Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как научихте децата си да четат?
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как научихте децата си да четат?
Някои майки споделят, че децата им са се научили да четат на три етапа. Първо глобално четене, последвано от сричково четене и накрая синтетично (буквено) четене. За да се премине към четене, децата трябва да познават буквите, което обикновено започва около 4-годишна възраст, а четенето започва преди навършване на 6 години.
-
Можете ли да препоръчате добър детски психиатър в София?
-
Какви са препоръчителните лечения за деца с аутизъм и епилепсия?
-
Давате ли лекарства на вашите деца с аутизъм, предписани от психиатър?
-
Как мога да насърча дете със специални нужди да участва в решаването на своите здравословни проблеми?

. Моят син на години е голям /на 13/, но тъй като ми е аутист все още се радва на Коледа и дядо Коледа. Всяко година му купувам от шоколадовите календари, да си отваря вратички със съответната дата и да си изяжда лакомството. През годините съм се чудила с какво да му заинтригувам вниманието и трудно съм успявала. Сега реших освен шок. календар, да си направим и ние дядо Коледа с брадата от памуци и дядо Коледа, който е като часовник /от Крокотак/. Отделно купих зелен кадастрон, ще направя елха, на него му разпечатах коледни играчки за оцветяване и всеки ден да си оцветява някоя и да я поставя на елхата. Вчера оцветихме брадатия дядо Коледа, и го залепих на дебел картон. Общо взето леко ще закъснеем с отброяването, но все пак ще се включим. Отделно от това мисля да му правя леки изненади всеки ден. Тази сутрин му оставих бележки насочващи от място към място, за да си намери накрая една коледна книжка и 2 горещи шоколада - за него и за баба му. Говорих с баба му - харесало му е, бил е ентусиазиран. Подготвям и други писъмца, които да ги оставям сутрин на видно място, които ще включват или подаръци, или нещо което да направим през деня
.