За нуждата от нова образователна парадигма

• 19 615
  • 500
  •   1
Отговори
# 495
Системата не е нова, съществува от 100 години. Разпространена е доволно обилно в Америка, Европа и Канада, но Монтесори училищата са частни. Успеваемостта на учениците е много висока.
Както сподели Barefoot Kontesa за Канада, Монтесори са едни от най-добрите и популярни училища там, но с години напред няма свободни места и затова не е толкова лесно да се запише човек.

# 496
  • София
Аз да си повторя питянето къде и кое е това училище, което описва алана?

# 497
Аз да си повторя питянето къде и кое е това училище, което описва алана?

Мисля, че много пъти беше казано - в България няма такова училище, има само детски градини. Алана, предполагам, описва Монтесори училищата по принцип. В Интернет има обилна информация ако наистина се интересуваш.

# 498
  • София
Е, то по принцип и за чужбина всеки може, още повече, че във форума има потребители, чиито деца са  в такова училище! И аз по принцип мога да опиша, ама това не означава, че трябва да съм била в такова училище, детето ми да е било в такова училище и изобщо да имам пряк опит с такова училище, да не говорим да съм била учител мотнесори. А това дъра-бъра за работата с мотнесори-материали...  ме подсеща за мармота.

# 499
Е, то по принцип и за чужбина всеки може, още повече, че във форума има потребители, чиито деца са  в такова училище! И аз по принцип мога да опиша, ама това не означава, че трябва да съм била в такова училище, детето ми да е било в такова училище и изобщо да имам пряк опит с такова училище, да не говорим да съм била учител мотнесори. А това дъра-бъра за работата с мотнесори-материали...  ме подсеща за мармота.

Andariel, по същата логика не би трябвало да пишеш в темата за частното образование.

# 500
  • София
Какво толкова съм писала в темата за частното образование, което задължително да трябва е обвързано само с личния опит, а поради липса на такъв при мен нямам право да го пиша? от личен опит човек може да пише само и единствено за училище, в което неговото дете е било, и то за неща, които са се случили с неговото дете. И не е като хич да не зная нищо за частното образование, ще извиняваш! Какво си мислиш, че е някаква затворена система, някаква задруга ли? Нали и аз съм ги проучвала частните когато му беше времето за моите деца! Не ме подценявай чак толкова, нищо че съм "тъпа домаккиня"!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт