Андалусия

• 68 803
  • 786
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Средата на октомври беше много хубаво времето в Севиля - около 30 гр. през деня макс и около 25-26 вечер. Чуден град! Heart

# 391
...
Качих малко снимки с текст от Севиля. По-късно още ще има плюс Кадис.
Севиля, ден 1

Прекрасно поднесена информация! Благодаря!
Организирала съм ходене там в края на март - началото на април. Надявам се времето да е с нас и да се насладим на тази красота. Relaxed

# 392
Здравейте,разрешен ли е  достъпът на  неваксинирани до музеи,ресторанти и градски транспорт ?Има ли къде да се правят тестове на място ,дори и през почивни дни?В България използвам сертификат за антитела,който не е валиден в ЕС и не съм ваксинирана.

# 393
В Андалусия не трябва сертификат за нищо. За тестове не знам за уикенда, но видях цени в един туристически център в Севиля, където си оставяхме куфара за няколко часа, та са височки, 90€ за ПСР.
Малко снимки от Кадис.
Обикновено повече снимам, обаче всички дни тук някак ме беше обзело фиесто-сиестеното настроение.

Имахме планове за Херес, евентуално да минем през избата/магазина на Тио Пепе (той е в центъра до катедралата) и да си купим херес оттам, а после да пием различни хереси в някой винен бар. Не се получи.
Тио Пепе организират и дегустации, но свободните часове бяха в 10 сутринта, следобед бяха затворени и съвсем не ни се връзваха с обществения транспорт.
Явно друг път ще е. Много ми хареса всичко, което видях (а то не е много) и бих повтаряла и потретвала.
Скрит текст:
Заради предишно ходене за седмица до Валенсия, започнах да уча испански през приложение, че съвсем не го разбирах, а не ми е комфортно така (с английска филология съм, но на места в Испания сама си го говоря). Оказа се, че езикът е от тези с по-лесни конструкции дори за малко по-големки за учене хора и след четири месеца поне криво-ляво мога да си поръчам храна в ресторант и да хващам понякога какво ми говорят. Simple Smile
Пък и практиката на място си е по-интересна.

# 394
  • София
Ако отидете в Херес, препоръчвам школата по езда https://www.realescuela.org/en/main/
Може би е по-малко известна от Виенската, но мисля е по-стара.

# 395
Момичета, предстои ми пътуване до Андалусия в края на март. Ще наемем кола, планът е:
1 вечер в Малага
1 в Ронда
2 в Севиля
1 в Кордоба
2 в Гранада

Последния ден ще се придвижим от Гранада до Малага по крайбрежието за да се насладим малко и на морето. Полетът е доста късен, ще имаме време.
Въпросът ми е обаче технически. Кога трябва да се попълни този формуляр за QR код. Знам, че за Гърция имаше някаква строга времева рамка, ама за Испания нищо не пише. Тези от вас, които са били скоро в Испания могат ли да споделят? Simple Smile
Благодаря.

# 396
48 часа преди пътуването.

# 397

Т.е. мога на предния ден да го попълня предполагам.
Аз ще пътувам на 29, ако го попълним на 28 би следвало да не е проблем?

# 398

Т.е. мога на предния ден да го попълня предполагам.
Аз ще пътувам на 29, ако го попълним на 28 би следвало да не е проблем?

Не е проблем - веднага се генерират QR кодовете.

# 399
Благодаря, ще споделя после преживявания Simple Smile

# 400
Привет! Май съм забравила да кача линк към последния албум за Севиля. Ще ги сложа всички да са на едно място.

1. Севиля.
2. Кадис.
3. Пак Севиля.

Кога цъфтят портокалите там?

# 401
Ей сега някъде цъфтят портокалите мисля или най-късно април.

# 402
В момента съм в Севиля. Портокалите цъфтят  и  е страхотно. Целият град ухае.

# 403
  • София
Ооо, колко дразниш..тук вали дъжд...наслаждавай се!

# 404
  • София
В момента съм в Севиля. Портокалите цъфтят  и  е страхотно. Целият град ухае.
Поне снимка за изтерзаните ни от студ и сивота души няма ли? 😉😊

Общи условия

Активация на акаунт