„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 21

• 44 171
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Разград
МАА преди малко е пуснал това, ако може някой да преведе надписа.

Нещо интересно за автора на думите - интересна му е историята. Ако може някой да го преведе точно.

Yusuf Islam (born Steven Demetre Georgiou; 21 July 1948), commonly known by his former stage name Cat Stevens, is a British singer-songwriter, multi-instrumentalist, humanitarian, and education philanthropist.[4] His 1967 debut album reached the top 10 in the UK, and the album's title song "Matthew and Son" charted at number 2 on the UK Singles Chart. His albums Tea for the Tillerman (1970) and Teaser and the Firecat (1971) were both certified triple platinum in the US by the RIAA.[5]

His 1972 album Catch Bull at Four spent three weeks at number one on the Billboard 200, and fifteen weeks at number one in the Australian ARIA Charts.[6][7] He earned two ASCAP songwriting awards in 2005 and 2006 for "The First Cut Is the Deepest", and the song has been a hit for four different artists.[8] His other hit songs include "Father and Son", "Wild World", "Peace Train", "Moonshadow", and "Morning Has Broken". In 2007 he received the British Academy's Ivor Novello Award for Outstanding Song Collection.[9]

In December 1977, Stevens converted to Islam[10] and adopted the name Yusuf Islam the following year. In 1979, he auctioned all his guitars for charity[11] and left his music career to devote himself to educational and philanthropic causes in the Muslim community. He was embroiled in a long-running controversy regarding comments he made in 1989 about the death fatwa on author Salman Rushdie. He has received two honorary doctorates and awards for promoting peace from two organisations founded by Mikhail Gorbachev.

In 2006, he returned to pop music – releasing his first album of new pop songs in 28 years, titled An Other Cup.[12][13] With that release and for subsequent ones, he dropped the surname "Islam" from the album cover art – using the stage name "Yusuf" as a mononym.[13] In 2009, he released the album Roadsinger, and in 2014, he released the album Tell 'Em I'm Gone, and began his first US tour since 1978.[14] He was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in

Cat Stevens "Wild World"

https://www.youtube.com/watch?v=0k6mQyu2GxM

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 01:19 от vania_e

# 376

L'Oréal Ambassador for Turkey, Cansu Dere captivated the Red Carpet of "Vice Versa" at the 2015 Cannes Film Festival wearing GEORGES HOBEIKA. Dere selected a white, sleeveless jumpsuit with an embroidered bodice, bow-tie waist belt and dramatic shoulder train from Georges Hobeika's SS 15 Couture collection.

Много красива Peace

# 377
А как му даде сърце на Боран да изрече по адрес на Съла " ...като иска да си ходи" ?

Скрит текст:
А тя защо му предложи да се разделят, така ли трябва да решават проблемите помежду си като бягат и се отдалечават ли? И въпреки всичко той и се обади а тя взе, че му затвори телефона.
Права е Славенка, разговори, разговори и пак разговори, спрат ли двама да си говорят, отношенията им са обречени на провал.
Той каза на Зейнеп, че не иска да я връща насила, щом си е тръгнала сама, сама и трябва да се върне ако иска.
Аууууу, прелестна е Джансу, модела си е модел.
А дали пък тя не реши да изпълни това, което й каза при посещението на Емре в Мардин - "Ако някога стана спокоен, както искаш ти, ще те напусна. Ако не - напусни ме ти!" И тя реши да го изпревари
Спокойствието му се отнася за ревността му.
Съла както винаги прибърза ноооо не я виня милата, много и се насъбра, друга едва ли би изтърпяла и наполовина колкото нея.
Аз пък не мога да мълча. Това, което ми е на сърцето и в душата ми е изписано на лицето, и ми е на устата но така се чувствам идеално. Не трупам нищо в себе си и ми олеква на мига, а и така няма опасност да изригна в даден момент като вулкан, и да изпепеля хората около мен.

И...аз не мога да мълча...викам,хвърлям/последното например ,което ме ядоса, бяха едни слушалки,които на най интересното място започнаха да бучат и бяха зафичени в/у клавиатурата  Naughty hahaha/...изливам си душата...и после ...кеффффф...общо взето съм спокоен ЛЪФ... bowuu hahaha hahaha hahaha
Та...за тази реплика "като иска ,да си върви"...преди време и аз я споделих...това newsm78 ... беше  при второто тръгване...Зейнеп вече я нямаше...или аз греша newsm78...и Боран я каза пред Абай... bowuu

# 378
МАА преди малко е пуснал това, ако може някой да преведе надписа.

Нещо интересно за автора на думите - интересна му е историята. Ако може някой да го преведе точно.

Yusuf Islam (born Steven Demetre Georgiou; 21 July 1948), commonly known by his former stage name Cat Stevens, is a British singer-songwriter, multi-instrumentalist, humanitarian, and education philanthropist.[4] His 1967 debut album reached the top 10 in the UK, and the album's title song "Matthew and Son" charted at number 2 on the UK Singles Chart. His albums Tea for the Tillerman (1970) and Teaser and the Firecat (1971) were both certified triple platinum in the US by the RIAA.[5]

His 1972 album Catch Bull at Four spent three weeks at number one on the Billboard 200, and fifteen weeks at number one in the Australian ARIA Charts.[6][7] He earned two ASCAP songwriting awards in 2005 and 2006 for "The First Cut Is the Deepest", and the song has been a hit for four different artists.[8] His other hit songs include "Father and Son", "Wild World", "Peace Train", "Moonshadow", and "Morning Has Broken". In 2007 he received the British Academy's Ivor Novello Award for Outstanding Song Collection.[9]

In December 1977, Stevens converted to Islam[10] and adopted the name Yusuf Islam the following year. In 1979, he auctioned all his guitars for charity[11] and left his music career to devote himself to educational and philanthropic causes in the Muslim community. He was embroiled in a long-running controversy regarding comments he made in 1989 about the death fatwa on author Salman Rushdie. He has received two honorary doctorates and awards for promoting peace from two organisations founded by Mikhail Gorbachev.

In 2006, he returned to pop music – releasing his first album of new pop songs in 28 years, titled An Other Cup.[12][13] With that release and for subsequent ones, he dropped the surname "Islam" from the album cover art – using the stage name "Yusuf" as a mononym.[13] In 2009, he released the album Roadsinger, and in 2014, he released the album Tell 'Em I'm Gone, and began his first US tour since 1978.[14] He was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in

Cat Stevens "Wild World"

https://www.youtube.com/watch?v=0k6mQyu2GxM

Добро утро, момичета!

image hosting over 10mb
една фотка на МЪЖЪТ ОТ МЕЧТИТЕ, която е вече много далече от реалността за наше съжаление Sad

Ваня, имам слаби познания по английски, въпреки, че съм учила, но Чичко Гугъл помогна и ето резултата:

Юсуф Ислам (роден Стивън Demetre Georgiou; 21 юли, 1948 г.), По-известен със  сценично име Cat Stevens, е британски певец и композитор, мулти-инструменталист, хуманитарист и  филантроп [4] Неговият 1967 дебютен албум  стига до върха. топ10 във Великобритания, и заглавната песен в албума  "Matthew и Син" е поставена на 2 място в UK Singles Chart . Албумите му Чай за Tillerman (1970)  и Firecat (1971 г.)  бяха сертифицирани като тройно платинени в САЩ от RIAA. [5]

Издаденият през 1972 албум Catch Bull  прекарва три седмици под номер едно в Билборд 200, и петнадесет седмици под номер едно в австралийската ARIA класация. [6] [7] Той получава две ASCAP писането на песни награди през 2005 г. и 2006 г. за "първи Cut е най-дълбокото "и песента е хит в продължение на четири различни художници. [8] Други негови хитове включват" Баща и син "," Wild World "," Peace Train "," Moonshadow "и" Morning Разполага Broken ". През 2007 г. той получи Ivor Novello Award Британската академия за Изключително Song Collection. [9]( Тук в общи линии разбирам, че получава награди за различни хитове и)з

През декември 1977 г., Stevens приел исляма [10] и приема името Юсуф Ислам следващата година. През 1979 г. той провежда търг и продава всичките си китари за благотворителност [11]  Оставя музикалната си кариера, за да се посвети на образователни и благотворителни каузи в мюсюлманската общност. Той е бил въвлечен в дълги спорове по отношение коментари, които направи през 1989 г. за смъртната фетва на автора Салман Рушди. Той е получил две почетни докторски степени и награди за насърчаване на мира от двете организации, основани от Михаил Горбачов.

През 2006 г. той се завръща в поп музиката - прави първия си албум с нови поп песни от 28 години, озаглавен An Other Cup [12] [13]  Той се отказа от фамилията "Ислям" Използва сценичното име "Юсуф" като mononym [13] През 2009 г. той издава албума Roadsinger(това го разбирам като пътуващ певец ), а през 2014 г., той издава албума,, Кажи им, че съм изчезнал", и започна първото си турне в САЩ от 1978 г. насам . [14] Той е приет в Залата на славата на рокендрола

Извинявам се за абсолютно лаишкия превод. Стана ми интересно каква точно е била позицията му по отношение на смъртната присъда на Салман Рушди?  newsm78
Дано някой направи превод на на писаното на стената на МАА, Praynig Praynig Praynigи качествен превод от английски.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 08:26 от cu4ito

# 379
http://www.vesti.bg/sviat/balkani/prostreliaha-mlado-momiche-ot- … v-turciia-6036330

Честта на някой ага е спасена....горкото момиче Cry

# 380
Добро утро, по едно турско кафе за събуждане.  bouquet

Хубав ден ви желая newsm51

# 381
Кой иска да прочете за босилека, ето ви една статия   bouquet

http://www.-spam231-/domt/gradina/1276-bosilekt-bilkata-na-bogov … ushni-duhove.html

# 382
Привет на все заварила Hug.......Hug и на тези, които, ще се появят. Hug.......Hug

74

Скрит текст:
Сравнително спокойна серия, нямаше ексцесии и върхови моменти.
Забелязахте ли колко бяха червени очите на Боран в сцената с Абай в болницата, личи си преумората и недоспиването на Мехмет като главен образ?!
Бащата на Зелиха е поредния страхливец готов да пожертва дъщеря си, не проявих никакво съчувствие към него, даже ми е антипатичен Confused като го гледам.
Дилявер и Джерен лека-полека започват да топят леда помежду им, определено ми харесват като двойка.
Сладура Оуз на Дилян започна да се осъзнава, харесва ми това хлапе но е малко объркано.
Дилявер е голям бъзльо, трепери като лист пред Берзан, а дубльорът му Confused е под всякаква критика за мен. Навлиза в много мътни води и то без да се усети.
Този път Берзан имаше преднина, пръв откри Съла и ако искаше можеше да и навреди но ми се струва, че засега няма такива намерения, просто това е негов стратегически ход в опасната игра, която започнаха.
Голямо безпокойство се изписа в очите на Боран търсейки Съла и съвсем обезумя когато Берзан му каза, че вижда Съла пред него по брега, чак дишането му се учести, Rolling Eyes и погледа му шараше напосоки търсейки я, а като я откри невредима си отдъхна с облекчение, много мила сцена. Heart Eyes
Ето, за тази психоатака споменах преди време, Берзан просто си играе с него, човърка психиката му и по този начин го побърква, Rolling Eyes такава игра е в пъти по-опасна, и унищожителна от явната.
Най-накрая Боран си призна за Зелиха и Зейнеп, и съжали, че е скрил от нея най-вероятно, защото ако знаеше нямаше да замине, и да стане лесна плячка в ръцете на Берзан, но пък от друга страна предвид импулсивният й нрав не се знаеше как би постъпила. Аз честно казано не знам кой е по-добрия вариант, да знае подробности Съла или не.
Не знам защо, но не ми е антипатичен Берзан въпреки отрицателната му роля. Странно, дори самия актьор не ми е анти.
Есма за пореден път ми доказа колко продажна и жалка женица е, чак не ми се коментира, безинтересна ми е като образ.
Хюсеин и Айше са ми много приятни като двойка.
Хубави и чувствени думи си казаха в леглото но Съла ме изуми. Shocked Липсвали й спокойните дни, Shocked  че кога  са имали такива, newsm78 то не беше преследването й с цел изпълнение на присъдата, то не бяха трагични случки с различни жертви на традициите и борбата на двамата с цел да ги защитят, имала спокойни дни, ooooh! сигурно е сънувала!?! #Crazy Откакто Съла избяга от Мардин спокойствие за тях няма. Peace
Много въздействащи думи си казаха, Heart Eyes личеше си, че са си липсвали от дълго време насам, а Боран за пореден път беше разтапящ с думите си……сякаш в мен има втори човек, който иска само да те обича Heart Eyes иииии разбира се поредната незавършена сцена. #Cussing out
Жалко, че моментите им на нежност все остават незавършени, Cry каквито и да са били причините, за мен това е слабост на сериала. Peace

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 383
  • Разград
Еуфория TV наскоро придоби турската поредица "Emanet", производствo 2014 г., с участието на известния секс символ на Турция Мехмет Акиф Alakourt .

Румънците са закупили "Emanet" и започват излъчването му през юни, жалко че го спряха толкова рано - сега вече продуцентите ще разберат каква грешка са направили.
http://a1.ro/tv/tv-1/mehmet-akif-alakourt-vine-la-euforia-tv-nu- … tul-id396935.html

# 384
  • София
Маргарита, благодаря. Как изглежда нашето момче?

Относно думите на Боран Съла да си ходи, щом иска, аз в стил Надето (нейджалчето) ще кажа, че ще коментирам после, когато го видя на български, защото не помня точно ситуацията.

Джулай, за жалост нашето момче не е в Кан. Ако беше там, нямаше така лежерно да разкопчае ризата, освен ако не е на гезме по Шанз-Елизе.

Привет, Дданни! Изглежда добре и се надявам да е така.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 10:49 от margarita_yordanova

# 385
Привет, слънчев ден ви желая   Nature Sunny

# 386
  • Разград

Днес в Турция празнуват Ден на младежта и спорта.

# 387
Чела съм ,че Ататюрк е идол за МАА.

# 388
Еуфория TV наскоро придоби турската поредица "Emanet", производствo 2014 г., с участието на известния секс символ на Турция Мехмет Акиф Alakourt .

Румънците са закупили "Emanet" и започват излъчването му през юни, жалко че го спряха толкова рано - сега вече продуцентите ще разберат каква грешка са направили.
http://a1.ro/tv/tv-1/mehmet-akif-alakourt-vine-la-euforia-tv-nu- … tul-id396935.html
Ваня, аз го изгледах на руски - добре подбран актьорски състав, първите няколко серии наистина създаваха интрига, но след това  така го завъртяха, че просто го "забиха" - за мен този филм не можеше да продължи - щеше да се превърне се в някаква банална история, развивана в различни филми.
Скрит текст:
Според мен - този младоженеца, дето го убиха още в първата серия, лишиха филма от по -нататъшна интрига- то беше ясно, че тъпият му брат няма как да спечели годеницата му,а това ще бъде готиния разследващ полицай.

# 389
  • Разград
Ваня, аз го изгледах на руски - добре подбран актьорски състав, първите няколко серии наистина създаваха интрига, но след това  така го завъртяха, че просто го "забиха" - за мен този филм не можеше да продължи - щеше да се превърне се в някаква банална история, развивана в различни филми.
Скрит текст:
Според мен - този младоженеца, дето го убиха още в първата серия, лишиха филма от по -нататъшна интрига- то беше ясно, че тъпият му брат няма как да спечели годеницата му,а това ще бъде готиния разследващ полицай.
Стана така защото  започна да пада рейтинга, измениха сценария и го спряха. Актьорите бяха разпуснати. След атаката която беше от феновете в соц мрежа за поддръжка на сериала и актьорите след две седмици почивка отново събраха състава и продължиха снимките като смениха и режисьора. След първите серии рейтинга не се качи и решиха да го финализират. Набързо претупаха свадбата без да видим че има някаква любовна интрига и измислиха някакъв край за бърз финал.

Общи условия

Активация на акаунт