Лято иде става време за море,НОЕМВРИйче малко, сладко дупИ ще пече!

• 58 189
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • На десетия....
Сиво облаче успех с дипломирането, с уролога и после заслужена почивка  Hug
Стефи Никол не е идвала в БГ до сега нали? да си изкарате хубаво.
Biskvitka87 да оздравяваш бързо  Hug
Здравче весело на вас на морето.
Ние ще почиваме чак през август. Хич не ми се иска да е тогава, но политиката на фирмата е такава. Затваряме и излизаме всички. ММ си е пуснал заявка, но не е ясно дали ще почива  тогава и нямаме нищо планирано. Димана слуша, до колкото и е възможно.
За агресията на децата, не знам защо се получава така. Димана не посяга на деца, за сега не ни се е случвало и на нея да посягат, но ако не е нейната мен ме удря, хапе, щипе или пък хвърля някакви неща. Някак сякаш намаляха тези изпълнения, но не знам от какво. Аз обяснявам, че не се прави така, опитвам се да я успокоя, а ММ я беше наказал един път / значи съвсем  е прекалила, защото той е доста търпелив/.
Нямам много време да пиша, че една работа ме е налегнала и  разходки естествено.

# 151
Здравейте,маминки! Simple Smile
Ние се позагубихме,но лятното разписание е много натоварено Simple Smile)))
Ясен и Дени да оздравяват бързо и леко!
Относно агресията наистина децата са доста агресивни. На такива неща се наслушвам по площадките,че ми се изправя косата.
Паруш от няколко дни като му направя забележка за нещо идва и ме удря или удря нещо друго. Не знам какво го прихвана. Преди не правеше така. Забелязах,че и ако някое дете му вземе играчката от ръцете, пак удря. Казва "дай" и ако не му я върнат ги удря. Надявам се да е период и да  отмине.
Иначе започна да се храни сам преди около две седмици. Понякога не иска да му давам аз и се храни сам Simple Smile Като му омръзне и ми връчва лъжицата Simple Smile
Утре заминаваме за Бургас при моите родители и малчо за първи път ще ходи на плаж Simple Smile  Дано да му хареса Simple Smile  Майка му ще е като кит на плажа,но това е друга тема Simple Smile))))
Стефи, честито и от мен прибиране Simple Smile Дано и на Николче да й хареса тук Simple Smile
Вече имаме 14 зъба и чакам долните два кучешки скоро да излязат.
Анди, и ние сме ползвали този крем на Юриаж и бях много доволна, но явно във вашия случай не е бил подходящ.

# 152
Охх Юриаж е подходящ за определен тип кожа. Аз ползвам за сега само кремът за душ и за сега е ок за кожата на дечко. Иначе зимата така му се беше обринало дупето, че се мазахме с екстемпура доста дълго време.
Моя синковец също проявява агресивно поведение  към мен (по-рядко е, но се случва), но като му се скарам (една идея по-висока октава) и не му обърна внимание на лошотията и забравя да се държи кофти.
Хораа колсатрата пак ми тръгна! А не кърмя откакто Мони навърши 2 седмици от раждането си. Тогава ми секна кърмата. Това пък какво е сега???

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 01:56 от Сиво облаче

# 153
  • София
Здравейте, Бисквитка,  надявам се, че вече сте добре с малкия! Сиво облаче,  и на вас сгискам палци при уролога и след това да мине леко и бързо! Брррр, милите момченца. Ходих с моя приятелка и момченцето и на тази процедура преди 2г.че я беше страх и искаше подкрепа. Там мина мн бързо и леко. После си беше спокоен. Нооо като се изпишка плака доста. За щастие вечерта вече беше доста по-добре. Тя го остави вкъщи без памперс, та като се изпишка да не му засгоява мокрото и да не му щипе. Та така.
Анди ди, дано отмине обрива бързо. На Калина 2-3 пъти и се появиха едни мноооого сухи петна червени, на сгъвките на лактите и коленцата отзад. Плюс единия път ситни пъпчици по тялото. Казаха от храна, нещо като алергия или прекалено натрупване най-вероятно на млечни храни и яйца.  И като излизахме от слънцето се зачервяваха доста. Като се приберем и след половин час избледняваха много. А и появата съвпадаше с мазане с лосион за тяло Мустела.  Преди 2 пъти седмично я мажеш. Но вече ползвам само зехтин 2 пъти седмично,  ако не е мн топло. И гледам да внимавам  повече с млечните храни и яйцата, да не са в един ден.  Сега е добре.
Във вторник сме на ваксина, а следващия понеделник отиваме на мореееее Simple Smile         grinning039    Ще ходим в Поморие с приятели с детенце.  не ми се ходеше на БГ морето заради мърсотията. Исках в Гърция. Но така успяхме да се организираме. Дано е чисто морето и плажа в началото на сезона.
госпожицата много говори, вече чак не повтаря, а си прави нейни изречения. Но е доста своенравна. Разговарям с нея като с голяма, не и минават много залъгванията с нещо друго. Понякога е доста разбрана, но по-често като си реши нещо  и става страшно.  Не и се стои на площадката, иска все нови места и неща да вижда. Няколко дни ме караше да се возим на метрото, асансьорите и ескалаторите. За по една спирка и се кефи много. Като голяма-сама ходи и се качва на асансьора и ескалатора. И така мн слуша. Тесен и е света... Simple Smile
Хубав ден на всички! 

# 154
Хайде и аз да се разпиша.
Сиво облаче, според мен се консултирай с лекар. Не би трябвало да има секрети от гърдите, а коластра мисля, че не е възможно освен ако не си бременна. Нека и други момичета кажат.
Дени вече е здрав. Много съм доволна, понеже отказваше лекарства. Пил е само Тонзилотрен и то последните 2-3 дни, по 2-3 хапчета на ден. Мина му като на куче.
Да кажа и че вече почти се научи да спи сам. Рядко става да ме търси. Обикновено идва чак към 6 за млякото (още пие АМ).
За лятото идва в къщата при нас братовчедка му, която е 4 месеца по-малка. Почти по цял ден са заедно и за една седмица станаха като братче и сестриче. Постоянно се карат и дърпат за нещо, но много се търсят и се защитават. Много са сладки и са ни голяма компания. Аз пък се разбирам много с майка й.
Днес следобед бяхме на двора и двамата без памперси за първи път. Голям смях. Засега никакъв успех. За 2 часа Дени имаше 2 напишкани гащи, 1 наакани, а в гърнето - нищо. Ще се купуват май още гащи  Joy Сега поне покрай нея сяда на гърне. Иначе категорично отказва. Ще чакам майка ми да дойде след 2 седмици и ще го оставям и в нас без памперс. Чакам я, за да ми помага с чистенето.
От днес с Дени сме сами. ММ отиде на едно отложено обучение и ще го няма десетина дни. Дано да мине леко, че по принцип всеки ден разчитам на него за по няколко часа.
И последно да попитам някоя да е ползвала или да ползва количка на Jane?

# 155
  • На десетия....
Сиво облаче прием на определени лекарства също може да предизвика секрет  от гърдите.
 Ние в събота ходихме на разходка до Цари мали град. Димана ни слуша, тича на воля, спа  на чист въздух. Беше и интересно, може би защото е нещо ново за нея.   
evropa в Поморие мисля, че има значение в коя част, но все пак там беше чисто последно, когато сме ходили.  Има много руснаци.
Интересно ми е как стои въпроса с яденето на децата, когато сме на почивка? Как ще процедирате или процедирахте?

# 156
  • София
За морето и храната на малката-готвя основно и супа,стерилизирам и нося там.

# 157
Добро утро .
ДА Никол не е виждала Б-я ,то аз не съм се прибирала от 2г .За пръв път ще види леля си (сестра ми ) и баба (майка ми ).Мен ми се искаше да дойде и баща и ,ама няма как да отсъства точно сега е сезон за ремонти пък той си работи за нас -дано поне в последните дни успее да дойде за 3-4 дни и да се върнем заедно ,но и това не сигурно .
Сега засилвам плажа ,за да наваксам единият месец без плаж  Laughing .Иначе и Н хвърля разни неща или ляга на пода -н го прави когато е уморена ,когато е ОК е даже разбрана -заиграва се ,като и кажа нещо изпълнява ,но ...появи ли се умората и става друго дете .
Сиво облаче-успешно дипломиране .
iiiveto__-приятно   grinning039
Бисквитка-успех с гърнето ако не стане винаги може да се върнеш на памперс и да опиташ след време .Ники се научи за седмица ,но ако не беше щях да продължа с памперс и да опитвам по късно .
В събота ни идва на гости кака и (детето на ММ от 1ви брак),та спа в нас -Ники много и се радва даже нощта като се събуди и вика ка-ка и я търси .Вчера като си тръгна Ники спеше за обяд -и като стана все ка-ка,ка-ка даже вечерта показвала чаршаф и възглавница и викала на баща си -ка-ка .Те се виждат ,но до сега не правила така -явно разбира вече ,че си тръгва ка-ка и .

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 10:43 от stefi 1304

# 158
  • София
Кукумялка,  дано сме уцелили чистата част на Поморие. Близо сме до калните бани /на около 100м пише/ съвсем близо до един малък плаж. А е много близо и до централния плаж, който бил голям и морето много плитко доста навътре. Идеално за деца. С храната - и аз като Магнетчето ще сготвя няколко неща и ще стерилизирам в бурканчета за по едно ядене. Аз и вкъщи правя така, за да не готвя всеки ден. А и ще сме в апартамет, за да имам кухня, където да съхранявам в хладилник и да топля. А сутрин да мога да правя попарка, принцеси с кашкавал, кис.мляко с плодове и т.н. изобщо няма да я храня с външна храна. Ще си нося тостер и няколко съда за храна, че не ми се ползват общите там. Малко съм луда на тази тема...Тук в София яде в избрани ресторанти и пицарии, но на морето не смея. Меналата година имам ужасни спомени от Созопол и нещата, които намирах в храната, а уж избирахме местата за хранене. Имаме отделна спалня с Калина,  за да не будим тати в 6ч  или някой път аз да подремна до по-късно, а тати да я гледа Mr. Green
Да ви питам - на плажа как ще са децата - по памперс или друго. Купих пелени за плуване на либеро. Ама отзивите са, че не абсорбират много, а Калина пие мнооого вода,  съответно мн пишка. До никъде сме с гърне и изпишкване в тревичките.
Ей че дълго стана пак...

# 159
  • София
Тия памперси не абсорбират нищо, единствено задържат акото, ако няма дрисък детето. Аз мисля да е по памперс, а в морето може и без. Но на пясъка определено ще е с памперс..

# 160
Зимата в Турция Дени ядеше от all inclusive-a, предимно кисело мляко и риба на скара. Постоянно различни хора от персонала ни уверяваха, че всичко е на ниво и да не се притесняваме да даваме на малкия. Отделно имаше бюфет с храни за малки деца (задушени зеленчуци, крем супи и т.н). Другите дечица ядяха от там. Дени е по-труден с яденето и особено от смяната на мястото, караше основно на КМ и плодове. Тук не бих му давала да яде от заведенията, особено по морето. Варианта със стерелезирането е добър. Отделно кисели и плодови млека и т.н.
Дени миналото лято беше с тези пелени на либеро. То на плажа много не можеш да разбереш какво става с пелената. Особено като се има в предвид, че Дени беше във  водата постоянно. Тази година е с бански тип шорти. Не съм го забелязвала да се напишка, но той пак е постоянно във водата и няма и как да забележа. Такива памперси за плуване няма да ползвам, че само му висят на дупето и са ми излишни. И да се напишка на плажа не ми е проблем, а той ака само вкъщи. Гол няма да го пускам, че ми е ужасно като видя някое голо момченце как си дърпа пишката на плажа. За момиченце също не ми се струва удачно, че ще влиза пясък на разни места. Това е моето виждане.

# 161
И моя яде от наличната храна в хотела или супичка от някое заведение.Обикновено all inclusiv,но не и на морето. Миналата седмица бяхме във Велинград и яде в хотела предимно.Миналата година за морето бях взела стерилизирана храна ,но моя мъж отказа и да я вкуси дори.Отказва ми всичко подобно  ooooh! , само прясно сготвено яде . Thinking ooooh! #Crazy Ако сме на място с кухня му готвя аз.

От няколко дни съм в офиса почти сама.Всички са в Гърция и ми е много забавно с Виктор.Тук има двор в които тича на воля а аз ходя колкото мога по него и върша работа.Като заспи с бебефона сядам и наваксвам.

Сиво Облаче успешно дипломиране.

# 162
Имаме дата за полета на 14 юли -ще кацнем в Румъния и от там с такси до РУСЕ  Simple SmileСега започваме да вадим нужните документи от тук ,че нали ще и вадя документи в БГ .Малко се притеснявам ,за пръв път ще пътувам с Wizz Air-ако сте летели с тях споделете как беше -всяко инфо ми е полезно .Малта AIR-спряха директните за БГ и Румъния -направиха ги с прекачване и чакане по летища -което хич не удобно ,а и цените са соленички .И така сега взех да се вълнувам от пътуването  Simple Smile

# 163
  • Истанбул
Здравейте, ние се върнахме!
По темите направо:
Боряна яде от храната в хотела - беше ол инклузив. Проблеми съм нямала но за България незнам как е. Аз в България никога не съм била на ол инклузив.
Памперсите за плуване, нямат никаква попиваемост. Напишка ли се детето те си пропускат всичко. Ако задържат ако то трябва да е твърдо. Боряна беше с бански на Бамбино Мио, такъв който задържа акано. Много съм доволна. Беше и с обикнавен бански, а и по голо дупе понякога.
Стефи не съм пътувала с Уиз еър така че не мога да помогна.

# 164
Пътувала съм с Уиз Еър, но не и с Виктор,и по тази дестинация. Проблеми съм нямала никога. Бебетата ги качват с предимство, но няма запазени места. Сядаш където искаш и има място с изключение на седалките да авариините изходи и първите седалки. . Багажа се плаща допълнително, но предполагам, че си го видяла това вече. Храна и напитки няма безплатни, но минават с количка и можеш да си вземеш. Приемат кеш и карти. Седалките са тройни и е доста тясно, но това е съвсем нормално. Друго не се сещам. Ако ти се сещаш, питай.

Пък за моя рожден ден сестрата на ММ ми се обади и ме пита -  Имаш ли планове от 13 до 22 Юли?  Казах и не. Тя -  Чудесно, аз съм на летището и ти купувам  билет. Та явно пак ще ходим в Германия с малкия.

Общи условия

Активация на акаунт