Явлението "Бг-продавачка"

• 98 776
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 1 185
Много е неприятно като влезе някой в магазина с храна. Не се отнася само за децата, а и за останалите. Не се съобразяват изобщо, че от закуската или сандвича падат трохи или цели парчета и най- вече, че сладоледа се разтича и омазват всичко около себе си. И като стане нещо подобно редовният израз е "Извинявам се, ама малко оцапах" ама нали няма да го чистят те и си мислят, че нищо не е станало.

# 1 186
Не е същото храна и вода. И то в бутилка.  А Технополис си е анти-магазин отвсякъде.   

# 1 187
Не е същото храна и вода. И то в бутилка.  А Технополис си е анти-магазин отвсякъде.   
Взе ми думите от устата  newsm10

# 1 188
Много е неприятно като влезе някой в магазина с храна. Не се отнася само за децата, а и за останалите. Не се съобразяват изобщо, че от закуската или сандвича падат трохи или цели парчета и най- вече, че сладоледа се разтича и омазват всичко около себе си. И като стане нещо подобно редовният израз е "Извинявам се, ама малко оцапах" ама нали няма да го чистят те и си мислят, че нищо не е станало.

Дали е паднала троха, парче сандвич, капнал сладолед... все се чисти. Чисти се и нищо да е не е паднало. Като вали дъжд се внася кал. Като има сняг - киша. Прецъфтели липи в комбинация с дъжд е отврат. Изобщо, цапа се. И в общия случай на никой не му е приятно да чисти след друг.

# 1 189
Като има сняг и киша,дъжд и кал - чистиш, добре  Peace
Ама пък защо се сравнява това със сладоледи,сандвичи и кафета ? Аз длъжна ли съм да чистя след всеки невъзпитан клиент,който е благоволил да влезе със сладолед или сандвич в магазина ? Че като влезнат с кафета и им напрявя забележка да оставят чашите на касата и тогава да разгледат, ме гледат като полезно изкопаемо  Tired Да не говорим,че след майки с колички събирам по една лопатка солети по пода  Peace

# 1 190
Невъзпитани хора или директни простаци винаги ще има и винаги има сблъсъци с тях. Е, ако работиш с хора, сблъсъците ще са по-редовни. Peace
Темата тръгна в тази посока от забраната за внасяне на вода в Технополис. Говорим за голям магазин, в който дори и да си влязъл за нещо супер конкретно, пак ти отнема повече от 15 минути. Не става въпрос да надникнеш в гаражче или магазин с 50м2 търговска площ и да не можеш за 2 минути да спреш да ядеш. Аз лично намирам огромна разлика.

# 1 191
Абсолютно съм съгласна с Жана  Peace От дъжд и сняг няма спасение и се налага да се чисти. Но да чистиш остатъци от храна и напитки, защото някой просто е решил да се размотава с тях не мисля, че е нормално и може да се избегне.

# 1 192
В Технополис почти винаги влизам с вода, не са ми я конфискували, вероятно, защото обикновено ми е в чантата.  Laughing Но мисля, че и с бутилка в ръка не са ме спирали.

Връщали са ме обаче от входа на голям магазин за дрехи, в който се бях засилила да влизам, държейки прозрачна чаша с гъст нектар, затворена с капак. Носех я, не я пиех, но много любезно ме помолиха да не влизам с нея. Ами, прави са - затворена здраво, обаче ако някой ме бутне (вътре имаше доста хора - разпродажба  Mr. Green) и я изпусна, капакът може да отхвърчи и да оплиска я клиент, я стойка. Разходих се малко, пих малко, накрая я зарязах неизпита (имах малко време, а не исках да пропусна точно тази разпродажба  Mr. Green) в едно кошче и се върнах в магазина.

# 1 193
Не е редно да се влиза с напитки и храни, тъй като има съвсем реална предпоставка да се случи инцидент и да бъде нарушен добрия търговски вид на стоките. Няма да сме щастливи, ако си купим блуза залята със сок от портокал, нали ?

# 1 194
Специално "Технополис" ми е в черния списък.
Първо, аз обикновено не ходя с дамска чанта, а с малка раничка и всеки път ми карат да си я оставям заключена там на входа. И всеки път обяснявам,че на мен това ми е чантата и, че съм сигурна, че в магазина има дами с "дамски чанти" в пъти по-големи от раничката ми.
Друг пирон в ковчега им е, че когато искам нещо - да попитам, да ми донесат артикул, който искам да купя, никога няма човек от персонала наоколо.
Обикалям няколко "коридорчета", намирам и питам, отговаря ми се " А, не знам, аз съм на хладилниците, (например)"...

# 1 195
  • Mediterraneo

иии това ни е последното ходене там. Теглих им една хубава, българска, и без нас в оборота.

Ох, недей, бе човек! Те на теб разчитат да правят оборот!

# 1 196
Е, това с водата ми дойде в повече....  Rolling Eyes
В бутилка е все пак. Все едно да забраниш на някого да влезе със затворена вафла, щото може да си я отвори, да я яде и да направи трохи. Че с вода даже е и по-тъпо.  ooooh! В Технополис никога не съм влизала за под 20 мин, ако ще и за нещо конкретно да съм влязла.
Много грозна ситуация. Почти няма модерна техника, която да се повреди от 10мл вода. Включае лаптопи и смартфони.  Peace

ПП: Спомням си, че преди години в Техномаркет в Бургас лятото имаше диспенсър за вода със свободен достъп за клиентите. Много добро впечатление ми е останало.

# 1 197
В Технополис правилата са направо отврат. Както за клиентите, така и за самите консултанти. А пък да не говоря за кредиторките. Няма по- нахални и досадни същества. Като се лепнат за теб и няма измъкване. Ти им казваш, че не се интересуваш от стока на изплащане и ще пазаруваш кеш, но те пак настояват. И накрая като им се озъбиш (понеже с добро не се разбират) излизаш лош клиент.

# 1 198
Отвратителен е този навик на продавачките да седят пред магазините. По принцип рядко пазарувам в реални магазини вече, но все пак влизам отвреме навреме.

Магазин пред който съм видяла да виси продавачка с мизерния символ - кафе от машина в пластмасова чашкаа и цигара, предизвиква отвращение и не бих влязла никога.

# 1 199
Защо пък да е отвратително да седи и да пуши пред магазина? Какво трябва да прави като си е свършила работата? Да седи само в магазина и да не мърда.

Общи условия

Активация на акаунт