Отговори
# 630
Аз пък днес каталясах  Tired До обяд имахме майстори, циклиха паркета и лакираха в стаята на баткото, а аз цял ден до преди малко чистих прозорци, свалях щори, мих, оправях теасата...направо.....сили не ми останаха....и сега вече седнах. Добре, че ядене имам та поне няма да готвя  Tired

Нещо ми се губи Радинка  newsm78
Драсни, че си добре, дай новини около теб и бебчо Simple Smile

# 631
Здравейте, дами   bouquet!
Не съм влизала отдавна. Поздрави на всички  Peace! И моето бебче рита все по-силно, особено като слушам музика. Моята ФМ също мина, всичко е наред и се потвърди, че е момче. Купих си от Waikiki една много веселка фланелка със сини обувчици на простор със щипки и гордо си я нося. Има хубави неща за бременни там и са на добри цени. Само нощничките и пижамите не са много подходящи за кърмене. Дано извадят някаква серия.
Да ви питам пак за болничните. Първият ми е от 12.05 и е за десет дни. В банката ми казаха, че хората масово се оплакват, че ги бавят. Според вас кога да го чакам?

# 632
  • Пловдив
Здравейте, дами   bouquet!
Не съм влизала отдавна. Поздрави на всички  Peace! И моето бебче рита все по-силно, особено като слушам музика. Моята ФМ също мина, всичко е наред и се потвърди, че е момче. Купих си от Waikiki една много веселка фланелка със сини обувчици на простор със щипки и гордо си я нося. Има хубави неща за бременни там и са на добри цени. Само нощничките и пижамите не са много подходящи за кармене. Дано извадят някаква серия.
Да ви питам пак за болничните. Първият ми е от 12.05 и е за десет дни. В банката ми казаха, че хората масово се оплакват, че ги бавят. Според вас кога да го чакам?

Аз имам болничен за 14 дена 22.04-06.05. Не за бременност, все още не ми е изплатен.

# 633
Имам една приятелка, която е HR. Тя ми каза - "от 12-ти май ли, чакай ги евентуално края на юни...", но аз реших да попитам и тук с някаква тайна надежда.

# 634
  • Пловдив
Много неприятно така. Винаги като съм имала болничен са ги изплащали до 2-3 седмици максимално. Уж сега електронните трябва да са по-бързи, но май положението тотално се забалтачи...

# 635
  • В къщурката на хълма на феите
Михаела няма и да получиш преди края на юни понеже иначе регламента е следния - вашата счетоводителка е задължена да представи в НОИ до 15 юни всички болнични, които е събрала от 16.05 до 14.06 вкл. , след като са входирани в системата на НОИ има 14 дневен административен срок, в който болничния да бъде разгледан и ако всичко е наред да бъде прехвърлен за изплащане или ако има някакъв проблем с него, да го върнат да бъде поправен от счетоводителя, от теб или от лекаря, който го и издал и тогава пак да бъде представен .. за жалост никой не може да ти каже когат очно през този административен срок ще бъде разгледам твоя болничен .. та в общи линии изплащане на парички от НОИ ти можеш да чакаш в някой от работните дни от 16.06. до 29.06. вкл. и така със всички болнични независимо дали става за трудово обезщетение по болест или заради бременност Peace

# 636
Skeeter, признавам - много си добра със заглавията Hug
И трите ми харесват, но гласувам за: Мама замечта за пясък и море, а октомврийчето в корема й все повече расте.
А това за зимното палто ме разсмя  Joy

И аз имам болничен от 08.05., който не е платен, но смятам, че е нормално, при положение, че го занесох на работа на 12.05.

# 637
  • при моите деца .....
Skeeter, много хубави заглавия!

Днес моята дъщеря завърши 4 клас - начално образование.
Имаше невероятна учителка!

И аз нямам търпение за ФМ - на 09.06 съм в Марковс - при Павлова.

# 638
Skeeter страхотни заглавия браво! Аз съм за това:
"Мама замечта за пясък и море, а октомврийчето в корема и все повече расте"
При мен в Русе моя доктор взима 25 лв за ФМ и  двете траеха 30-45 мин. на 3д ехограф,обясняваше всичко подробно и все вмъкваше някоя шега!
Хубава идея за музиката,ще пробвам и аз да видя как ще реагира бебчо  love001

# 639
Skeeter страхотни заглавия , както винаги и аз гласувам за
Мама замечта за пясък и море, а октомврийчето в корема й все повече расте

всички които сте на морето или заминавате хубаво да опечете тумбаците и да си топнете дупетата и за насссс, завидях ви и аз нямам търпениеееее, но ще чакам  Whistling   grinning039

Веси не мирише ли много лака....да не се преумориш , почивай сега  smile3521

Аз във вторник съм в Марковс и нямам търпение, нищо че тази седмица го видях 2 пъти  Hug

Боби честито завършване на 4-ти клас   bouquet

# 640
И аз гласувам за:
Мама замечта за пясък и море, а октомврийчето в корема и все повече расте

макар че живея близо до морето и го виждам всеки ден, като цяло заглавието ми звучи много положително и вдъхновяващо, носи оптимизъм

# 641
  • София
Привет от мен, много весели и морски предложения имаме:) аз харесах повече етория вариант - с ефирната рокля, може би защото си купих една прекрасна рокля за морето Simple Smile
Да кажа че в този магазин Fashion Galery има много хубави роклички и поли, подходящи за коремчетата ни. Моята рокля е много хубавка и стои чудно, струва 17 лв Simple Smile
Само да се стопли ще снимам и ще я кача тук или във групата във фб Simple Smile
Честито на всички за добрите резултати от прегледите, само така до октомври:)

# 642
Добро утро дами  morning
първо ще попитам и после ще с оплача  ooooh!

На ФМ с какво ви гледат -през корема или отдолу  Embarassed, аз до сега не съм ходила на такива неща, мойта аг винаги ме е гледала с коремен ехограф и ми е интересно. В понеделник съм на 4Д, тук в Пз при местен лекар.
Като за първи юни да се снимаме   newsm32

Сега да се оплача: събудих се в 5.40, че ми се ходеше до wc, после около 6.30 аха задремах и някой ми кликна  #2gunfire. Така се озова пишеща постове във форума в 7 часа. Shocked
То какво ми остана - да си направя кафе иииии newsm78, па днес нали е Задушница и не се прави нищо, а бях запланувла няколко къщни мероприятия...... та май, май  afwitch

# 643
Добро утро  smile3507
Шоко, мирише лака, ужасно ама....няма кой да стои в нас докато са тук майсторите и се надишах едно хубаво ... ядох после кисело мляко ама....
На мен днес ми е ден за мерки и теглилки, ми за една седмица не съм качила и грам  newsm12 даже съм свалила 300-400 гр. Нямам намерение да се притеснявам де, казват че вече трябва да си следим теглото всяка седмица и да се качвало около 400-500 гр. на седмица....ама....Аз се тегля всяка събота сутрин  Peace
Иначе стаята на баткото остават довършителни козметични неща като лампа, перденца ей такива красотички докато си чакаме мебелите. Милия той и той като мен много се вълнува как ще му стане стаята  Heart Eyes
Другите ми мисли напоследък са, как ще се отрази появата на бебка у дома на мен и баткото, ще успея ли да му дарявам същите грижи и обич както до сега, ще усеща ли ревност и т.н.  Tired
Не искам по никакъв начин да го лишавам от каквото и да е, ще успея ли да си разделя обичта между двамата....ще се побъркам напоследък от ей такива мисли значи  ooooh!
Чета постоянно статии как в началото повечето грижи и внимание трябва да са към по-голямото дете, защото бебето в началото само спи и яде а на голямото дете трябва да се покаже, че не е изместено от по-малкото. Дано се справя с всичко това.
Искам да попитам мамите, които имат по-големи дечица, ще ги спирате ли от градина първите месеци за да не носят вируси у дома, че се пада предзимен сезон или ??? Аз така мисля да процедирам, но...все пак да се допитам  Hug

Хубав и усмихнат ден от мен  smile3525

П.П. Дудинка, ФМ всички, които съм си правела са били с коремен ехограф  Peace

# 644
Добро Утро и от мен   food010

Дудинка - и 2те ФМ на които съм била ги правиха с коремен ехограф Simple Smile

С пожелание за слънчеви и усмихнати събота и неделя момичета   newsm51

Общи условия

Активация на акаунт