„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 21

• 44 170
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте момичета Wink. Изчетох ви някак си Simple Smile)))). Набързо да си кажа мнението по няколко неща, ако позволите. 1. не одобрявам поведението на Боран и естествено, съдя от собствената си камбанария - ако на мен не ми казваше половинката важни неща, просто да съм обърнала света, а пък при такива сцени на ревност от негова страна (не отговарям за действията си) тя сега да си мълчи - режисьорска му работа, и малко източен манталитет де. 2. не ми харесва и че нищо не й казаха за Бедар, та това е майка й за Бога и тя ще има пълното право много да се разсърди, че не са й казали. 3. Зейнеб и Есма са ми еднакво безлични или хайде - елементарни, това са две много нещастни жени. И 4:
Скрит текст:
Прочетох някъде нещо за Шиван, че щял да плаща цената на традициите? Ще го убият ли Sad ?

# 391
Скрит текст:
Днес в Турция празнуват Ден на младежта и спорта.
И Мехмет го е отбелязал в туитъра, даже си е качил и видеото, в което стреля с пистолет.
Подругите са писали, че видеото е от миналата седмица, когато е бил в Самсун.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 12:12 от Neidjal

# 392
Искам да кажа нещо и за "Фатих" - тръгна се с много големи амбиции, щял да бъде неповторим от към декори, костюми, т.н., щял да удари в земята Великолепният век. Голяма грешка според мен от страна на екипа да го пуска веднага след Великолепният век, който определено обра овациите, независимо от намесата на Ердоган, както и беше грешка да се стартира с този шум, че ще надмине ВВ. От известно време усилено се говори за филм за Кьосем султан, пък да видим. А "Фатих" бих го гледала с удоволствие, но го спряха Wink. Поздрави ханъми

# 393
  • София
Искам да кажа нещо и за "Фатих" - тръгна се с много големи амбиции, щял да бъде неповторим от към декори, костюми, т.н., щял да удари в земята Великолепният век. Голяма грешка според мен от страна на екипа да го пуска веднага след Великолепният век, който определено обра овациите, независимо от намесата на Ердоган, както и беше грешка да се стартира с този шум, че ще надмине ВВ. От известно време усилено се говори за филм за Кьосем султан, пък да видим. А "Фатих" бих го гледала с удоволствие, но го спряха Wink. Поздрави ханъми
На 31.05.2015 по ТВ7 от 19:30 ще дават Кьосем султан.

# 394
  • Разград

Те не го пуснаха след ВВ, а по време на втория сезон. Което беше голямата грешка. Трябваше да изчакат да свърши и след това да го пуснат.

# 395
МАА преди малко е пуснал това, ако може някой да преведе надписа.

Нещо интересно за автора на думите - интересна му е историята. Ако може някой да го преведе точно.

Yusuf Islam (born Steven Demetre Georgiou; 21 July 1948), commonly known by his former stage name Cat Stevens, is a British singer-songwriter, multi-instrumentalist, humanitarian, and education philanthropist.[4] His 1967 debut album reached the top 10 in the UK, and the album's title song "Matthew and Son" charted at number 2 on the UK Singles Chart. His albums Tea for the Tillerman (1970) and Teaser and the Firecat (1971) were both certified triple platinum in the US by the RIAA.[5]

His 1972 album Catch Bull at Four spent three weeks at number one on the Billboard 200, and fifteen weeks at number one in the Australian ARIA Charts.[6][7] He earned two ASCAP songwriting awards in 2005 and 2006 for "The First Cut Is the Deepest", and the song has been a hit for four different artists.[8] His other hit songs include "Father and Son", "Wild World", "Peace Train", "Moonshadow", and "Morning Has Broken". In 2007 he received the British Academy's Ivor Novello Award for Outstanding Song Collection.[9]

In December 1977, Stevens converted to Islam[10] and adopted the name Yusuf Islam the following year. In 1979, he auctioned all his guitars for charity[11] and left his music career to devote himself to educational and philanthropic causes in the Muslim community. He was embroiled in a long-running controversy regarding comments he made in 1989 about the death fatwa on author Salman Rushdie. He has received two honorary doctorates and awards for promoting peace from two organisations founded by Mikhail Gorbachev.

In 2006, he returned to pop music – releasing his first album of new pop songs in 28 years, titled An Other Cup.[12][13] With that release and for subsequent ones, he dropped the surname "Islam" from the album cover art – using the stage name "Yusuf" as a mononym.[13] In 2009, he released the album Roadsinger, and in 2014, he released the album Tell 'Em I'm Gone, and began his first US tour since 1978.[14] He was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in

Cat Stevens "Wild World"

https://www.youtube.com/watch?v=0k6mQyu2GxM

Здравейте,
Превода на турския текст: Станах мюсюлманин след като първо прочетох Корана, ако първо бях опознал мюсюлманите, никога нямаше да стана мюсюлманин. /Юсуф Ислам/
За английския текст ще почакате. Мога да преведа точно, но е малко дълъг. /англ. ми е по-добър от турския по принцип Simple Smile/

Ето и англ. превод:
Юсуф Ислам (роден Стивън Деметре Джорджиу; 21 юли, 1948 г.), по-известен под бившето си сценично име Cat Stevens /Кет Стивънс/, е британски певец и композитор, мулти-инструменталист, хуманитарист, и по образование филантроп [4] Неговият  дебютен албум от 1967 стига до топ 10 във Великобритания, и заглавната песен на албума "Матю и Син" е поставена на 2-ро място в класацията за сингли на Америка /UK Singles Chart/. Албумите му Чай за Тилърман (1970) и Firecat (1971 г.), и двата бяха удостоени за тройно платинени в САЩ от RIAA. [5]

Неговият  албум от 1972 /Хвани бика в четири/ Catch Bull at Four,  изкара три седмици под номер едно в Билборд 200, и петнадесет седмици под номер едно в австралийската ARIA класациите. [6][7] Той получава две ASCAP награди за композитор през 2005 г. и 2006 г. за песента "Първият разрез е най-дълбок /The first Cur is the deepest" и песента е станала хит при 4 различни изпълнители. [8] Другият му хит вкл."Баща и син"," Див Свят", "Влак на мира",  „Новолуние" и "Morning Has Broken /Утрото настъпи". През 2007 г. той получава Ivor Novello Award наградата на Британската академия за Изключителна хитова колекция. [9]

През декември 1977 г., Стивънс приел исляма и името Юсуф Ислам през следващата година. През 1979 г. той провежда търг за всичките си китари за благотворителност [11] и оставя музикалната си кариера, за да се посвети на образователни и благотворителни каузи в мюсюлманската общност. Той е бил въвлечен в дълготрайни спорове по отношение коментари, които направил през 1989 г. за смъртта фетва на автор Салман Рушди. Той е получил две почетни докторски степени и награди за насърчаване на мира от две организации, основани от Михаил Горбачов.

През 2006 г. той се завръща в поп музиката – пускайки първия си албум от нови поп песни от 28 години, озаглавен Друга Чаша/Купа (превеждат се и по двата начина, нз кой е по-смисления) /An Other Cup/ [12]. С този албум и за последващи такива, той се отказа от фамилията "Ислям" в надписа на албума – като използва името Юсуф като мононим [13] През 2009 г. той издава албума Roadsinger /Уличен певец/, а през 2014 г., той издава албума „Кажи им, че съм изчезнал“, и започна първото си турне в САЩ от 1978 г. насам . [14] Той е приет в Залата на славата на рокендрола

с Cat Stevens "Wild World"

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 13:18 от Шермина

# 396
Bondad
Скрит текст:
Берзан ще рани тежко Шиван. Той пази къщата на Зейнеп, където се крие Зелиха. В това време Зелиха се среща с баща си на лодката. 

# 397
Ваня, благодаря, объркала съм се.
Джули, мерси много  Hug

# 398
  • Велико Търново
Ето така изглежда нашето момче преди 14 часа  newsm53 или поне така пише във фацето  newsm78
Аз си го харесвам и така   smile3534

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 15:10 от Тедис

# 399
Ето така изглежда нашето момче преди 14 часа  newsm53
Аз си го харесвам и така   smile3534

Скрит текст:

Снимката е от преди 14 часа пусната, но кога е направена  newsm78 newsm78 newsm78.
Към днешна дата или стара , прилича ми брадата на Фатих  newsm12 newsm12 newsm12

# 400
Момичета , додряма ви се, по едно кафе за след обед   bouquet
Гласувате ли на онези линкове за нашето момче.

Сезончееееееее, къде се скри  newsm78 newsm51

Вилииииииии, и ти изчезна  newsm51

# 401
  • Велико Търново
Силистра знае ли човек, вижда се че Алакурт ни държи в медийно затъмнение, но съм сигурна че детективите на темата ще разгадаят случая  smile3503 smile3530

# 402
  • near Sofia, Bulgaria
Момичета , додряма ви се, по едно кафе за след обед   bouquet
Гласувате ли на онези линкове за нашето момче.

Сезончееееееее, къде се скри  newsm78 newsm51

Вилииииииии, и ти изчезна  newsm51

Ще ми постнеш ли линковете, че ги изгубих!

# 403
ОООО кво се оплаквате, мъжествено си ни е момчето, поне тва се вижда добре  Joy Аз там първо погледнах. За ква възраст ми говорите, а?

# 404
Мерси за кафенцето ,добре дошло ни е в това дремливо време HugМомченцето също както е видно няма да ни остави да задремем  Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт