В момента чета...39

• 57 384
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Започнах "Пеперудата", заради ваши коментари.

# 406
Чета "Жената с огледалото" на Шмит.
Много ми я хвалиха, че да видим....Още съм на 30-40 стр., но не съм особено "грабната" от сюжета.
Оценям феминистката ориентация на автора, но винаги ми изглежда малко куцо, когато някой се напъва да мисли като жена.
Този път имаме цели 3 женски образа и невероятния за Шмит обем от 300 и кусур страници. Е, вярно, че все пак са доста едър шрифт, но те и всички останали издания на автора са напечатани като за късогледи  Laughing

# 407
  • Смолян
Цоп, и аз при вас  Party
Записвам се да ви следя, интересни заглавия мярнах. А иначе аз в момента препрочитам "Плашило" на Майкъл Конъли, много лЮбима моя книга от лЮбим автор. Горещо препоръчвам. Но трябва задължително да се прочетат и двете книги предшестващи тази (Смъртта е моят занаят и Завръщането на поета), тъй като героите, а и до някаква степен събитията, са свързани.
Планирала съм и следващото четиво. Нямам търпение да започна третата книга от Родът О'Дуайър на Нора Робъртс. Прочетох първите две на един дъх. Даже третата вече съм си я поръчала, само чакам да пристигне  Whistling
П.П. Много се извинявам за главните Ю-та, но клавиатурата ми отказва да пише главно ч и малко Ю....  Blush

# 408
  • София
Започнах "Невидимият пазител" на Долорес Редондо, доста интригуващо начало. Струва ми се, че ще е интересен трилър.

# 409
Приключих "Човек на име Уве" със смесени чувства. И ми хареса, и не съвсем. Ако не бях чела толкова възторжени коментари за тази книга, сигурно щях да съм много приятно изненадана. Проблемът вероятно не е в книгата, а в собствените ми очаквания. А измежду всички книги, които си купих в последно време, Уве беше тази, за която бях абсолютно, на сто процента убедена, че ще ми хареса много. Някак твърде "моя" ми изглеждаше, харесвам такъв тип четива, а и имам двама приятели, в които откривам доста общи черти с Уве. Simple Smile
Бях чела, че тази книга "ще ви разсмее и разплаче едновременно". Нито ме разсмя, нито ме разплака, но хуморът в нея много ми допадна - не е от онези плоски и повърхностни шеги, които те карат да се хилиш на глас... Определено не ме и разплака -
Скрит текст:
от самото начало ми беше ясно какъв ще е финалът и щях да съм разочарована, ако не се беше случило точно това.

С две думи - Блажев добре си върши работата в "Сиела", поне откъм реклама на изданията им. Simple Smile Имам чувството, че аз съм последният човек, който допреди седмица не беше чел тази книга.
Започнах "Копринената буба" - Робърт Галбрейт, засега върви добре. Харесвам Корморан Страйк. Simple Smile

# 410
А, не, не си последният човек, който не е чел Уве  Whistling

# 411
Аз много харесах Уве, пък даже не знам, че Блажев рекламира каквото и да било  Laughing Laughing. На много книги финалът е ясен от самото начало просто защото е логичен, а книгата не е от типа "с неочакван край" Simple Smile, но това не е минус.
Забавлявам се с Флавия де Лус и "Преследвана от сенки" (Алън Брадли) Simple Smile.

# 412
  • Sofia
Чета ето това:

Забавно и отпускащо романче, идеално за релакс в съботен ден  Peace

# 413
Мен за Уве ме запали един отзив от любимата ми поетеса Мария Донева  Simple Smile

# 414
Беки Б. е добра за разпускане след разтърсваща книга. Peace

# 415
  • Ямбол
Започнах "Пеперудата", заради ваши коментари.

О, да кажеш после как ти се е сторила на теб.
Аз я харесвам много.

# 416
Аз много харесах Уве, пък даже не знам, че Блажев рекламира каквото и да било  Laughing Laughing

А, рекламира, рекламира и още как  Laughing Joy
Всичко що е на Сиела и Дежа Бук се радва на неизменния му (син) благогосклонен поглед....пардон, положително ревю в Книголандия и във ФБ отрочето му Какво четеш Joy независимо къв ш***н боклук е  Sick
Пример веднага- Кутия за птици  Sick Sick Sick супер-зле написано книжле, което той се опитва да продава  Joy

# 417
  • Sofia
Беки Б. е добра за разпускане след разтърсваща книга. Peace

Определено!  Peace

Наскоро ми се наложи служебно да чета за зрителната рехабилитация за сляпоглухи деца и наистина много се натоварих  Cry

# 418
Пример веднага- Кутия за птици  Sick Sick Sick супер-зле написано книжле, което той се опитва да продава  Joy
Той не само се опитва, ами доста успешно я продава, или поне доскоро беше така. Но може и да е минала първоначалната еуфория - преди няколко седмици всеки трети пост в групата беше за "Кутия за птици", сега нещо позатихнаха нещата, даже някои неласкави коментари се появиха. Simple Smile

# 419
  • на североизток от Рая
А, не, не си последният човек, който не е чел Уве  Whistling

Даааа! И аз съм в числото нечели я.

Общи условия

Активация на акаунт