Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 705
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Рори72,
може и да е заради това, че не му е добре на детето. Елате ме вижте когато съм болна. Разбира се, невротипичен възрастен се контролира, но малките деца свободно си вентилират фрустрациите.

# 646
Галатея, антибиотика е аугументин, а пробиотика пробиен кидс.
Deziderata, преди да въведем антибиотика и пробиотика наистина личеше че му е зле, но веднага след въвеждането им детето стана напълно жизнено и активно както когато е здрав и е много превъзбуден цял ден. Понеже имаше съмнение за скарлатина не е извеждан. Но и друг път когато е бил болен е имало периоди в които не е излизал няколко дни, но не е бил в такова състояние всеки ден и по цял ден, затова се замислих може ли лекарствата да са оказали влияние, за да знам следва ли да коментирам тези наблюдения с лекаря, ако отново изпишат този антибиотик / пробиотик при следващо заболяване.
karie, благодаря ти за полезното включване! bouquet

# 647
Deziderata, преди да въведем антибиотика и пробиотика наистина личеше че му е зле, но веднага след въвеждането им детето стана напълно жизнено и активно както когато е здрав и е много превъзбуден цял ден. Понеже имаше съмнение за скарлатина не е извеждан. Но и друг път когато е бил болен е имало периоди в които не е излизал няколко дни, но не е бил в такова състояние всеки ден и по цял ден, затова се замислих може ли лекарствата да са оказали влияние, за да знам следва ли да коментирам тези наблюдения с лекаря, ако отново изпишат този антибиотик / пробиотик при следващо заболяване.
karie, благодаря ти за полезното включване! bouquet

Аугументина е лош ако мога да го нарека според наблюденията си върху моите деца и други деца  антибиотик. Силен е и понякога е неоправдано изписван. Може да бъде заменен с Зинат или Оспексин. По слаби са нямат тази киселинакоято чисти бактерии . но пък аугументина понякога така чисти че чак вреди . Дори пробиотиците не могат да го компенсират. Бих помолила педиатъра/ специалистан да се заменя с други по възможност. Възможно е при вас освен некомфорта от болеста да се добавят и странични  симптоми причинени от антибиотика. Защото  примерно алегриите не се проявяват само в обриви.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 19:08 от _re_ge

# 648

Имах съмнение, че за него става въпрос.  В нета много го плюят, що се отнася до нашите деца, дори на някои места го спрягат и като възможен причинител на аутизма. Гугълни autism и augmentin.
И аз наскоро аха да се засиля да го дам, добре че имаше кой да ме светне по въпроса.

# 649
_re_ge, Г@латея, благодаря!  Hug

Следващия път, когато се наложи лечение с антибиотик ще добавя аугументина в списъка на антибиотиците към които детето е алергично.

# 650
_re_ge, Г@латея, благодаря!  Hug

Следващия път, когато се наложи лечение с антибиотик ще добавя аугументина в списъка на антибиотиците към които детето е алергично.

Още един съвет. На въпроса как се проявява алергията отговаряй- с големи зачервени зони с пъпки.

# 651
Това за аугментина ще го запомня. Моите дребни никога не са били на антибиотик, а големия веднъж, или два пъти. В България изписват антибиотик ако хванеш хрема, поне това са моите спомени. Tired

Купихте ли подаръците на децата? Вълнуват ли се? Помня как средния, тогава на 4 години и все още неговорещ, само отделни думи казваше, ме погледна сериозно и с огромно усилие каза "Утре....трактор....да?"
Във вторник свири на концерт- три песнички с акомпанимент. Блестящо се справи и се е амбицирал да се упражнява всеки ден. Много обича да му ръкопляскат. Поклонът е любимата му част от изпълнението.  Laughing

# 652
Моето има алергична реакция към този:
АУГМЕНТИН суспензия 156 мг. / 5 мл. 100 мл.
Това бе реакцията:
Цитат
Възпаление на дебелото черво
    Възпаление на дебелото черво, което причинява водниста диария, обикновено с кръв и слуз, болка в стомаха и/или повишена температура.

Повръща от Лекоклар.

# 653
  • София
От седмица повтаря само Койеда, Койеда...Какво да донесе Койеда? - По....(подарък) и почва да се радва Simple Smile

# 654
Браво на Гого!  Heart Eyes

# 655
Децата  с  Аутизъм  са чувствителни  към  антибиотици  ние  никакви  не  даваме настинките  лекуваме   с  чай  то и  в  болници  не  можем  да припарим  като  чуе   настъпва  ужас.При  нас  поне  е  така  не  знам  при  вас  как  е  то  всички  деца  от  спектъра  са  различни.Предстои  ни  обследване  в  свети  Никола  и не ми  се  мисли  как  ще  го  навием.

# 656
Дезидерата
В България зависи на какъв педиатър/ специалист ще попаднеш. Има много читави, такива които отлагат антибиотика до последно. На моменти дори това има обратен ефект. Дъщеря ми е в момента със синузит средна степен като усложнение след грип понеже с педито решихме че организма й ще се справи. Да обаче УНГ- то която също не обича да лекува с антибиотик а прилага хомеопатията като алтернатива , като я видя каза че искаме или не трябва да го пием минимум10 дена и да се молим да си останем така. Иначе прогнозата е направо плашеща. Та това с антибиотиците си е направо танц върху острие на моменти. Понякога работи но понякога антибиотиците са неизбежното зло.

Коледа коледа - браво на Гогича!
Дезидерата - успех на малкия изпълнител!

# 657
http://collectivelyconscious.net/articles/autistic-boy-with-high … urce=cross-post25

Продължавам с размишленията дали терапиите са това , което трябва да са.........и до колко виждаме наистина потенциала на тези деца и дали наистина им се помага. Колкото повече ги виждам и чувам, толкова по ми се струва, колко неразбрани са в повечето случаи. Представям си Айнщайн на терапия да реди кубчета и мъниста.........вместо да има време да измисли физичните закони....сигурно щеше земята да е плоска все още, а ние център на вселената......Не мога да си представя също живота си без абълката в джоба.....ама не тая дето се яде, ами на тая дето си цъкам денонощно.....добре, че не е бил на терапия и не са го натискали да седи в училище..........

Само като видя колко бързо му тече мисълта ми е ясно защо му е трудно да се изрази и да овладее тялото си, почти съм способна да го усетя......

# 658
Джейкъб има късмет с майка си. Чела ли си книгата и?
http://www.amazon.com/The-Spark-Mothers-Nurturing-Genius/dp/0812983564
Наблюдателна, креативна жена, освен това е детски педагог, много идеи съм взела от нея. Страхотна е и препоръчвам книгата и на всеки учител, не само родител.

Има много деца от спектъра които са индивидуално обучавани от университетски професори.  Wink Пражкият Технически университет има специална програма за такива деца, и далеч не е единствен по рода си.  Peace
Но не всички са Джейкъб, не всички имат такъв потенциал. Още повече, родителите не търсят медиален интерес.
И нанизването на мъниста не ощетява бъдещия гений. На кое дете не му е приятно да се занимава, хайде сега.

И пак е до късмет на какъв родител попада детето и дали се работи с него, дали му се обръща нужното внимание. На първо място е работата в къщи и разширяването на кръгозора, ако няма спънки от сензорно естество. Но е обидно да се слагат всички под общ знаменател. Джейкъб е изключение, както и Айнщайн. И пак имат нужда да преодоляват дефицитите си. Айнщайн също е имал такива.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 14:49 от Deziderata

# 659
Какви дефицити човече, това дете е уникално, то няма нужда от време за дефицитите си, а както само каза от време да развива това което е в главата му.....

То е като диамант точно, обработен или не.....все си е диамант и все блести. Това което е във възможностите му определено не наричам дефицити и честно....малко да бях по тесногръда би ме уплашило и бих предпочела да седи да реди кубчета и да си връзва обувките, вместо да говори и да прави неща, които не разбирам и са извън моят капацитет  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт