Защо някои родители се месят в живота на своите женени деца?

• 23 995
  • 261
  •   1
Отговори
# 195
Може би си права. Понеже аз самата почти никога не губя дар слово, затова и нямам представа как става това... Ако случайно остана безмълвна, което ми се е случвало сигурно 1 или 2 пъти, просто се изнасям на момента, като и двата пъти другата страна ме е гонила с обяснения  Mr. Green

# 196
Дар слово може да загубиш, но рядко ти се схващат краката. Тръгваш си и това е.
Ми не е така..Има хора които при шок/стрес, блокират и физически,не само ментално. 
А да ми каже свекито,че няма място за детето ми на масата..Ми шок ще си е..

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 21:55 от Какво?

# 197
Схващане на краката не, ама се разтрепервам. Обикновено се оттеглям без бой. Заричам се, че при следващ подобен случай ще реагирам и така до момента, в който пак повтарям същото. Лошото е, че хората, с които работя, роднини и в самото мое семейство ме познават добре и затова си и позволяват. Сигурна съм, че един път да реагирам остро, може би няма да се опитват повече. Ама аз не! Я по-добре да си замълча, за да не си разваляме отношенията. Груба, груба грешка!

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 12:30 от K.A.G.

# 198
  • Варна
Наистина блокираш и губиш всякаква възможност за адекватна реакция. Изпитах го на свой гръб и чувството няма как точно да се обясни. Но го има и момента когато се натрупат няколко подобни шока и накрая става такова избухване, че всичко избива навън.
За да не съм голословна да се пооплача малко, макар се чувствам страшно неудобно и то спрямо детето. Оплаквам се от свекъра. Наложи ни се спешно да оставим децата за час и половина на свекървата да ги гледа. Жената само дето банкет не вдигна защото рядко ми се налага да я моля за подобна услуга. Първо защото на мен ми е неудобно и второ тя работа 6 дни в седмицата, все пак иска и да си почине. Та оставихме ги и на излизане се засичам със свекъра, който си носи пластмасово шише от 0,5 мл с вода. Поздравихме се набързо и се изстреляхме да действаме. Бързо свършихме и отидохме да приберем зверовете. Какво виждат очите ми още в коридора. Свекъра отново със шише, празно. Но едва се държи на краката си, видимо пиян. Дъщеря ми горката уплашена и свита, защото съм я учила да бяга от пияни. Свекърва още повече я съжалих, защото е злато човек и беше толкова притеснена. Само дето не се разплака. Явно господина се е разкрещяла и уплашил доста хлапетата, защото С едва беше успяла да успокои бебо и се опитваше и с голямата. Накрая аз успокоявах тримата, а мъжо се разправяше с баща си. Казах на свекърва ми, че това е последният път който ги оставям в тях. Винаги когато поиска е добре дошла у нас, даже съм готова да отида да я взема и после да я прибера. Кажете ми права ли съм в реакцията или преигравам?
П.П ММ е 1000 % зад мен в решението ми.

# 199
 100 % правилно.  Peace Далеч от такива  #2gunfire

# 200
  • Варна
Аууууу ама що не ми казвате че съм сбъркала темата. Голяма бяла птица съм (не лебед), ама с тези зъби на дребният съм зверски недоспала. Извинете.

# 201
  • София
Скрит текст:

# 202
Ми не е така..Има хора които при шок/стрес, блокират и физически,не само ментално. за

Забравяте, че тя не отива за първи път при свекърите. Многократно е чувала за нейни негативни изказвания, общували са и преди това. Ако не очакваш подобно поведение от някой, може да се стъписаш от изненада. Но в този случай свекърите са тип "очаквай неочакваното", стига да е в нейна вреда.

# 203
Деси я разбирам, ако си е глътнала езика.
Моята С е толкова нагла, че неведнъж успява да ме остави в нокаут с някое изказване.
Уж съм подготвена,  от нея всичко може да се очаква и пак успява да ме изненада.
И двете ми деца са от сина и, така че и това няма значение за простия и злобен човек.
И да, мъжа ми винаги апострофира, АКО е в стаята и чуе. Такива тежки думи и' е казвал, тя не отбира.  Но обикновено захапванията са когато излезе за малко.
Моето решение на проблема е - не мога да променя 60г човек. Просто не ходя. 4-5 празника в годината, толкова. И това ми е много де, май ще разредя Simple Smile

# 204
Ми не е така..Има хора които при шок/стрес, блокират и физически,не само ментално. за

Забравяте, че тя не отива за първи път при свекърите. Многократно е чувала за нейни негативни изказвания, общували са и преди това. Ако не очакваш подобно поведение от някой, може да се стъписаш от изненада. Но в този случай свекърите са тип "очаквай неочакваното", стига да е в нейна вреда.
Доколкото разбрах и авторката не е очаквала,че няма да има място за тях,на Великденската трапеза.В противен случай,едва ли би подложила детето си на тва унижение.
Т.е.здравия разум говори,че ако очакваш неочакваното,няма да си заведеш детето..

# 205
Завела го е, защото както тя каза, е искала да им покаже, че е добронамерена, надявала се е, че като ги уважава и търпи, те ще мирясат най-после. Но надявам се, вече се убеди, че с такива хора е безсмислено, загуба на време и трупане на нерви. Колкото повече търпи и мълчи, толкова по-изобретателни ще стават те в своите унижения към нея.

# 206
То, че е просташко, просташко е, но кой им е дал козовете?

Един нормален мъж нямаше да стои на масата, а щеше да отстъпи място на жена си, да придърпа столче за детето и т.н. Разбирате ли, не е нужно синът им да се кара с тях, ако им покаже, че той уважава жена си, тя е неговото семейство, едва ли ще са толкова нахъсани.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 00:30 от Windekind (ex Aludra *)

# 207
  • София
Абе картинката май е друга - не е мястото на масата май  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 208
жената каза, че остава с мъжа си и нашето мнение не я интересува.

# 209
Аз не съм казала да не остава с мъжа си, а че не е нужно да го противопоставя на родителите му, поне не непременно.
А дали ще остане с мъжа си, това си е неин избор.

Общи условия

Активация на акаунт