Женени от пръв поглед - 7

• 55 214
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Женска солидарност, докато при мъжете липсва мъжка солидарност, по думите на Витомир.

# 256
  • Берлин
Според мен,не става дума за солидарност. Светла ми изглежда директна. Компромисите,които прави заради С-то обаче, някак ме заблуждават в преценката. От една страна е непримирима и малко бунтарка, от друга - примирима към битовизмите на Стефан...
Довечера се каня да гледам. Дано няма скуки и злоупотреби с времето ми /имам предвид дълго и протяжно лигаво представяне на А+А/.

# 257
  • Пловдив
Не знам, защо всички казват, че Светла се съобразява прекалено със Стефан. Явно за него реда е мания, от друга страна пък на Светла не и пречи, гледах, че дома и, въпреки артистизма, също беше подреден и чист. Тоест, ако зачиташ важни за партньора ти неща, това примиренец ли те прави? Мисля си, че е напълно в реда на нещата, иначе всеки би дърпал"каруцата" в различна посока и....пътища за преобръщане  - много.

# 258
Една от "тайните" на дългия и успешен брак е човек да умее да си подбира битките. Да усеща кога не си заслужава да настоява на своето и да отстъпи на партньора си за нещо дребно и маловажно, и кога да се наложи за нещо по-значително. Ако Светлана следва тази тактика, накрая ще се окаже най-умната от жените.
Иначе се получава или един командва парада, а другият изпълнява като кученце (А+А), или двамата дърпат всеки към себе си и не могат да постигнат разумен компромис (Г+Г).
То не само с партньорите - и в отношенията с децата е така.  Simple Smile

# 259
  • София
Една от "тайните" на дългия и успешен брак е човек да умее да си подбира битките. Да усеща кога не си заслужава да настоява на своето и да отстъпи на партньора си за нещо дребно и маловажно, и кога да се наложи за нещо по-значително. Ако Светлана следва тази тактика, накрая ще се окаже най-умната от жените.
Иначе се получава или един командва парада, а другият изпълнява като кученце (А+А), или двамата дърпат всеки към себе си и не могат да постигнат разумен компромис (Г+Г).
То не само с партньорите - и в отношенията с децата е така.  Simple Smile

newsm10  Много точно казано!   bouquet

# 260
  • София
Каквито и практични доводи да извадим, ако няма взаимно харесване между двамата съпрузи в един момент неприязънта взема връх и ... всичко рухва.

За съжаление това предаване се превърна в поредната медийна манипулация в която едни хора играят някакви роли за пред камерите. Някои се справят по-добре други не чак толкова, но вкусовото разминаване си личи от далече. Колкото и толерантност да има, колкото и да се правят компромиси тя работата ... бегала.

# 261
  • Берлин
Не знам, защо всички казват, че Светла се съобразява прекалено със Стефан. Явно за него реда е мания, от друга страна пък на Светла не и пречи, гледах, че дома и, въпреки артистизма, също беше подреден и чист. Тоест, ако зачиташ важни за партньора ти неща, това примиренец ли те прави? Мисля си, че е напълно в реда на нещата, иначе всеки би дърпал"каруцата" в различна посока и....пътища за преобръщане  - много.

Аз съм от тези,които го казват. Това е впечатлението ми и нищо не може да го промени. От ден 1ви досега винаги компромисите са били от нейна страна. И някак все премълчава...може би "умно", както коментира кака Сийка. Все едно тя му се "подлага",за да има мир и любов...

# 262

Аз пък мисля, че Светла си каза мнението по всички въпроси: 1. за мивката - стана ясно, че не смята да я мие всеки ден. 2. стерилните и празни рафтове - ами купи си някои "прахосъбирачки", които на нея й харесват, че дори успя да накара Стефан да ги възприеме и хареса също. 3. веднъж Стефан й каза нещо от рода на: "И ти ще сготвиш вечеря" - тя веднага му опонира да не се изразява толкова патриархално и че по добре би било "двамата ще си приготвим нещо за вечеря", отделно че очаква и той да се включва. Така, че Светлето не се е съобразила с нищо, което е прекалено и е против нейните принципи, просто си налага по-меко вижданията, основно с шегички. Просто подхода й е друг, не като този на Тони. Освен това няма лошо и да отстъпиш понякога - щом искаш да се съобразяват с теб, редно и ти да проявиш разбиране.

# 263
  • Тра-ла-ла
Малък компромис ли е, че Светлана се премести при маминия и татин лигльо и през ден пътува до Перник и обратно?! А на нашичкия всичко му е до г*з@....

# 264
Малък компромис ли е, че Светлана се премести при маминия и татин лигльо и през ден пътува до Перник и обратно?! А на нашичкия всичко му е до г*з@....
Както и да му търпи кучетата, колко бяха - шест  Shocked? Сега се замислям, Стефан как ги изхранва, не са едно и две, а и бяха едри и сигурно ядат доста, сигурно половин месец работи само за тях  newsm78...само си разсъждавам  Laughing

# 265

Е това е голям жест да, но все някой трябваше да го направи. Той работи вкъщи, а тя не ходи всеки ден на работа - сама си го каза, така че по-логично й се видя тя да пътува. Като гледам ориентира се да си мести бизнеса и т.н. Явно на момичето не й се стои в Перник. Освен това все още в обществото ни е прието по-често жената да се мести при мъжа, от колкото мъжа при жената.

За кучетата - какво значи търпи!? - не дадоха да й се е налагало да ги храни, обгрижва или нещо друго - сигурно Стефан си се грижи сам за тях, като гледам бяха затворени - не виждам да й пречат с нещо!? Какво предлагате - да вземе да му каже - продай ги или подари ги на някой!? newsm78 Та тя се е нанесла при него само за месец  - не е сигурно изобщо дали ще продължат отношенията си - как да иска от него такава драстична стъпка!? Аз поне не бих си махнала кучето или друг домашен любимец ей така с лека ръка - бих опитала да покажа хубава страна на това да имаш животно вкъщи! Мисля, че при правилен подход, освен ако няма някаква наистина дълбока травма - и партньора може да заобича животните.

Според мен, ако има проблем в преместването на Светла - това е или ще бъде, факта, че е твърде близо до родителите му, брат му и другите му роднини. Колкото и да са готини, толкова близки взаимоотношения неизбежно водят до търкания.

# 266
Светлана все пак спечели, че се премести в Казичане - започна и там да води тренировки, така че да не я жалиме  Crazy

# 267
  • София
Чудех се защо не ми излизат нови отговори, а не съм се записала в темата.
И за да не е спам - вчера видях Георги в Дъ Мол. Нисък и кльощав. Мъркаше си нещо с някакво момче.

# 268
Чудех се защо не ми излизат нови отговори, а не съм се записала в темата.
И за да не е спам - вчера видях Георги в Дъ Мол. Нисък и кльощав. Мъркаше си нещо с някакво момче.
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ай ся, и момче, че и мъркаше... Завой на ляво ли пак... Или намекваш, че е би сексуален...

# 269
  • SF
Не намеква, а казва ясно, че е видяла Георги в мол. Аз не разбрах намеци за сексуалния му живот да прави.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт