Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 76 605
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А ние поседяхме на възглавниците без да поръчваме нищо. Wink Момчетата с чайовете ходеха насам-натам, но до нас не дойдоха. Може би трябва да се извикат, а ние не го направихме. Погледахме кулата, починахме си и продължихме разходката. Но беше през пролетта и беше много приятно на припек. През лятото сигурно само вечер става за сядане.

# 571
През лятото сигурно само вечер става за сядане.
Сега са опънали тенти ...

# 572
  • sofia
Ние като бяхме имаше чадъри, но си е жежко.

# 573
  • На юг от тук
Времето горещо и май никой не пътува.
И снимка от Кумкапъ,за да не сме на втора страница.

# 574
Здравейте днес се завърнахме от любимия ми град
Ето малко снимки от  кварталите Esenyurt  и Bahcesehir

# 575
А тези две снимки са от Avcilar

txtloves newsm76 txtloves

# 576
Тази година посетихме Kapali carsi и Misir carsi
Поради празника магазините бяха на половина отворени.
Много народ и не съм си правила труда да правя снимки.
Слязохме до Eminonu
Малко снимки пред Eminonu Cami (Yeni cami)

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 00:49 от kikair

# 577
Здравейте, отново! Вече се завърнахме от този зашеметяващ град Истанбул. Останахме много доволни от екскурзионния пакет, който бяхме резервирали през Краджъ турс. Всичко си мина по план, точно както обясниха още в самата агенция преди да резервираме. Бяхме настанени в хотел Eyfel в Лалели. Хубаво и чисто хотелче, нямам забележки. Децата много се забавляваха във Виаленд, времето което прекарахме там ни беше напълно достатъчно. На мен лично много ми хареса гледката от Сапфир. Големият Истанбул в краката ти, много е впечатляващо. Хубавото беше, че хотела беше близо до двореца Топкапъ, Синята джамия, Света София и Капалъ чарши. Паркът Султан Ахмет също много ни хареса. Разходихме се и по крайбрежната алея, много е красиво всичко там. Гледката е толкова красива, че чак губиш и ума и дума. Хълмът Пиер Лоти също е много красив. А минавайки по Босфора с корабче, определено си набелязахме още неща, които да разгледаме следващия път, което можеби ще е следващото лято. Е за съжаление не успяхме да видим аквариума Флоря, но посетихме Тюркоазоо. С две думи и накратко забавлявахме се много, останахме доволни и с красиви спомени от Истанбул. Дано всички които като нас посещават Истанбул за първи път да останат толкова доволни колкото и ние.

И не на последно място видях, че някой пита за препоръка на ТА, аз лично бих препоръчала Караджъ турс, с които пътувахме.

Поздрави от една щастлива майка!   bouquet  bouquet  bouquet

# 578
Включвам се пак да ви следя Laughing Решихме с мъжа ми, че ще отидем септември отново. Този път сами ще си организираме пътуването, че с група е голям кошмар. И ще си организираме сами програмата. Доста неща не успяхме да видим

# 579
  • На юг от тук

# 580
Здравейте,
много искам да отида със семейството си /съпруг и дете на 4г/ в Истанбул. Насочила съм се към самолетните екскурзии на Караджъ турс от петък до неделя. Предлагат допълнителни - вечеря в "Златния рог", в ориенталски ресторант, в хотела, разходка с корабче по Босфора и др., като последния ден отпътуването е в 19ч, а хотела се напуска в 12. Молбата ми е към пътувалите с тази фирма, ако може да ми кажете в какви часове и с какъв трансфер се осъществяват допълнителните мероприятия и дали са подходящи за посещение с малко дете. Както и кой е най-подходящия месец за такава екскурзия. Опитах се да се свържа с фирмата, но не си вдигат телефона в момента.
  bouquet
Доста ме притесняват организираните екскурзии, но не съм ходила в Истанбул. С английски ще успеем ли да се справим, ако направим резервация за хотел оттук и си вземем самолетни билети?

# 581
  • София
Доста ме притесняват организираните екскурзии, но не съм ходила в Истанбул. С английски ще успеем ли да се справим, ако направим резервация за хотел оттук и си вземем самолетни билети?

Без проблем. Wink Навсякъде, където има туристи вървят английски и всички останали езици. И на глухонемски да е, ще ви обслужат. Simple Smile Освен това транспортът е много добре уреден, включително и от летището (там минава метрото).

Иначе ходилите с Караджъ са доволни, но досега всички писали в темата са били с автобусни екскурзии. Дано някой, който е бил на самолетна екскурзия с тях, се включи.

# 582
На мен английския ми е много слаб и бях решила,  че с немския който владея добре ще се справя,  но се оказа че точно в Истамбул се оправихме на български и отчасти на руски

# 583

Без проблем. Wink Навсякъде, където има туристи вървят английски и всички останали езици. И на глухонемски да е, ще ви обслужат. Simple Smile Освен това транспортът е много добре уреден, включително и от летището (там минава метрото).

Иначе ходилите с Караджъ са доволни, но досега всички писали в темата са били с автобусни екскурзии. Дано някой, който е бил на самолетна екскурзия с тях, се включи.
Благодаря! bouquet
Радвам се, че с английски и руски ще можем де се справим, и двамата говорим тези езици. Метрото е страхотен плюс, детето ще му се радва. Има ли някакви карти на забележителностите и цялата градска мрежа /в Париж сме ползвали подобна/ и откъде може да се вземе?
Може ли да ми препоръчате някакви заведения и забелижителности, които могат да се посетят с дете?

# 584
Скрит текст:

... Има ли някакви карти на забележителностите и цялата градска мрежа /в Париж сме ползвали подобна/ и откъде може да се вземе?
Може ли да ми препоръчате някакви заведения и забелижителности, които могат да се посетят с дете?
Въпреки, че и Париж, и Истанбул са ми любими градове, изобщо не може да става сравнение между тях. Дори и в наличните карти.  Laughing Истанбул е огромен град! Даже не мога да си представя карта на автобусите там. Може би трябва да е като Лондонските - на зони...

Карта на града можете да си купите или да си свалите предварително от нета. Карта на метрото можете да си свалите от нета.

Подходящи за деца са: аквариумите, разходката с корабче, Сапфир, Миниатюрк...

Общи условия

Активация на акаунт