Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 674
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Ако има добър очен контакт, всичко е наред, мое мнение.

О Гала познавам деца от спектъра с чудесен очен контакт ....

# 631
Какво разбираш под задълбаване точно? Ако му дръпнеш играчката или там каквото и да е , разстройва ли се, ако му подвикнеш, обръща ли внимание или продължава да действа каквото прави?

На година и 9-10 месеца е  времето в което в неврологичен план развиват умението- внимание към детайлите и е добър показател ако вижда много дребни неща и детайли, а не обратното......Относно проговарянето , то е много строго индивидуално може да е признак, а може и да е, но сам по себе си и единично означава просто, че детето ще е от късно проговорилите..........защо, има много причини , които от ген, до някои заболявания и състояния или просто защото се нуждае от повече внимание

# 632
Paranoia, а казва ли изречения от две думи?
Аз на 1г. и 10 мес. забелязах говорно изоставане в моето дете и започнахме да посещаваме логопед. На 2г. и 7 мес. ни насочиха към невролог/"Св.Наум"-София/, който от своя страна ни пренасочи към детски психиатър/Св.Никола"-София/.
От споделеното от Вас не е достатъчно да кажем каквото и да било. Редно е специалист да си каже мнението.
Единствено мога да Ви успокоя, че моето дете на посочената от Вас възраст не играеше с играчки.Въртеше се в кръг с поглед в страни.Нямаше "мама", "тати", "да", "не". Беше на памперс 24 часа.Ядеше корички хляб.Отказва храна, която преди ядеше.
И сега смея да твърдя, че бяхме на дъното, когато бе на 2 години.

# 633
Ако играе понякога, когато му викаш не обръща внимание, друг път обръща. Ако кажеш, че излизаш обаче е първи на манежа. Понякога трябва 2-3 пъти да му викна за да ми обърне внимание. Друг път-не. Когато гледа тв също не обръща внимание

# 634
Ами казвал е. "Дай бебе"- дай биба. Мамоо ъъъ, да му дам нещо

# 635
Здравейте! Аз съм майка на 2 момченца! Едното е на 4, другото на 1г и 10м. Баткото приговори много рано, на 1г и 6 месеца говореше много. Записах да уча в СУ- специална педагогика. Започнах да откривам в малкия аутистични черти. Скоро каза мама, тати, дай, баба, от днес дядю. Понякога е разсеян и трябва по 5 пъти да му викна ако се е заиграл. С баткото не съм имала такув проблем. Като ме види казва мамо, като види бащабси. Заиграе ли се с нещо обаче много трудно мога да му откъсна вниманието от играта. Тръгна на ясла, започна да отговаря с да и не. Понякога на отговор, които трябва да е а не, отговаря с да. Може да ви звучи тъпо, но възможно ли е понякога да е аутист, понякога да излиза от състоянието? При него понякога сякаш го няма, когато се заиграе. Обаче пък играе а деца, имитира брат си, казва като го питам как правят всичко животни. Ит малък е мн самостоятелен и гледан по-много различен начин от братчето си. Разпознава на снимки мен, баща си. Бабите си, бебе като види. Обаче понякога е много задълбочен в нещо, а баткото ...все ги сравнявам. Моля ви за мнение, мили майки. Споделих на мъжа си, каза че съм си нямала де работа, споделих на педиатъра, каза че не вижда проблем. До 1г и 6м не казваше думички, бяха почнали подозренията ми, но ето че взе да казва думи. Разбира някои неща, но това съмнение не ме напуска. Казва чао с ръчичка, показва си частите на тялото, но това задълбочаване понякога в нещо ме трови психически

Здравей, ако наистина те притеснява единствено подчертаното, няма нужда от притеснения.  Чак да те трови психически е твърде много. Може би материалът който изучаваш те стресира, и проектираш страховете си върху детето.  
И педиатърката ви, предполагам, е компетентна.

Умението за концентрация е огромен плюс, който може да ви е от полза. Ти го наричаш разсеяност, но е точно обратното.  Peace
Най-големият ми син е невротипичен според всякакви тестове, но от малък концентрацията му беше точно такава- невероятна! Като лазер е. Аз виждам плюсове в това качество. Е, в детската градина им пречеше, че не отговаря веднага като го повикат, но това си беше техен проблем. Детето ми не е маймуна, та да се подлага на дресировка.  Twisted Evil

# 636
Да, точно това ме притеснява! Благодаря ви за мненията. Страхотни сте, отзивчиви и добронамерени. Благодаря ви. Може би наистина материала, които уча ми влияе

# 637
Момичета, какви забавления мислите за аутистичните ни деца за дните до Коледа? Аз тази година реших да заложа на бележки, с които да открива малки подаръчета или с които да му задавам задачи. Бележките за задачи са ми по-трудни, защото се очаква да изпълни даденото нещо и затова трябва да го напиша интересно. Всъщност май това ще го продължа и за след празниците, но идея си нямам как ще се справя с това да съм оригинална  Laughing. Ето какво измислих за гледане на филмче  Laughing:
ЕЙ, МИРКО!

ЛАПТОПА СИ ВЗЕМИ,
НА МАСАТА ГО ТИ СЛОЖИ.
ФЛАШКАТА ВЗЕМИ ОТ МАМА
И Я ИЗВИКАЙ С БАБА!

ИЗБЕРИ СИ КОЛЕДНО ФИЛМЧЕ,
НАПРАВИ ГОРЕЩО ШОКОЛАДЧЕ
И ХАЙДЕ СЯДАЙ ВЕЧЕ,
ДА ГЛЕДАШ ТИ ЧОВЕЧЕ!
Иначе имам идеи за запълване на празничните дни. С част от тях сме почнали да ги осъществяваме. Ако на някой му е интересно, ...... моля
Чудесна тема  bouquet. Моят син на години е голям /на 13/, но тъй като ми е аутист все още се радва на Коледа и дядо Коледа. Всяко година му купувам от шоколадовите календари, да си отваря вратички със съответната дата и да си изяжда лакомството. През годините съм се чудила с какво да му заинтригувам вниманието и трудно съм успявала. Сега реших освен шок. календар, да си направим и ние дядо Коледа с брадата от памуци и дядо Коледа, който е като часовник /от Крокотак/. Отделно купих зелен кадастрон, ще направя елха, на него му разпечатах коледни играчки за оцветяване и всеки ден  да си оцветява някоя и да я поставя на елхата. Вчера оцветихме брадатия дядо Коледа, и го залепих на дебел картон. Общо взето леко ще закъснеем с отброяването, но все пак ще се включим. Отделно от това мисля да му правя леки изненади всеки ден. Тази сутрин му оставих бележки насочващи от място към място, за да си намери накрая една коледна книжка и 2 горещи шоколада - за него и за баба му. Говорих с баба му - харесало му е, бил е ентусиазиран. Подготвям и други писъмца, които да ги оставям сутрин на видно място, които ще включват или подаръци, или нещо което да направим през деня  Simple Smile.
Всъщност той не се е зарадвал толкова на книжката и шоколадите, колкото на търсенето  Peace

# 638
Единствено мога да Ви успокоя, че моето дете на посочената от Вас възраст не играеше с играчки.Въртеше се в кръг с поглед в страни.Нямаше "мама", "тати", "да", "не". Беше на памперс 24 часа.Ядеше корички хляб.Отказва храна, която преди ядеше.
И сега смея да твърдя, че бяхме на дъното, когато бе на 2 години.

Ние когато бяхме на дъното когато бяхме на 3. Така че ...

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 22:02 от _re_ge

# 639
  • София
Като ви чета ме обнадеждавате.

# 640
Здравейте!

От една седмица малкия е на антибиотик /даван е и друг път същия/, пробиотик, витамини /които и друг път са ползвани/, имунопринозин и до вторник смучеше хексоралетен Н . От както е на лекарства поведението му рязко стана абсолютно неадекватно и неконтролируемо. Забелязали ли сте лекарствата да се отразяват на поведението на децата по този начин. 

# 641
Моето и без лекарства напоследък не слуша. Според мен няма връзка.

# 642
  • Варна
Здравейте!

От една седмица малкия е на антибиотик /даван е и друг път същия/, пробиотик, витамини /които и друг път са ползвани/, имунопринозин и до вторник смучеше хексоралетен Н . От както е на лекарства поведението му рязко стана абсолютно неадекватно и неконтролируемо. Забелязали ли сте лекарствата да се отразяват на поведението на децата по този начин. 

Да, отразяват се лекарствата, особено антибиотиците. Така е - нашите деца са много специални, всичко може да им влияе - лекарства, храни, пълнолуния, сезони, средата, усещане към нашите безпокойства и тревожни състояния. Ама сме късметлии!  ooooh!

# 643
Рори, какъв антибиотик пи детето?

# 644
  • с.Николово, обл. Русе
На моето момче влияят пробиотиците. Стомаха веднага се разстройва и оттам става неспокоен и раздразнителен.

Общи условия

Активация на акаунт