Съпруги на военнослужещи - 12

• 56 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Момичета запознайте се с една луда,безотговорна и нз каква майка.Приятно ми е.Това са думите на педиатърката че съм луда да и водя детето щот му няма нищо,просто изоставало малко,щом започнало да сяда на 9 месец и да ходи на година и 1.И сега какво моето дете бавно развиващо ли е?Меко казано съм бясна,и ако до 2 години и 2месеца няма промяна тогава ще видела какво и е.И защо щом на 9 месеца не е сядала не съм се притеснявала,и стоя и обяснявам че съм се и пак съм я водила на лекар и ми обясниха че е по-мързелива.И лечението сега е хем да я остава когато и дойде да говори,хем да и говоря и да четя книжки.Нещо което правя с нея от бебе,да редим купчета и рингове,тя се справя чудесно с това и сама.Като цяло съм разбита.И щом казва мама кака и другите неща си използва езика чудесно и няма аномалии в устата.

# 496
  • Пловдив
Радинка, племенникът ми е на 3 и половина, ходи на градина и едва от няколко месеца започна да казва по нещо. Иначе мълчи и гледа хитро. Щом детето ти върши нормалните за възрастта неща, като редене на кубчета, разбира какво му казваш и такива подобни, какво те притеснява? Детето ти не е бавноразвиващо, успокой се.  Peace
И детето на приятелката ми започна да говори едва когато майка й дойде да гледа малката, когато й свърши майчинството /на 2 и половина/. Обаче бабата не спираше да говори. Всяко движение беше придружено с коментар и обяснения. До тогава детето беше само на ъ-ъ-ъ.   

# 497
Радинка ти преди написа, че хирургът ви е казал, че детето е добре, няма нужда от цепване на езика. Сега и педиатърка ти е казала, че детето е добре, само малко изоставало. Фло ти бе предложила контакт с проф. Литвиненко, ако все още се притесняваш, заведете детенцето и при него. Някой деца прохождат по-късно, др пък доста по-рано, но това не ги прави бавноразвиващи или скорострелно развиващи. Голямата ми дъщеря проходи на 8 месеца и лекарката й викаше др лекари и сестри, хората ни спираха по улиците, за да я гледат, което за мен, не бе приятно, да не е цирк. Аз пък се притеснявах, че от ранното прохождане ще има проблем с краката - майките все за нещо се притесняваме.
В групата на малката ми дъщеря, която е на 3 години и половина има деца, които не могат да говорят правилно и нищо не им се разбира, но се справят със задачките за възрастта им, не са бавноразвиващи се.
Така, че спокойно, явно е по-мързеливичко и по-спокойно детенцето ти.

# 498
Думите на хирурга бяха:"Отведете я при тази сега лекарка ако тя каже го режим"
Аз исках да я оставя но ММ настоя, вика за 20 лева дай да я видят,исдразни ме че тя ми каза че съм луда да и водя детето.Незнам да има някоя майка която да не иска и да не търси най-доброто за детето си.

# 499
  • София
Здравейте милитъри мацки Hug
След вчерашното затишие пред буря, днес в темата ни ври и кипи. Браво момичета.
ДУНДИ,заслужава похвала твоето момиче  bouquet. Успех в новото училище! Няма да видиш кога и това ще мине и тогава ще стискаме палци за влизането ѝ в Университета.
СТЕФИ, не се и съмнявам, че ще се справиш с малечко. Ти си бойна мадама! newsm10
СГГ, радвам се, че макар и само от едно изречение, научихме, че момченцето ви е добре. На 25.06. ще стискам палци и ще мисля позитивно за вас. През м. май бях заградила на календара датите за изпита на дъщеричката на Дунди. Сега ще заградя датата, в която сте на преглед Simple Smile
ВИЛИ МОТОВИЛИ, къде живееш, че толкова проливно е валяло при вас?  umbrella
SAD_WOMAN, много купон, много гости newsm68 newsm44. Вярвам, че ще очароваш гостите. В лудите и млади години и ние така бяхме-или компанията у нас, или всички у съседите. Голяма веселба беше. Да си призная ли, че и сега бая до късно купонясваме. Глезех си гостите с палачинки. Пържа ги предния ден, на другия ги пълня с кайма, нареждам ги в правоъгълна тава, поръсвам ги с настърган кашкавал и ги запичам във фурната. Във Варвара домакинята беше сготвила интересно ястие-посварено бяло пилешко месо, нарязано на кубчета, свинско на хапки и запържено.( това миже да се приготви и предния ден) Запържен лук, моркови, гъби, всичко това избъркано, поръсено с настърган кашкавал и запечено на фурна. Много вкусно. За гарнитура-задушен грах, картофено пюре, пържени картофки.( по избор) Ей, увлякох се...
МЪНИЧЕ, иска ми се да те успокоя. Предполагам, че кардиоложката ти е обяснила, че при децата често се чува шум, който с израстването отзвучава. Вярвам, че и при вас ще е така. Дано. Другото изследване за Таласемия ли е?
РАДИНКА, успокой се миличка и ти. Остави детето на мира. Стягай багажа за морето и си мисли хубави неща. Първото ми внуче всичко разбираше, но реши да проговори на 3.5 години. Никъде не сме го водили.( при мама, татко и баба зъболекари)Аз му четях приказки, пеех му песни, показвах му картинки, играехме с кубчета, ритахме топка и непрекъснато говорех. Не си мисли щуротии, ами кажи приготви ли си банскят Simple Smile
АЛБЕНА, и аз като теб чакам снимки от нашата булка. Кога трябва да решиш дали ще се местиш в Шумен, или си оставаш на старото място?
ДАНИТИ, днес закъснях за кафето, но утре ще гледам да съм навреме. Wink Пак да направиш Simple Smile
Ей, май много се разприказвах, а и бабите от КГБ чакат. Добре, че ММ не ме ревнува от компа.
Днес закарах до летището дъщеричката, вече си е у дома, при гаджето и при децата. Другата седмица ще дойдат всички за два месеца и мравунякът ни пак ще се напълни.
Лека нощ, милички. Хубава вечер от мен Hug
ПП ДУНДИ, АЛБЕНА, прави сте, съгласна съм с вас. bowuu Ей, Радинка, отпусни душицата и спри да се тровиш. Освен себе си, измъчваш и хората, които обичаш. Усмихни се, момиче Simple Smile Нали си говорихме, че на есен ще действаме. Успокой се.
А сега да видя, дали ще успея да публикувам Simple Smile

# 500
Фло той ММ не назори,и коментара на лекарката ме издразни.Иначе бански има няма да казвам колко съм смешна с него,ама какво пък само той ми стана с тези цици дето нося Laughing

# 501
Фло как успяваш на всички да отговориш и всеки да накараш да почувства, че някой е помислил за него. Големи адмирации от мен! Много е хубаво, че след два месеца къщата ти ще се напълни с тези, които най-обичаш. Майка ми, когато се съберем при нея с децата си, е много щастлива, въпреки галимацията, която настава, че сме доста челяд, но и още може  Laughing
А за моето местене, бях си дала един срок, ала май ще го променям, но все още събирам информация и умуваме в семейството.
Благодаря за идеите за готвене!

# 502
sweet_maniche  пропуснала съм какъв ви е проблема, ако си писала, но се Praynig колкото се може по-добри да са резултатите. Аз също съм била с шум на сърцето, който е отзвучал. Светли също е за хематолог,  но не знам, кой път да хващаме и къде да го водим - вече 7 месеца му е ниско желязото /около 4-5 е при долна граница 10/, но пък ЖСК му е в норма и ме е страх какво ще чуя в кабинета на хематолога.
Радинка  Hug ако разбира всичко, е най-добре да се успокоиш. Светли проходи на 1г. и 20 дни, дете на моя приятелка на 1г. и 4м.
stef87 разбира се, че ще се справиш Simple Smile .
Flo 51 колкото по-малко остава до 25, толкова по-често сънувам лаборатории.
 Hug за всички. Лека и спокойна вечер.

# 503
  • София
Радинка, я изпъчи циците bombs, глътни корема, опъни коляно, вирни носле, замрежи погледа и смело напред!
Забрави за докторката. За съжаление има т.н. ятрогенни болести. Това са болести, които пациентите развиват, в следствие на несъобразителни лекари, изпуснати думи пак от лекари. Напр. На визитация лекарят казва: Сестра, запиши, че пациентът няма черен дроб. И...шаш и паника. Пациентът само дето не гушва босилека. Ама как, ама защо, ама как съм живял без черен дроб до сега? А лекарят е имал в предвид, че пациентът няма увеличен черен дроб. Такива ми ти работи. Тегли една нашенска, вземи си момчето под мишница, вземи и ремаркетата ( къде без тях ) и Хей, живот, здравей, здравей...  wavey

АЛБЕНА, радвам се на всяка една от вас. Приятно ми е да ви помогна някак, ако мога. Нали съм най-голяма. Да ви разсмея, да си поговоря, да се пошегуваме. Повярвай, че компанията в тази тема ми е много симпатична. Познавам вече 5 момичета, 3 съпрузи, 2 деца. От всички съм с чудесни впечатления. Чувствам се по-млада, по-жизнена с вас. Връщате ме назад в годините, а от тези години съм скътала прекрасни, вълнуващи спомени. Ех, от друго тесто сме направени, ние военните...
Някой казал ли ви е днес, че ви обича? newsm51
ПП СГГ, сега пък с теб се сблъскахме на портала Simple Smile. На 25.06 ще стискам палци, а после ще чакаме да се похвалиш. Дано миличка. Hug

# 504
  • Пловдив
СГГ, ще стискаме и ние палци на 25 Hug
Дано изследванията на малчо са ОК и не се налага повече да взима лекарства Hug

Благодаря на всички ви за милите думи   bouquet Тези дни ми е едно такова... Цялата седмица по доктори обикаляме - профилактични прегледи, консултации със специалисти ooooh!
Преди доста време бях споделяла тук за малката - откриха и шум, който трябва да следим ежегодно. Уж нищо притеснително, но...вярвам всяка от вас знае, че: "когато детето си удари коляното, мама я боли сърцето"...
Ще я изследваме и за таласемия Sad Почти сигурно е вече, че е изтеглила късата клечка Sad
Чудя се, дали да не заведем и баткото - и неговия Хб обикновено е или в долната граница, или под норма Sad
Знам, че проблема е "козметичен", но един ден като решат да имат собствени деца, това може да се окаже огромно влияние Sad

...и нали кофти нещата все вървят заедно - аз взех, че се контузих преди 2 дни Sad Уж нищо сериозно... Вързах крака с еластичен бинт и вчера кротувах - само ролерите покарах Simple Smile Днес реших, че понеже вече не ме боли, ще си скачам пак - е сега едва стъпвам #2gunfire Боли ме прасеца зверски Sad Утре съм наряд и ако е така положението, ще отида доктора да го погледне Crossing Arms

Отивам да си стягам багажа и ще лягам, пък от леглото после ще мина, да ви завия  Hug

# 505
Добро утро,момичета,тъй като съм от скоро сред вашите редици и още не мога да се ориентирам много,но искрено стискам палци и пожелавам от сърце всичко да е наред с дечицата ви.Мислете позитивно,не се ядосвайте излишно и всичко ще  се подреди по най-добрия начин.

# 506
Момичета запознайте се с една луда,безотговорна и нз каква майка.Приятно ми е.Това са думите на педиатърката че съм луда да и водя детето щот му няма нищо,просто изоставало малко,щом започнало да сяда на 9 месец и да ходи на година и 1.И сега какво моето дете бавно развиващо ли е?Меко казано съм бясна,и ако до 2 години и 2месеца няма промяна тогава ще видела какво и е.И защо щом на 9 месеца не е сядала не съм се притеснявала,и стоя и обяснявам че съм се и пак съм я водила на лекар и ми обясниха че е по-мързелива.И лечението сега е хем да я остава когато и дойде да говори,хем да и говоря и да четя книжки.Нещо което правя с нея от бебе,да редим купчета и рингове,тя се справя чудесно с това и сама.Като цяло съм разбита.И щом казва мама кака и другите неща си използва езика чудесно и няма аномалии в устата.
Не се притеснявай,детето на моя приятелка(също военна съпруга) е на 4г. и още говори неразбираемо.До миналата година не говореше,само показваше,тя много се притесняваше,защото другите деца на неговата възраст казваха всичко и като тръгна 1-ва група в градината логопеда,който е в градина й беше казал,че ако до 2-ра група не проговори ще се заеме по-сериозно с него.През цялата първа група детето лека-полека започна да казва все повече думи и сега вече говори,но както казах доста неразбираемо,но все пак нали говори.

# 507
  • Ямбол
Здраейте момичета,
Толкова много сте изписали, че не знам кое по напред да чета.....Днес пропуснха кафето, така съм се заровила в бумаги на работа , че се притеснявам вече да не се повредя нещо  Thinking
Радинка, моето дете е на 3г.и 1месец , чак сега говори и да ти кажа има нужда от превод в ефир ....така че спри да се измъчваш , навири си муцунката и право напред с усмивка...!!!!!!!
Фло, няма такава жена като теб.....адмирацииии....за краткото време в което съм имала контакт с теб макар и тук мога да кажа че изпитвам огромно уважение и умиление и ....към теб bowuu
СГГ стискам палци на детенце.
Sweet maniche на моя приятелка на детето му откриха Таласемия когато беше малък. Изкараха един курс лечение и сега детето си е много добре, щурее, играе и расте пълноценен малък мъж...Така че обичайте се , гледайте се и не се измъчвайте от неща които са поправими и не са фатални
Фло, и ние като вас и като Sad woman постоянно сме с някой някъде, не се спираме макар че сме с две деца...още по весело е .... просто не ходим по кръчми а по друг начин организирам купоните...Обожаваме да сме в компанията на приятелите си...иначе как да разпуснем след гадните и напрегнати работни дни или от проблемите вкъщи.
Да се похваля, отиваме при мама....ще се съберем семейството ....и ще си почина надявам се...то става лудница малко - апартамента им там е двустаен , а ние сме с две деца, майка и татко, че и брат ми....чудо....но децата най обичат да накачулят вуйчо си или дядо си....
Лек ден момичета, тръстиката ме зове, няма отърване!!

# 508
Здравейте и от мен! Днес ми е много петъчно, но се налага да добутам работния ден до края. Нещо всички са се разработили, та и аз покрай тях  Laughing
Радинка, първо към теб да се обърна. И аз да ти кажа: не се притеснявай излишно, не си вкарвай черни мисли в главата. Някъде четох, че като си мислим лоши неща, сами ги предизвикваме. не знам дали е вярно, но пък нищо не пречи да се мисли положително. И аз да ти дам един пример. Моят син категорично отказа да се върти, да пълзи, изобщо да прави "обичайните" за неговата възраст неща. Беше на 1 г 1 м., когато се престраши да се пусне и да направи няколко стъпки. После уплаши ли се, или реши, че не иска да ходи, но спря. На 1 г. 4 м. не проходи, а пробяга  Laughing И вече не знаеше какво е да се върви бавно. Точно тогава започна и да пълзи едновременно с това. Сега има енергия да захрани малка АЕЦ, не се спира на едно място. Така че всяко дете си е индивидуално, за всичко. Радвай се на момиченцето си и не мисли лоши неща. Колкото за  bombs, ми това си е повод за гордост! Я колко жени харчат луди пари, за да напълнят деколтето и да зарадват мъжките очи, а ние си ги имаме като дар Божи! Смешна била в банския! Погледни се в очите на твоето момче и после пак кажи дали се чувстваш смешна. Аз самата изпадам в потрес като си помисля ,че скоро ще ми се наложи да обличам бански  #Crazy Ама ще сложа черните очила и голямата усмивка, пък който не ме харесва, няма вкус! Според моето момче съм прекрасна, това ми е достатъчно Heart Eyes
Фло, идеята за палачинките е страхотна, благодаря! Утре чакам моята най-най-близка приятелка и съм  й обещала да я поглезя с палачинки с течен шоколад. Та ако поостанат, ще пробвам рецептата.
СГГ, голяма прегръдка от мен, и много, много положителна енергия ти изпращам!  Hug
Мъниче, за теб също!  Hug Дано всичко да е наред с твоите сладури! А ти не се мъчи, щом те боли отиди на лекар. Да не стане по-зле.
Албенка, стискам палци да вземете най-доброто решение, което да устройва цялото семейство!
Данити, пожелавам ти приятна и пълноценна почивка със семейството! То така е най-хубаво-хем децата си имат компания, хем пък има кой да им обръща внимание и да ги глези, та и ти да глътнеш малко въздух. Пък и нали знаеш, друго си е някой и теб да поглези, а мама го умее най-добре!
Стига съм бърборила, тичам и аз на тръстиката, че мен чака. Хубав ден на всички! На тези, които не съм споменала, изпращам голяма  Hug

# 509
Момичета страхотни сте всички   bouquet Аз комплекси относно килограмите нямам но циците .........Ама ще се ходи на море и не ми дреми мн.смешна забавна такава съм.Относно малката оставям и това е,ако иска да говори.Дали съм луда или лоша майка,не ми пука такава съм тая лекарка да си гледа работата,пък аз ще си гледам детето.С някой от вас ще се видим на плажа и нямам търпение.Благодаря за куража и подкрепата която ми давате.

Общи условия

Активация на акаунт