Явлението "Бг-продавачка"

• 98 778
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 125
Като ви чета тука пишат най-стриктните и отговорни хора на света. То българина много обича да критикува, но самия той да се прави на тарикат.
Не разбирам защо, ако в магазина няма хора, продавачката да не говори отвън с колежка и т.н. Вие все едно по цял ден работите и не си говорите с колеги.
Егати претенциите!
Съгласна съм с мнението ти, но защо анонимно?

# 1 126
Ами аз пък не разбирам вие как не разбрахте,че тук не е чужбина,та все е чужбина пример давате  Tired

# 1 127
  • на брега на морето
И е изключително грозно да започнат да ми коментират колко са грозни дрехите/моделите или колко са скъпи...а аз стоя като мишка отстрани и се чудя тези хора мислят ли си сериозно,че аз имам нещо общо с цените  Tired , а коментарите за самите дрехи може да се направят след излизането от магазина,не пред мен...все пак аз работя там и малко или много такива коментари пред мен не са удачни  Peace
Нека не ти дреме - нито дрехите са твои, нито ти си определила цените. Минава през едното ухо и излиза през другото. Не си създавай излишни неприятни емоции.

Не разбирам защо, ако в магазина няма хора, продавачката да не говори отвън с колежка и т.н.
На мен ми прави неприятно впечатление. Ами нека чете книга бе, ще научи нещо.

# 1 128
Въпреки че аз самата съм продавачка,на мен също ми прави неприятно впечатление мохабета пред  магазините...аз самата никога не си го позволявам...но различни хора с различни виждания по въпроса  Peace
Котьо,благодаря ти,така е,но понякога не се издържа...

# 1 129
Като ви чета тука пишат най-стриктните и отговорни хора на света. То българина много обича да критикува, но самия той да се прави на тарикат.
Не разбирам защо, ако в магазина няма хора, продавачката да не говори отвън с колежка и т.н. Вие все едно по цял ден работите и не си говорите с колеги.
Егати претенциите!
Съгласна съм с мнението ти, но защо анонимно?
Ами просто не й се влиза в конфронтации вероятно. И четейки темата, не очаква много да са на същото мнение.
Но мисля, че има хора, които виждат кой стои зад анонимното мнение.

# 1 130
  • Ямбол
Не знам какво обича българинът, но някои такива са много силни, когато са анонимни.
В магазин, пред който каката е излязла с цигара отпред и си говори с други каки, не влизам. Не ми е приятно, особено ако ме попита още на входа - ще искам ли нещо.

# 1 131
Каква е разликата между клюкарене пред магазина В работно време и писане във форума В работно време?  Mr. Green

Тук се подвизават и учителки, дето сърфират в час, ама кусури на продавачките намират....  Whistling Сега, ако някой се припознае, проблемът си е негов....

# 1 132
  • Ямбол
Разликата за мен е, че когато влизам в магазин и някоя е застанала пред него, то тя трябва да си остави цигарата и приятелките и да влезе след мен и в повечето случаи е в очакване да напусна по-скоро, за да може да си продължи начинанието. А ако е на работното си място, аз не разбирам тя дали е във форума, във ФБ или където и да е, защото е много по-лесно да остави заниманието си или книгата и да ми обърне внимание или просто да ме изчака да пазарувам.

А за учителите, за които е писала Ice Queen предполагам им има разписанието на часовете та затова го твърди с такава убеденост. Иначе просто злобее или си измисля.

# 1 133
Не знам какво обича българинът, но някои такива са много силни, когато са анонимни.
В магазин, пред който каката е излязла с цигара отпред и си говори с други каки, не влизам. Не ми е приятно, особено ако ме попита още на входа - ще искам ли нещо.

Ако искам да видя какво има в магазина, влизам, и изобщо не ме интересува пуши ли консултантката, или не. Не ми пречи да си (до)пуши, ще разгледам на спокойствие. А в по-малките като площ магазини бързо определям има ли това, което търся, та няма смисъл да гасят екстремно цигарата и да хукват след мен, при положение, че влизам, поглеждам, излизам.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 01:48 от Nickkie

# 1 134
Не разбирам защо, ако в магазина няма хора, продавачката да не говори отвън с колежка и т.н....
Да излезе да поговори с колежката, да.Да изпуши цигара, да.
НО:Да опъне софрите с кафета, бисквитки, сандвичи и цял ден да кръстосва крак връз крак и в магазина си да влиза САМО ако влезе клиент, НЕ.
Нейното работно място е В МАГАЗИНА, а не ПРЕД магазина.

По повод цени и грешки:Скоро в един магазин, съжалявам, че не помня кой (ако някой е виждал същото и знае, нека пише кой е) видях табелка, цитирам по памет:"Ако цената на етикета не отговаря на цената на касата, ще ви подарим продукта!"
И мисля, че така е редно.А ако има грешка, нека я покрие сгрешилия продавач, така ще се научи да внимава и да не греши.

# 1 135
По повод цени и грешки:Скоро в един магазин, съжалявам, че не помня кой (ако някой е виждал същото и знае, нека пише кой е) видях табелка, цитирам по памет:"Ако цената на етикета не отговаря на цената на касата, ще ви подарим продукта!"
И мисля, че така е редно.А ако има грешка, нека я покрие сгрешилия продавач, така ще се научи да внимава и да не греши.
В дрогерии DM има такова нещо. Там ми се е случвало да има разлика, но не съм искала продукта безплатно, защото ми е жал за момичетата. Една за цял магазин. Платих цената по етикет.

# 1 136
От известно време ви чета и се канех да пиша, при положение, че съм била и от двете страни. Клиенти/продавачи недоволни има винаги. Случвало ми се е когато вляза в магазин и поздравя, продавачката само да ме изгледа злобно. Също ми се е случвало, когато влезе клиент и го поздравя, само да ме изгледа високомерно...И не, клиентът не винаги е прав. Затова не мога да се съглася. Особено пък клиенти, които си мислят, че продавачката определя цените на стоките..И между другото в повечето магазини (включително малки квартални магазинчета) има хора, които приемат стоката, подреждат я, слагат цени. Не мога да разбера защо все продавача обвинявате за всичко, при положение че зад него си има йерархия от поне още 1 човек? Напълно съм съгласна с Жана за сравняването с чужбина - това, че в другите държави е инак, не означава че и при нас трябва да е като при тях. Simple Smile

# 1 137
При плащане на сметка в Глобул (не Теленор), ако нямах точно или те възможност да ми върнат ресто, закръглях сумата. На следващата фактура стотинките, оставени в повече са приспаднати от дължимата сметка. С Теленор досега ми се случва да имам точно, но предполагам, че е същото.

# 1 138
При плащане на сметка в Глобул (не Теленор), ако нямах точно или те възможност да ми върнат ресто, закръглях сумата. На следващата фактура стотинките, оставени в повече са приспаднати от дължимата сметка. С Теленор досега ми се случва да имам точно, но предполагам, че е същото.
На мен ми се е случвало във Виваком.До два лева не са ми връщали, на следващата фактура са приспаднати.

# 1 139
  • Другата България
Каква е разликата между клюкарене пред магазина В работно време и писане във форума В работно време?  Mr. Green

Тук се подвизават и учителки, дето сърфират в час, ама кусури на продавачките намират....  Whistling Сега, ако някой се припознае, проблемът си е негов....
Аааа, това е "мръсна дума", тоест изречение, не може така да говориш, конкретно и ясно, и точно, и поименно, с наблягане, точно "както правят" тези, които не си имала предвид Crossing Arms - винаги се говори с името, тоест с ника на човек, няма "някои", "никой", "тези", "онези", "оная там" и всякакви такива. Crossing Arms Тоест, думам ти дъще - сещай се снахо. Те може, ти не. Crossing Arms

Ако искам да видя какво има в магазина, влизам, и изобщо не ме интересува пуши ли консултантката, или не. Не ми пречи да си (до)пуши, ще разгледам на спокойствие. А в по-малките като площ магазини за по-малко от половин минута мога да определя има ли това, което търся, та няма смисъл да гасят екстремно цигарата и да хукват след мен, при положение, че влизам, поглеждам, излизам.

Точно така правя и аз. Дори предпочитам да е навън, да не ми ходи по петите и да ме пита постоянно искам ли това или онова, защото това, което искам го казвам. Това да е проблема на продавачката - че пуши навън. Отношението вътре на мен ми е по-важно.
Ти закръгляш, или те? Тоест - ти ще дадеш при моята сметка от 17.77 да речем 18, но тези 23 ст. как и къде те ще ги отразят? Просто ти пускат касова бележка с това, което си дала?И как после това се приспада от следващата сметка ?
Любопитно ми стана, за първи път чувам за такава практика.

Общи условия

Активация на акаунт