Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 716
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Не съм резервирала хотел в Booking и се чудя, колкото по-рано се резервира толкова са по-ниски цените или обратно, или пък няма връзка, а просто си правят промоции когато си искат  newsm78
Хотел Султан много ми хареса, но за 4 нощувки цената е около 350 евро newsm78

# 557
Не съм резервирала хотел в Booking и се чудя, колкото по-рано се резервира толкова са по-ниски цените или обратно, или пък няма връзка, а просто си правят промоции когато си искат  newsm78

Обикновено е доста по - евтино мнооого по - рано (няколко месеца) или непосредствено преди пътуването, когато може да се ползва цената "без право на отмяна"...

# 558

Обикновено е доста по - евтино мнооого по - рано (няколко месеца) или непосредствено преди пътуването, когато може да се ползва цената "без право на отмяна"...

Ясно, благодаря   bouquet

# 559
Не съм резервирала хотел в Booking и се чудя, колкото по-рано се резервира толкова са по-ниски цените или обратно, или пък няма връзка, а просто си правят промоции когато си искат  newsm78

Ясно, благодаря   bouquet
Ако позволите да споделя моят скромен опит.
Истанбул е един от малкото градове, за които съм на мнение, че се намират добри цени и непосредствено преди пътуването.

Какво бихте могли да направите - резервирате си избран хотел с право на безплатна анулация и ако малко преди да тръгнете(и в срока за отмяна на първата резервация) намерите по-добри условия или цена си резервирайте отново и анулирайте първата резервация.
Не забравяйте внимателно да четете сроковете за анулация и дали дължите сума за това!

# 560
Най-добрите цени на хотелите в Истанбул са в т.нар. "мъртъв сезон". Това са месеците юли и август през лятото и от ноември до март през зимата. В момента цените допълнително са занижени заради месец Рамазан, поради който има отлив на местни туристи и на такива от мюсюлманския свят. Отстъпките в последния момент могат да достигнат до 80%. Сега е най-подходящият момент за уреждане с добър хотел на прилична цена в града.

# 561
Най-добрите цени на хотелите в Истанбул са в т.нар. "мъртъв сезон". Това са месеците юли и август през лятото и от ноември до март през зимата. В момента цените допълнително са занижени заради месец Рамазан, поради който има отлив на местни туристи и на такива от мюсюлманския свят. Отстъпките в последния момент могат да достигнат до 80%. Сега е най-подходящият момент за уреждане с добър хотел на прилична цена в града.
+1  Peace
Другия месец мисля да ги пробвам цените на хотелите.  Laughing

# 562
Здравейте!
За първи път се включвам в темата, и то с, вероятно, тъпия въпрос: Какво е това прословуто "Кафене с възглавничките" и къде точно се намира?

Планирам пътуване в Истанбул за началото на септември с организирана екскурзия. За половината от мероприятията ще използвам техните оферти, а за останалите, смятам да направя организацията сама, и то, по ваша "вина", може да се каже Laughing. А всъщност, супер много се издразних, когато прочетох за огромната разлика в цената за разходката с корабче по Босфора, например. Някак си, във всяко нещо, трябва да има умереност.

И така, една от самостоятелните ми идеи е, да видим, възможно най-отблизо Кулата на девиците. Изходната ни точка ще е Лалели, вероятно х-л "Монако", защото тази фирма работи с тях. Планирам да отидем до Юскюдар с Мармарай. След това, доколкото успях да разбера, трябва да хванем 16F, A или М по крайбрежната...и там някъде да слезем.

Та...къде точно да се приземим, за да седнем и в кафето с възглавниците?

# 563
Здравейте!
За първи път се включвам в темата, и то с, вероятно, тъпия въпрос: Какво е това прословуто "Кафене с възглавничките" и къде точно се намира?

Планирам пътуване в Истанбул за началото на септември с организирана екскурзия. За половината от мероприятията ще използвам техните оферти, а за останалите, смятам да направя организацията сама, и то, по ваша "вина", може да се каже Laughing. А всъщност, супер много се издразних, когато прочетох за огромната разлика в цената за разходката с корабче по Босфора, например. Някак си, във всяко нещо, трябва да има умереност.

И така, една от самостоятелните ми идеи е, да видим, възможно най-отблизо Кулата на девиците. Изходната ни точка ще е Лалели, вероятно х-л "Монако", защото тази фирма работи с тях. Планирам да отидем до Юскюдар с Мармарай. След това, доколкото успях да разбера, трябва да хванем 16F, A или М по крайбрежната...и там някъде да слезем.

Та...къде точно да се приземим, за да седнем и в кафето с възглавниците?

От Лялели с трамвая до Сиркеджи. На Сиркеджи хващате ферибота за Харем. От Харем по крайбрежната пеша до въпросното заведение.

Или с Мармарай до Юскюдар и от там пеша в обратна посока до Саладжак.  

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 22:56 от bialk

# 564
От Лялели с трамвая до Сиркеджи. На Сиркеджи хващате ферибота за Харем. От Харем по крайбрежната пеша до въпросното заведение.

И от двете точки, по картата, изглежда далече. Надявам се само да изглежда:)
Да разбирам, че кафенето е на това кръстовище със Саладжак?

# 565

И от двете точки, по картата, изглежда далече. Надявам се само да изглежда:)
Да разбирам, че кафенето е на това кръстовище със Саладжак?

На десетина минути пеша по крайбрежната от пристанището посока Кулата на девицата...Представлява наредени възглавнички, върху които сядаш и гледаш към Кулата на девицата, подредени на стъпалата, водещи към водата . Много приятно, но преди два - три дни бях отново там - този път беше голяма мръсотия,чашата за чай беше с доста компромисна чистота, въздържах се да го пия...

# 566
На десетина минути пеша по крайбрежната от пристанището посока Кулата на девицата...Представлява наредени възглавнички, върху които сядаш и гледаш към Кулата на девицата, подредени на стъпалата, водещи към водата . Много приятно, но преди два - три дни бях отново там - този път беше голяма мръсотия,чашата за чай беше с доста компромисна чистота, въздържах се да го пия...

Благодаря и на двама ви! Сега знам, какво търся. Не знам, защо не намерих в Гугъл информация за това кафене, и дори и снимка.
Освен това, не знам, защо си представях, че трябва да използвам ферибоота Eminönü-Üsküdar. И си мислех, че ще трябва да бъхтя часове по крайбрежната.

# 567
  • София

Освен това, не знам, защо си представях, че трябва да използвам ферибоота Eminönü-Üsküdar. И си мислех, че ще трябва да бъхтя часове по крайбрежната.

E, точно, де! Дали е с Мармарай до Юскюдар или с ферибота от Еминьоню до Юскюдар, разстоянието от Юскюдар до възглавниците е едно и също - 15-минутна разходка по крайбрежната. Ако е от Харем е може би 20 минути, но е също толкова приятно.  Wink

# 568
  • varna
mirror_ ,не искам да те разочаровам ,но но не залагай големи надежди за въпросното кафене.Гледката към Кулата на девицата е много добра ,но пък самото място е доста прашно и мръсно ,може би защото бях през деня.Вечер предполагам е доста романтично.Даже не посмяхме да седнем на по един чай.
Ако искаш можеш да посетиш Кулата на девицата .Има яхти от пристанището на Кабаташ до кулата мисля,че билета беше 20 лири ,а също и от Юскудар до въпросното кафене.

# 569
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=805029.msg29883573#msg29883573

Ето тук би трябвало да има снимка на въпросното кафенце...По - скоро е да се види, отколкото да се пие нещо - хепатит В дебне отвсякъде....Миналата есен ходих за първи път - беше съвсем различно, сега си е доста мръсно, но пък разходката по крайбрежната до там си заслужава...

Общи условия

Активация на акаунт