Белгия - 27

• 139 649
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
В нашата ясла и сега съответно матернел без всички ваксини от имунизационния календар не приемат. В матернела, в който ще ходи моето дете от догодина, пак не приемат без въпросните. Аз също съм сложила всички ваксини + ротавирус и варицела.

Съветвам те да сложиш всички ваксини на детето ти. Имам съвсем пресен пример за една все още не сложена ваксина (просто оставаха две седмици до датата на ваксината) и кофти край за детето. Тук не е като в БГ - влачат се вируси и зарази от всички краища на света и повечето деца ходят полуздрави-полуболни и на ясла, и на матернел.

# 151
Ох, Нединка направо ме плашиш с тези постове #Crazy Иначе си права де, тук е пълно с всякакви хора...

# 152
Ами за съжаление така е. А когато се случи с много близки за теб хора, нещата са още по-реални и страшни.

# 153
Здравейте, да ви попитам къде в Брюксел мога да преведа акт за раждане?

# 154
  • UK
Нединка,
Като те чета и направо ме отказваш да последваме нашия тати Rolling Eyes

# 155
Нединка,
Като те чета и направо ме отказваш да последваме нашия тати Rolling Eyes

Ти пък сега! Елате тук, вижте какво е - както казваше майка ми, най-лесно е да се върнеш в България (всеки ден има самолет).

Нещата отстрани изглеждат груби, особено в сравнение със системата на детските градини в България, но е факт, че всички деца се справят и колкото по-рано започнат да се оправят сами и да бъдат изложени на всякакви вируси, влияния, култури и прочие, толкова по-безболезнено ще свикнат с разнообразието в света и с нагаждането към това разнообразие. България е доста затворена страна откъм чуждо влияние (то пък и кой толкова иска да идва при нас) и съответно българите сме си малко ''консерви'' - аз малко повече и това хич не ми е от полза.

Така че не се плаши, ами идвай, но имай предвид, че нещата са различни и ще трябва да се нагаждаш. А децата ще се справят - не се бой, трудното ще е за теб, но пък ще се съсредоточиш върху положителните страни.

# 156
Здравейте, да ви попитам къде в Брюксел мога да преведа акт за раждане?

На страницата на посолството имаше навремето списък със заклети преводачи. Ако след това ще заверяваш документа в консулството, трябва да се обърнеш към някой от тях.

# 157
Благодаря, ще прегледам 😊
Трябва ми и учител по английски за частни уроци/да е българин/, някой да познава?
Благодаря ви предварително.

# 158
  • UK
Нединка , в кръга на шегата bouquet А тук, няма такава пъстрота от нации, но пък е пълно с "високоинтелигентни"

# 159
Нединка , в кръга на шегата bouquet А тук, няма такава пъстрота от нации, но пък е пълно с "високоинтелигентни"

Абе и тук е една Ентелигенция  ooooh!

# 160
Здравейте, искам да замина за Белгия да работя. Знам само немски, като чужд език. Ще се радвам ако някой ме насочи кои градове са немско говорящи, каква рабита бих могла да намеря и какви са заплатите.( прочетох в един сайт, че минималната е 1500евро, но ми се видя доста)Ще се радвам ако някой ми помогне и ориентира.

# 161
  • UK
Здравейте, искам да замина за Белгия да работя. Знам само немски, като чужд език. Ще се радвам ако някой ме насочи кои градове са немско говорящи, каква рабита бих могла да намеря и какви са заплатите.( прочетох в един сайт, че минималната е 1500евро, но ми се видя доста)Ще се радвам ако някой ми помогне и ориентира.
Немски май в Германия  newsm78 тук се говори френски и фламандски

# 162
Ами четох, че на север се говори и немски....не знам

# 163
Ето къде е немскоезичната общност. За другите въпроси не знам.

http://www.dg.be/desktopdefault.aspx/tabid-3319/8409_read-450/

http://www.belgium.be/de/ueber_belgien/staat/gemeinschaften/deut … ige_gemeinschaft/

# 164
Относно заплатата е така, но това е брутна заплата, а не пари, с които може да разполагате. Трябва да проучите и какви ще са разходите ви, наем, режийни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт