обаждай често. Ако е от хората, които забелязват нещата около себе си, ще размисли за причините и може би ще му светне лампичката, че започваш да се уморяваш от липсата на мъжко поведение у дома.
     Преди да предприемеш подобно нещо, внимателно премисли как ще реагира.

# 107
.Ако съпругът ми иска да е част от нас ще промени държанието си и ще порасне за да се изправи срещу родителите си за да им покаже ,че неговият избор сме ние с детето,ако не може good bay.Мъже много,но детето ми е само едно и дължа на него и на себе си един спокоен начин на живот.
Деси, с най-добри чувства, но няма как да се съглася с първата част на горния цитат.
Прочетох цялата тема и съм съгласна с мненията на повечето на момичетата.
Съпругът ти може да продължи да бъде част от вашето семейство, без да се изправя срещу родителите си. Но за това, да, първо трябва да порасне, за да се научи да балансира между двете страни.
Не виждам необходимост от разговорите, които си провеждала със свекърите, нито виждам необходимост той да се обяснява на родителите си. Само трябва да се научи да игнорира родителските атаки по адрес на семейството ви и да не ги пренася у дома ви/ под формата на думи или настроения/.
Ти ги игнорирай напълно, не ги мисли, не ги споменавай пред мъжа ти. Направи се, че не съществуват за теб. Ще ти бъде много по-лекичко.
Те не те харесват. И никога няма да те заобичат.В тази ситуация единственото, което печелиш са нерви. А губиш спокойствието и хармонията в живота си.

# 108
.Ако съпругът ми иска да е част от нас ще промени държанието си и ще порасне за да се изправи срещу родителите си за да им покаже ,че неговият избор сме ние с детето,ако не може good bay.Мъже много,но детето ми е само едно и дължа на него и на себе си един спокоен начин на живот.
Деси, с най-добри чувства, но няма как да се съглася с първата част на горния цитат.
Прочетох цялата тема и съм съгласна с мненията на повечето на момичетата.
Съпругът ти може да продължи да бъде част от вашето семейство, без да се изправя срещу родителите си. Но за това, да, първо трябва да порасне, за да се научи да балансира между двете страни.
Не виждам необходимост от разговорите, които си провеждала със свекърите, нито виждам необходимост той да се обяснява на родителите си. Само трябва да се научи да игнорира родителските атаки по адрес на семейството ви и да не ги пренася у дома ви/ под формата на думи или настроения/.
Ти ги игнорирай напълно, не ги мисли, не ги споменавай пред мъжа ти. Направи се, че не съществуват за теб. Ще ти бъде много по-лекичко.
Те не те харесват. И никога няма да те заобичат.В тази ситуация единственото, което печелиш са нерви. А губиш спокойствието и хармонията в живота си.
Благодаря за готиния съвет,мисля да се вслушам в него.Игнор маи е най правилния начин.

# 109
Ами да. Стигнали сте до тук точно защото не сте игнорирали основния доставчик на проблеми.
Той им е син и завинаги ще е част от тях, независимо дали ти харесва на теб или не. Приеми това.
Ти си негов избор и те трябва да се примирят с това, независимо дали им харесва или не.
И който трябва да въведе ред и мир е точно той, любимецът на двете страни Grinning

# 110
  • София
Какво значи игнор? Значи те гонят детето от трапезата на Великден, а тя да ги игнорира, все едно нищо не се е случило? Чудно!

# 111
Игнор значи изобщо да не присъства на събирания, на които не е добре дошла. Значи още да не се впечатлява от глупостите, които разнасят из квартала, това е пълна излагация за тях. Само пълен малоумник е способен да изкарва на показ семейните кирливи ризи. Зачи да не ги допуска в домът си и да не разрешава на мъжът си като се върне от посещение при тях да си го изкарва на нея. Значи изобщо да не се интересува какво дават на единия и какво не дават на другия. Значи да се отнася с тях като към напълно непознати. Така разбирам аз игнора и може би бих постъпила в подобна ситуация. Казвам може би защото от клавиатурата е лесно, но в действително нещата са доста сложни. Няма как да позволя някой да ме превърне в изтривалка на мръсните си интриги и емоций, още повече ако не завися от него.

# 112
Игнор значи изобщо да не присъства на събирания, на които не е добре дошла. Значи още да не се впечатлява от глупостите, които разнасят из квартала, това е пълна излагация за тях. Само пълен малоумник е способен да изкарва на показ семейните кирливи ризи. Зачи да не ги допуска в домът си и да не разрешава на мъжът си като се върне от посещение при тях да си го изкарва на нея. Значи изобщо да не се интересува какво дават на единия и какво не дават на другия. Значи да се отнася с тях като към напълно непознати. Така разбирам аз игнора и може би бих постъпила в подобна ситуация. Казвам може би защото от клавиатурата е лесно, но в действително нещата са доста сложни. Няма как да позволя някой да ме превърне в изтривалка на мръсните си интриги и емоций, още повече ако не завися от него.
Точно това имах предвид.
Това, което Светулчица  написа е игнор на ситуация, не на личността.

# 113
Странно, че авторката мисли как да подобри живота си с този хубавец мамин?!?!
Абе, момиче, ако искаш вярвай,  след като прочетох за великдена, още не мога да успокоя сърцебиенето си! То бива низост и мерзост, ама да оставиш дете гладно, а мама, вместо да взриви милия семеен празник, примирено да го сложи да си легне??? 
И какво, на сутринта си разменихте великденски поздрави, спретна едно нравоучително монологче, получи си 10% и с това се приключи?
Не са ти виновни ни свекъри, ни мунчо. Сама си виновна, че си способна да понесеш подобна гадост и да продължиш да градиш "връзката".
Няма връзка тук, няма. На него просто си му удобна. В момента.
Само че, мачкат и унижават не само теб, а и детето ти, освести се.

# 114
Странно, че авторката мисли как да подобри живота си с този хубавец мамин?!?!
     Обича го, била е обичана и уважавана (вероятно продължава да я обича, но уважението му се е поразклатило заради външни фактори), преди да се върнат в малкия град отношенията им са били нормални. Семейство не се захвърля с лека ръка и без опит да го спасиш. Съпругът не е гаджето в ученическите/студентските години, на което се фръцваме и зарязваме. Заради добрите минали моменти, поне опит е нужен. Дължим го и на себе си и на него, пък и на детето, което ще изстрада още една раздяла. Във всяко (или почти) всяко семейство има кризи от различно естество.
     В крайна сметка, не съпругът и е изхвърлил детето от трапезата. Били са на гости, той е присъствал. Реакцията му е била напълно неадекватна, но никой няма гаранция, че няма да изпадне в умствена "парализа". Реакцията на Деси (да се свие като пале, плеснато по дупето), също е била неадекватна.

# 115
Не знам. Ако аз съм на гости с децата си и няма място на масата за нас, няма начин да остана или да повторя да ида там. Няма да се карам, нито разправям, просто кротко и тихо се измъквам с децата и повече не стъпвам там.

# 116
Прочетох всичко до сега.И искам да кажа ,че не сам си оставила детето да си легна гладно (вие за каква ме взехте)може да имам грешки,но кой ги няма.Бабата на моя мъж в която бяхме нагости се качи и ни покани да слезем ест. ,но няма какво да ви обяснявам повечето от вас знаят само да критикуват(може и да съм си го заслужила),но нека не забравяме ,че всеки реагира по различен начин в дадена ситуация.Обвинявайте ме колкото искате,аз за себе си зная как трябва да постъпя .Никой не е на моето място и никой няма право да ми казва да си тръгна или да остана със съпругът ми....имам достатъчно умствен капацитет за да преценя какво е добре и какво не за  нас.Ако толкова ви вълнува мисля както казах по-рано да игнорирам проблема,не да избягам от него.Пълен игнор на хората който не уважават мен моето мнение и моето дете.

# 117
Точно така, но няма да игнорираш проблема, а хората Peace А къде ще си си е твое решение - разбира се.

# 118

В крайна сметка, не съпругът и е изхвърлил детето от трапезата. Били са на гости, той е присъствал. Реакцията му е била напълно неадекватна, но никой няма гаранция, че няма да изпадне в умствена "парализа". Реакцията на Деси (да се свие като пале, плеснато по дупето), също е била неадекватна.
+1
Никога не можеш да планираш реакциите си в непредвидена ситуация.
Случката на Великден е била шок и за нея и за съпруга й. Смятам, че и аз бих постъпила по същия начин в подобна ситуация.
От тук, от клавиатурата е лесно, но тя си ги познава и най-добре може да прецени към кой от съветите да се насочи. В случая е важно да им открие слабото място, както те са използвали нейната примиреност и пружинират по нервите й с надеждата, че един ден ще й писне и ще си тръгне. Аз не бих позволила да стане по тяхната свирка.
Нищо не се знае, може и при тях да настъпи промяна, дори един ден  от тяхната снаха да няма по-хубава.

# 119
Да се влиза в битки с хора, които не те искат и харесват е загуба на време. Надежди, че ще си им един ден любимка, е същото. Подобни хора трябва просто да бъдат зарязани на 100%. Ако има промяна за добро, те сами започват да драпат. Тяхната реакция не би трябвало да значи нищо за човек, който си подрежда сам живота.

Общи условия

Активация на акаунт