Да помогнем на съфорумка - Мама Цоцоланка

• 127 090
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Аз... мигам на парцали в момента и не схващам нещата в същината им. Много съм объркана...

Нещата са простички ! Има злоупотреба и искам да я изкарам наяве !
Но както и вчера написах - който има очи ще види , който има уши ще чуе !

# 646
Е да де.Ама дарението е доброволен акт.Ако искам ще даря,ей тъй от добро сърце.Пък дарения да ги прави каквото си ще парите,аз вече съм ги дала.Така че,такива дружески съдилища са излишни.Поне за мен.
Какъв е мотива ти Сисс да разследваш?Какво теб лично те ощетяват призивите на потребителката за помощ?

# 647
  • Costa Rica

Надявам се довечера да спиш сладко, с чувство на добре изпълнен дълг.

# 648

Хубаво де, чудя ви се защо защитавате една очевидна измама и злоупотреба?!
Защото всички сте много ларш и не ви пука кой ви прави на глупак? Ми като е така да дам и аз един номер на сметка - превеждайте и на мен пари, че ми се е доходило на Малдивите на курорт!

Или просто не ви се иска да признаете, че сте били заблудени и излъгани...

# 649
  • Другата България
Какъв е мотива ти Сисс да разследваш?Какво теб лично те ощетяват призивите на потребителката за помощ?
А според мен е добре истината да излезе наяве.
Независимо каква е тя.
Добре е все пак твърденията на всички да бъдат подкрепени с някакви доказателства, иначе са просто клевети.

# 650
  • София
В колкото подобни теми съм чела досега, винаги се намира някой доброжелател, който разкрива тъмни тайни и насъсква всички да оттеглят подкрепата си.
Най- тъпото е да тръгнеш да четеш постове и да си вадиш изводи от тях за човека. Какво като е пишела в теми за Биг Брадър? Имате ли представа, че когато имаш подобна диагноза, яде мислите ти като червей денонощно. Люшкакш се непрекъснато между надеждата и черните мисли, тези за смъртта. Мисълта "Ако?", не ти дава покой. Тогава търсиш да се хванеш като удавник за сламка за всяко нещо, което може поне малко да те разведри, па макар и тъпи шоу програми.
Не тръгвайте да съдите по тази плоскост, защото темата ще се изроди в грозно махленско вадене на кирливи ризи!

# 651
А според мен е добре истината да излезе наяве.
Независимо каква е тя.
Добре е все пак твърденията на всички да бъдат подкрепени с някакви доказателства, иначе са просто клевети.
И според мен също.
Но, както обвиняващите биха могли да приведат някакви доказателства в защита на споделеното тук, така и засегнатата страна може да докаже, че е използвала средствата, преведени за лечение, по предназначение.

# 652
  • Costa Rica

Хубаво де, чудя ви се защо защитавате една очевидна измама и злоупотреба?!

Или просто не ви се иска да признаете, че сте били заблудени и излъгани...
Очевидна? Откъде е очевидна? Дотук един Анонимен и една съфорумка, от чийто форумен образ не съм останала с добри впечатления плюят по друга съфорумка, която ми е също толкова непозната. Малко в стил "Тя каза, той каза". Аргументи и факти? На кого му трябват! Вендета, каза някой по-горе.

Достатъчно съм голяма, за да ме заблудят и излъжат. Дори и да имам въпроси и съмнения, не бих ги изразила в точно тема за помощ. Проява на лош вкус е.

# 653
Аз лично прочетох преди месеци, че Мама Цоцоланка помоли за "разрешение" да ползва част от даренията за битови нужди. Мисля дори, че открито написа, че за лекарствата сумата е събрана и спомена нещо от рода на "ако оттук нататък се помага, то е на децата и за ежедневни нужди". Нямам възможност да ровя назад в момента, но към сигурна, че доста хора подкрепиха молбата и без укор.  Peace

# 654
В резюме: разбрах, че аз не съм добра майка, защото не съм успяла да осигуря на първородния си син обучението, което заслужава.

Скрит текст:
Той беше приет в 4 английски университета, но не можахме да осигурим финансирането. Подавахме молби до фондации, опитахме да изтеглим заем, но не се получи. Не ми е хрумнало да искам помощ от форума, защото за близо десетте си години "присъствие" тук съм видяла колко много мъка има по света, колко много хора се нуждаят от средства за лечение на тежки заболявания на децата си, на себе си, на близки…. И считам, че техните нужди имат несравнимо по-висок приоритет, защото животът е най-ценното нещо. Нищо, че се наложи синът ми да се откаже от една мечта и остана на учи медицина в България, Нищо, че всяко лято ходи на бригада в чужбина, за да припечели някой лев, който да добави към стипендията си. Нищо, че по време на семестрите също поработва и въпреки това постига изключително висок успех. Надявам се само, че амбицията и трудолюбието му ще бъдат възнаградени подобаващо. Но дори и това да не стане, той ще се оправи в живота, защото знае цената на парите и знае как се изкарват. И няма да разчита, че цял живот мама ще го поддържа и подбутва отзад.

От някои коментари тук разбрах, че това ме прави лоша майка. А имам четири деца, които уча на същото, на което съм научила брат им. Горките!

П.П./ Досега се въздържах да пиша по темата, защото много ми загорча. Познавам Диана лично, имаше период, в който я харесвах, помогнах според възможностите си за лечението й, искрено й желая да оздравее, защото най-важното за децата е да имат здрави родители, а за жалост познавам деца, чиято майка не можа да се пребори с болестта. И които предложиха да върнат събраните средства (размер на 3000 лева!), когато вече нямаше надежда….

В този форум има много прекрасни хора, които са готови да отделят от залъка си, за да помогнат на изпаднали в беда. Повечето не са заринати в пари, но намират начин, отказват се от нещо в полза на тези, които имат по-голяма нужда от средства. И именно заради това намирам за грозно човек, който буквално дължи живота си на милосърдието и добрината на такива хора, да прекалява с исканията си.  Да, всички тук са пълнолетни и могат сами да решават за какво да харчат парите си, но помислете си как изглежда това в очите на човек, който брои парите си, за да може да нахрани детето си или да му осигури лекарства. Дали тези пари не биха могли да бъдат насочени към друга цел? Дали не биха могли да спасят живот?

# 655
Тъй като от няколко дни съм на успокоителни, с подута лимфа и още екстри......В кратце ще напиша пост не в моя защита, а как съм използвала помощта, която съм получила.......

1. Когато се роди Самуил - четвъртото дете - помолих за количка, да. Получих две колички и дрехи - всички втора употреба. Използвах ги по предназначение. Едната количка се ползва и от друго дете, познато, а останалите дрехи, които можеха да свършат работа - също бяха дадени.

2. За подаръка на Вилизар - лаптоп, нямам никаква вина. Момичета и момчета от фейс група за готварство, в която участвам, без мое знание са събрали пари за бала му. Изпратиха ги и казаха той да си купи нещо за спомен от тях. Вилизар даде  още пари и си купи лаптоп. До този момент той нямаше собствен лаптоп.

3. За фотоапарата - в личен разговор момиче ме попита имам ли нужда от нещо за бала. Отговорих, че всичко си имаме - без фотоапарат. Изпрати ми пари. След консултация с момиче, което се занимава с фотография, ми бе препоръчан полупрофесионален Канон. Дадох още толкова пари, колкото получих и купих фотоапарата.

4. За финансовата помощ за Вилизар - да, молбата идваше като моя майчина. Обясних причините за нея. Оставаше тази около 1/5 от сумата, която просто не можехме да осигурим. Помолих за помощ. Не беше задължителна за никой. Не сравнявам кауза за кауза. Парите от човека са преведени директно в сметката на АУБ......

5. За моята помощ - инициативата за нея не дойде от мен. Предложиха ми добавка, въпросния Ламинин + Ламинин омега, казах, че нямам пари за него и от там - без банкова сметка - едно момче, чрез една група инициира помощ за мен. Неговия баща - онкоболен - използвал тази добавка и е бил доволен. Средствата, които се събраха за мен ги използвах за тези добавки + витамини, Герисан, Мико дефенс, спори Рейши, вит. В17, вит. С1000мг., Тройчатка, Ламинините и веган храна. С тях продължавам и до ден днешен. Никога не съм крила това. Всичко е използвано по предназначение. Бях и на санаториум, където се провеждаше соколечение, клизми, лечение с хума и пр. процедури за укрепване на имунната ми система. Всичко с цел да преборя болестта и всичко това е немислимо без вашата помощ. Още повече щом разбрах, че съм била 4-ти, последен стадий......

Нищо от това, което съм получила, не е използвано за нещо друго и различно. Винаги съм подчертавала, че всичко, което съм го дължа на финансовата полощ, която получих. Никога не съм крила. Болестта е пред очите на всички във фейсбук, крачка по крачка.

Мда....още нещо, което не се споменава......Получих от приятели колети с бонбони и сладки.......Аз сладко не ям, бяха подкрепа за децата ми.....Защото те знаят през какво минаха......

Спирам да пиша, защото тази вечер усещам, че пак няма да мога да спя и ще продължавам с успокоителните. Чистата лимфа вече не знам дали е такава........Страх ме е да не се върна в старото положение, защото нервите и стреса са ключа към болестта.......

Благодаря за всички камъни!
И който желае - моля да заповяда у нас! И да види охолния живот, който водим. Вратата е отворена за всеки!

пп......Гледам се пише и за ББ - да, тъпото шоу + Компроматната тема са ми бягството от ежедневието....И без това достатъчно сериозен ми е живота......

# 656
  • София
Аз си промених мнението за мама цоцоланка не заради чуждите твърдения, а заради самото искане. Твърденията само подкрепиха мнението ми, но не бяха причината за промяната. Имаше няколко такива дежурни искащи в Благотворителния. С много трогателно звучащи молби. Различни молби, еднакъв принцип.

# 657
Делфин, за мен лично нещата се размирисаха жестоко от момента с отчаяния майчински вик за студентската субсидия - ето това за мен беше най-меко казано проява на лош вкус, както се изрази ти.
Зачудих се какъв е тоя син, дето ще вземе пенсията по болест на майка си за скъпия колеж, дето ще обрече цяло семейство на огромни лишения, за да си "изпълни мечтата". Отделен е въпросът, че ако моята майка беше болна от рак (да не дава Господ), мечтата ми щеше да е тя да оздравее, не да уча в скъпарско училище, за което нямам пари.

Дадох си труд да прочета назад - вносни добавки, скъпи витамини... И изведнъж - мистериозна продажба на нещо си, което носи приход от 9000 лева на семейството. Защо те не бяха използвани за покриване на разходите по тези скъпи добавки, съпътстващи лечението, а се събираха пари от хората?!
Започна да се очертава за мен една конкретна и характерна линия на поведение - да се виси на врата на хората и да се проси. Ето ти и пример - Диана Гошева иска пари от непознатите хора за сина си, "за да ни е по-леко".

Тази именно линия на поведение ме отвращава - "за да ни е по-леко на нас".
Относно доказателства за фотоапарат и лаптоп - момичетата, които го споменаха да се аргументират. Помолих и аз за линк към съответната тема, ако има друго в подкрепа на твърденията им - л
моля, да споделят.

Аз лично им вярвам.

# 658
Сис, шапка ти свалям, че реши да кажеш всичко. Това е твоето болезнено чувство за справедливост.Аз познавам въпросната съфорумка само виртуално, Слава Богу, и за кратко. Беше ми достатъчно. Желая да е здрава. Не е виновна, че иска и получава. Знае как да иска, жената. Това си е дарба.

# 659
Не съм писала, че скъпото нещо е струвало 9000лв.
С брат ми имахме нещо наследствено, продаде се и се разделиха парите. Получих 4500....Продаде се по-късно от очакваното....Останалите - освен помощта от Община - Благоевград и моята пенсия, е заем от брата на мъжа ми.

Състоянието ми не е причина децата да не следват желанията си......
И пак казвам - заповядайте у дома!

Общи условия

Активация на акаунт